диме
When Am I ?
- Член од
- 14 февруари 2007
- Мислења
- 806
- Поени од реакции
- 21
Ама ако е така како што шпекулирате, тогаш зошто Сан го бараше Џим во салата?
Значи, сеуште бил жив.
Или пак...
Можно е да е преживеан, но не мора да значи дека се вратил со овие од O6. Мене се ми оди мислата дека е вратен, се крие... најверојатно и тој работи за Бен. Значи според мене, секвенцата која ни ја прикажаа кон крајот не беше флешбек, него реален флешфорвард.
Да и јас го помислив истото, заради тоа што го викаше Jin во салата. Но самата на крајот кога се на гробот со Hugo му вели: The doctor said I was calling for you....
Не ми е логично да е жив, и таа да го вели тоа на гробот негов. И не само тоа, да беше Jin жив таа ќе зборваше сосем друго на „неговиот“ гроб.
Плус: ако Jin е жив и ако тоа беше негов flashforward, тогаш тој мора да се крие. Епа кога оди на болница, на телохранителот му се претставува како Jin Soo - Kwon. Тоа му е вистинското име. Не ми изгледа логично да се крие и да го користи вистинското име. Мислите дека никој нема да го препознае како сопруг на Sun Kwon, една од Oceanic 6, и како патник на Oceanic Flight 815 ???
Цитат на Jin од сцената со мечката во болницата:
- I'm Jin Soo - Kwon. I represent Paik Automotive..... This panda is a symbol of Mr. Paik's eagerness...
Nurse: Leaving so soon?
Jin: It wasn't my baby.
Nurse: Well maybe some day...
Jin: Don't rush me. I've only been maried two months.
----------------------------------------------------------------------------------------
Од разговорот се гледа дека:
- Јin е во брак само 2 месеци;
- Јin работи во Paik Automotive - фирмата на таткото на Sun ( Mr. Paik ) каде што знаеме дека почнува да работи пред нивната свадба.
Заклучок: 100% тоа беше flashback на Jin, и најверојатно Jin е мртов.