Лоши искуства со банки

• Креатор на темата Креатор на темата paraglajder
  • Време на започнување Време на започнување
Не би му посакал ни на најголемиот душман да треба да сработи нешто преку УНИ Банка, особено не ако ете на пример како мене треба да користи MoneyGram за праќање пари во странство :)

Еве поминаа десетина дена па ке одам утре да видам до каде се со моето барање. Како и што очекував - не ме контактираа.

Една Банка-Прилеп.Влог орочен на 1 година со право на подигање на камата секој месец.Но !Подигнати се средства 3 пати со ред (10,11,и 12 месец) во висина од околу 3000 ден,секој пат,и тоа точно на денот на исплата на месечната камата.Средства од ГЛАВНИНАТА на влогот а договорот НЕ Е РАСКИНАТ од страна на клиентот !Тоа многу добро се гледа во извештајот на ,,движењето" на парите.Кога побаравме објаснување за тоа :
1.средствата се префрлени на трансакциона сметка (пензионер,па има тука отворено трансакциона сметка) но никој не дал овластување и дозвола за тоа !
2.Системска грешка (системска грешка што се провлекува 3 месеци со ред,а да не реагиравме можеби и повеќе)
3 и најново ! цитирам : Имате отворено уште една штедна книшка !
Е сега би Ве замолил за Ваше мислење,нормално,ако ги одбирате банкарските работи !

Значи по подолго време да си се вратам на мојата тема (чиј што наслов пред да го сменат администраторите гласеше "Уни Банка - говеда и арамии"). Поради тоа што пак ги мрзеше овие во мојот град да се јават да проверат до каде е цела работа денес се јавив јас во централата во Скопје.

Како што гледам како течат работите нај веројатно јас ке останам ебаниот во целата работа.

Подсетување - пракам во соседна држава 70 евра, 750 денари ми зема банката од тука во МКД, и..... 920 денари ми ги лапа некој без да ми кажат ништо предходно околу тоа. А и се мислеа пола саат бараа кој ги земал тие пари. Замисли.

ЗНАЧИ: За сума од 70 евра што ги пракав, јас сум платил провизија од 28 евра. А ми кажаа дека ке бидат 13 евра вкупна провизија.

И сега ме прават мутав дека демек ми кажале, а ако не се јавев до централата кој знае дали и ке се потрудеше да ми се јави некој. Кој нема мозок нека работи со Уни Банка.

За повеке информации прочитајте го првиот пост во темата

bankaaaaaaaaa

K O M E R C I J A L N A BANKA-za nikaden

Veke nikogas vo zivotot nema da vlezam vo taa bankaaaa..UZAS..ni dade dozvolen minus i za eden mesec bankata odlucila deka veke ne saka da ima minus,drugata den nie si cekame plata i nisto nemame na smetka.Tie ni gi zemale bez izvestuvanje. oti taka im teknalo preku nokI 2 meseci ne ostavija bez plata.sramota..

Наслов на филмот: Уни Банка - Говеда и Арамии (првичниот наслов на темата пред да го сменат администраторите)

Жанр: Хорор/Комедија

Режија: Уни Банка

Главни улоги: Јас, Типката од банката, Типот од банката, Педерастичното типче од банката, три типки во централата во Скопје, Главната типка во централата во Скопје и Банкоматот.

Времетраење: Два месеца.

ЕПИЛОГ:

Значи поднесов барање за да ми се разгледа детално случајот и ми беше кажано дека ке ме контактираат за десетина дена. По дваесет дена отидов да видам што и како е, и замисли типката што работи таму ми вика: "Па уште не е стигнато барањето до таму" :vozbud: :drk:

Не реков ништо (освен ОК, чао) туку излегов од таму надевајќи се дека барањата ги пракаат со помош на скенер и e-mail, а не со помош на галеб . :)

Како и да е, прошетав по интернетов и го најдов бројот од централата во Скопје и му се јавив. Ме префрлија на 3-4 броја дури не стигнав до главното лице задолжено за таа работа, и......... Разговарав малку :helou: Типката ми рече дека ке ми достават детален приказ за се, за три дена максимум.

К*р не ми доставија :) Но......

По петнаесетина дена парите на истиот тој мистериозен начин на кој што исчезнаа - мистериозно се вратија :) Гром од ведро небо - повторно :)

Нити се јави некој да каже, нити стигна некој плик дома - ништо. Кој знае што била работата и како била. Задоволен сум од тоа што се реши проблемот, но не сум задоволен од тоа што морав да ја дотерам работата до таму да се јавувам на сто места и од тоа што ме маткаа лево десно давајки ми некои мизерни изговори. А и да ми се извинеше некој за малтретирањето не ке беше лошо.

Но барем приказната доби срекен (и мистериозен :) ) крај. Па тука некаде и ке ја завршам....

Освен ако не напишам и ЕПИЛОГ 2: А тоа ке биде ако се решам да отидам во банката и ако побарам да ми кажат што и како било, и да ми го дадат тој толку баран мој детален приказ на трансакцијата :)

Можеби и ке отидам некој ден ако ми е попат...

Дотогаш поздрав до сите :)

Колку земаат провизија на транксациона сметка?

:pos2: На параглајдер му го решиле проблемот и се насмевна малиот!!!

Чим ќутенката и без објаснување му ги вратиле парите не е тоа решавање на проблемот, тоа е покривање на срамот и обид за замолчување на странката.

Колку земаат провизија на транксациона сметка?

Ако банката од која сакаш да прафрлиш пари има директни кореспондентски односи со банката во која е сметатак на која сакаш да префрлиш пари тогаш може да е нешто поевтино инаку за секоја трансакција од едно до ако не се лажам 500 евра се плаќа по 15 евра провизија отприлика.

Чим ќутенката и без објаснување му ги вратиле парите не е тоа решавање на проблемот, тоа е покривање на срамот и обид за замолчување на странката.

Тоа е воне направил некој грешка и бидејќи станува збор за комплициран систем кој функционира таа грешка се провлекува, и на тие со поголеми ингеренции поедноставно, побрзи и поевтино им е така да упаднат во системот и да ја поправат грешката.
И тука е целата мистериозност, а целта е пак постигната да не испадне дека банката има намера некому да му краде пари и дека не им е дојдено до тие 15 евра. И дека се спремни на многу за да си ги задржат клиентите.

Ама како и да го вртиш и сучиш пак се сведе на тоа што уште на почеток го кажав дека ако навистина двапати му е наплатено нешто дека парите ќе ги добие назад, чисто поради задржување на доверба на клиент и спречување на антиреклама.

Тоа е воне направил некој грешка и бидејќи станува збор за комплициран систем кој функционира таа грешка се провлекува, и на тие со поголеми ингеренции поедноставно, побрзи и поевтино им е така да упаднат во системот и да ја поправат грешката.
И тука е целата мистериозност, а целта е пак постигната да не испадне дека банката има намера некому да му краде пари и дека не им е дојдено до тие 15 евра. И дека се спремни на многу за да си ги задржат клиентите.

Ама како и да го вртиш и сучиш пак се сведе на тоа што уште на почеток го кажав дека ако навистина двапати му е наплатено нешто дека парите ќе ги добие назад, чисто поради задржување на доверба на клиент и спречување на антиреклама.
Кој спомна крадење...? Јас бар не...
Било како било чим е пронајдена грешката човечки е да му се извинат за пропустот, гњаважата и изгубеното време.

Кој спомна крадење...? Јас бар не...
Било како било чим е пронајдена грешката човечки е да му се извинат за пропустот, гњаважата и изгубеното време.

Ти не спомна ама некои други спомнаа од почеток ан темава дека демек така банките правеле пари преку крадење

Ако банката од која сакаш да прафрлиш пари има директни кореспондентски односи со банката во која е сметатак на која сакаш да префрлиш пари тогаш може да е нешто поевтино инаку за секоја трансакција од едно до ако не се лажам 500 евра се плаќа по 15 евра провизија отприлика.

Погрешно си ме разбрал, мислев фирма да префрли пари на моја сметка, е од тука колкава ќе биде провизијата.

K O M E R C I J A L N A BANKA-za nikaden

Veke nikogas vo zivotot nema da vlezam vo taa bankaaaa..UZAS..ni dade dozvolen minus i za eden mesec bankata odlucila deka veke ne saka da ima minus,drugata den nie si cekame plata i nisto nemame na smetka.Tie ni gi zemale bez izvestuvanje. oti taka im teknalo preku nokI 2 meseci ne ostavija bez plata.sramota..

Е кога веќе ја спомна комерцијална:vozbud: мене во комерцијална, еве трети месец како ми лежат 1.854.000.00,денари кој низ тие нивни лавиринти,никако да излезат,башка ми велат дека на трансакцион сметка не течело камата и сега,ме заебаваатуствари целиот проблем е едно бројче на сметката,значи ај да објаснам по детално, бројот на сметката е 20000179ххххххх8 а кајнив е 20000179ххххххх3 е сега велат дека лесно ке се решело само морала службеничката која мија издала трансакционата, таа да потврди! Арно ама госпоѓава е малку во години па го скрсила колко и е на боледување никој незнае кога ке се врати а безбеа ништо! а недај боже ако умре службеничкава што тогаш ???

случај од Русија-одам во банка и и викам вака - сакам да пратам 3000 долари на оваа сметка (уни банка)колку е вкупната провизија .Одговор - 30 долари ок праќам и што мислите на сметка добив 2990 си наплатиле лугето од нашава банка10 долари иако при отварањето на сметката рекоа дека тие ништо не наплакаат во такви случаи.Не дека се многу пари ама да кажеа отворено толку и толку е нашата провизија и ке си знаев и на чисто ке бев.Башка сеуште немаат т.н.електронско банкарство и неможам да си ја следам состојбата преку интернет секогаш мора да пракам ополномоштено лице да провери па да ме извести.Чувај боже како по пони експрес да пракаш нешто , па на секоја станица ти треба гласник.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom