LOST

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    288

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.406
Поени од реакции
85.357
Како бе почивај во мир?

LOST сеуште постои. Некаде во паралелен универзум, во друго време, постои....

А уствари некаде во паралелен универзум тенеќе им објаснува на сите како они цело време биле живи.
--- надополнето: 8 февруари 2013 во 18:16 ---

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Како бе почивај во мир?

LOST сеуште постои. Некаде во паралелен универзум, во друго време, постои....

А уствари некаде во паралелен универзум тенеќе им објаснува на сите како они цело време биле живи.
Lost засекогаш ќе живее во нашите срца.

Вака е подобро, а? :)

Инаку, почнав да го гледам скриеното цеде и ме мавна некое убаво чувство. Бааѓи материјал има, па кога ќе завршам ќе пишам што вреди да се гледа, а што не. Единствено знам дека ќе ги прескокнам интервјуата со Линделоф и оној стариот (му го знам името, ама не сакам да го именувам).

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.406
Поени од реакции
85.357
Иначе некој од темава да не си има земено некаков ЛОСТ merchandise?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.474
Случајно додека пребарував нешто на подфорумов си најдов мислење од пред 4-5 години, во кое сум пишал нешто како: LOST e супер серија ама од оние што ги гледаш само еднаш, откако ќе го разбереш крајот...

Од тогаш ја имам гледано 3-4 пати.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Вчера цел ден си гледав LOST прва сезона и дополнителните материјали кои ги немав гледано претходно. Повеќето беа глупи, демек зафрканции со Дејмон и оној другиот, Мапет Шоу и слични непотребни работи. Имаше и некои одлични документарци, како на пример Planet Lost каде даваа фанатици од цел свет кои зборуваа колку им значи серијата (можеле некако да ја вметнат и темава од форумов, ама ај). Исто ме погоди и бонусот наречен Swan Song, во кој е прикажано како е создадена музиката за последната епизода. Ех, времиња, кога ќе ми текне со какво нетрпение го очекував финалето. И го дочекав, за на крај да влетам во светлината сосе Кристијан Шепард.

Најголем впечаток ми остави следниот документарец, кој според мене е must-see.

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.514
Поени од реакции
4.396
Баш деновиве се мислам да почнам да ги гледам пак од пилот епизодата,тоа би значело по трет пат...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.474
Сега кога Јонзе не е тука да си признаеме кој каде цмиздрел:

Еден од најдобрите завршетоци на епизода, like ever!
Нема серија која е барем приближно до првата сезона на LOST. Посебно за емотивци ко мене.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
За последната епизода имам измешани мислења и кога некој ќе ме праша дали ми се допаднала не знам што да кажам. Затоа и гласав за втората опција на темава. Финтата е што, од една страна, многу работи беа глупи, несмасни и необјаснети. Тапата, лепењето на авионот со селотејп, Лапидус, финтата со афтерлајфот и светлината. Но, НО, од друга страна пак, премногу емотивна беше епизодата и тоа ја направи одлична. Деловите кога ликовите се „сетија“ во флеш-сајдвејзот беа нелогични, ама ептен ме погодија. А крајот со Џек, Винсент, патиката на дрвото, окото, беше одлично изведен и една од најдобрите и најдобро смислените сцени од цела серија. Full circle. Тоа беше моментот кога почнав да цмиздрам и потоа ми требаше некое време да си дојдам во себе. Може звучи глупо вака од страна, ама тоа ти е.

Првата сезона беше нешто спектакуларно, и се` уште е. Можам да ја гледам милион пати и никогаш нема да ми стане досадна.

LOST има само дата на раѓање. :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.406
Поени од реакции
85.357
Ај малце контроверзно мислење (ваљда).
Само мене ми беше тапа крајот на 3тата сезона?
Пошто гледам на форумов а и општо ептен е praise-уван тој крај како еден од најдобрите ever..

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Ај малце контроверзно мислење (ваљда).
Само мене ми беше тапа крајот на 3тата сезона?
Пошто гледам на форумов а и општо ептен е praise-уван тој крај како еден од најдобрите ever..
А бе ептен е контроверзно ова.

Одговорот е да. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom