Лоши искуства со банки

• Креатор на темата Креатор на темата paraglajder
  • Време на започнување Време на започнување
случај од Русија-одам во банка и и викам вака - сакам да пратам 3000 долари на оваа сметка (уни банка)колку е вкупната провизија .Одговор - 30 долари ок праќам и што мислите на сметка добив 2990 си наплатиле лугето од нашава банка10 долари иако при отварањето на сметката рекоа дека тие ништо не наплакаат во такви случаи.Не дека се многу пари ама да кажеа отворено толку и толку е нашата провизија и ке си знаев и на чисто ке бев.Башка сеуште немаат т.н.електронско банкарство и неможам да си ја следам состојбата преку интернет секогаш мора да пракам ополномоштено лице да провери па да ме извести.Чувај боже како по пони експрес да пракаш нешто , па на секоја станица ти треба гласник.
Ovaka kolega koaga ke izvadis pari od stranska karticka ti naplakaat proovizaja vo visina od 2% od sumata. Ako pari vadis od avtomat ke ti zapraa ATM provizija. Imajki predvid deka stanuva za transakcii megju dve banki mora da ima bnakrsak provizija. Samo dokolku prakas pari preku western UNion togas provzija ke platis samo kaj bankata prakac:toe:

Е кога веќе ја спомна комерцијална:vozbud: мене во комерцијална, еве трети месец како ми лежат 1.854.000.00,денари кој низ тие нивни лавиринти,никако да излезат,башка ми велат дека на трансакцион сметка не течело камата и сега,ме заебаваатуствари целиот проблем е едно бројче на сметката,значи ај да објаснам по детално, бројот на сметката е 20000179ххххххх8 а кајнив е 20000179ххххххх3 е сега велат дека лесно ке се решело само морала службеничката која мија издала трансакционата, таа да потврди! Арно ама госпоѓава е малку во години па го скрсила колко и е на боледување никој незнае кога ке се врати а безбеа ништо! а недај боже ако умре службеничкава што тогаш ???
nemo
neznam kako ne im pravis vojna za 30bomboni
kako prvo
bilo koja transakcija da e napravena ne moze da gi snema parite
od koja banka i da se prateni poveke od 15dena ne moze da pomine
obicno im treba tolku i toa rabotni 15 dena-zboruvam ako e bankata nadvor od drzavata a ako e od makedonija togas ima nekoja mackanica
kako prvo i da bide zgresena smetkata da se prateni parite na druga smetka bankata ti garantira bidejki e nivna greska greska e toj sto ti gi pratil parite i se vrtat vo krug a sluzbenickata dokumentite ne si gi odnela doma neli ili te farbaat ili te ebat u gz
a dali dobi potvrda za transver za pari be brat
30iljadarki ne se zaebancija
imas mesecna kamata od 5% znaci imas 15evra x 3 =500 e pa 500 ke napravis nesto so tie pari ke si gi ladis jajcata
auuuuuuuuu prevarantista

Чим ќутенката и без објаснување му ги вратиле парите не е тоа решавање на проблемот, тоа е покривање на срамот и обид за замолчување на странката.

Не е единствениот !

nemo
neznam kako ne im pravis vojna za 30bomboni
kako prvo
bilo koja transakcija da e napravena ne moze da gi snema parite
od koja banka i da se prateni poveke od 15dena ne moze da pomine
obicno im treba tolku i toa rabotni 15 dena-zboruvam ako e bankata nadvor od drzavata a ako e od makedonija togas ima nekoja mackanica
kako prvo i da bide zgresena smetkata da se prateni parite na druga smetka bankata ti garantira bidejki e nivna greska greska e toj sto ti gi pratil parite i se vrtat vo krug a sluzbenickata dokumentite ne si gi odnela doma neli ili te farbaat ili te ebat u gz
a dali dobi potvrda za transver za pari be brat
30iljadarki ne se zaebancija
imas mesecna kamata od 5% znaci imas 15evra x 3 =500 e pa 500 ke napravis nesto so tie pari ke si gi ladis jajcata
auuuuuuuuu prevarantista

наводно единствено таа службеничка имала достап до тие дукументи! тоест биле во каса од која само таа имала клуч уствари,јас веќе си поднесов тужба си постапив според сите правила и прописи,уствари изгледа некој ја има засрано работата,итоа дебело од комерцијална, па само си купува време,

Eeeej dab bidete malku pokulturni na forumov bankite opsto se legalizirani kradci od toa ziveat i ne treba nikogo da go cudi ova ...
Nego imam edno prasane dali moze nekoj od Ceska da prefrli pari na mojata kartica se raboti za 500 eura i kolku ce mu zemat nemu, a kolku mene samo provizija ili ima nekoi drugi troskovi ???

Во Стопанска ќе ти земат минимум 250 денари, или 1%, што значи во случајов 300 денари.

Можеби на прв поглед не е ова за тука, ама сепак од извесни причини, ќе прашам тука:

Имено во банките при трансакции се користат шифри. На пример за струја 811, за дневен промет 800, за вода 813...
Сакам да прашам:
Дали овие цифри се унифицирани на ниво на држава или на пошироко ниво?
Која е историјата на употреба, почеток на употреба на овие шифри? Кој прв ги измислил и сл.?

Дечки, какво е вашето мислење за Уни Банка? Неам ама баш никакво искуство со нив, досега ги користам услугите само на НЛБ.

Имам некој денар заштедено и сакам да го орочам во Уни Банка само поради повисоките камати. Не оти нешто ќе ми го сменат животот тие пари, но ете нема да имам пристап до нив и нема да ги мислам, па барем коа се орочени нека биде кај тие што нудат највисока камата т.е. моментално Уни Банка.

Читав поназад во темава дека има некои незадоволства од работата со нив, но сите се од 2008ма година, па се прашувам дали нешто е променето досега.

Можеби на прв поглед не е ова за тука, ама сепак од извесни причини, ќе прашам тука:

Имено во банките при трансакции се користат шифри. На пример за струја 811, за дневен промет 800, за вода 813...
Сакам да прашам:
Дали овие цифри се унифицирани на ниво на држава или на пошироко ниво?
Која е историјата на употреба, почеток на употреба на овие шифри? Кој прв ги измислил и сл.?

Мислам дека се уредени со акт на НБРМ. Исто претпоставувам дека се регулирани и унифицирани на глобално ниво за полесен трансфер на пари меѓу држави. Оти секоја држава ако има различни шифри за трансфер на пари ондак тоа би било катастрофа. Ваљда се уредени со некои меѓународни правила, конвенции...

Мислам дека се уредени со акт на НБРМ. Исто претпоставувам дека се регулирани и унифицирани на глобално ниво за полесен трансфер на пари меѓу држави. Оти секоја држава ако има различни шифри за трансфер на пари ондак тоа би било катастрофа. Ваљда се уредени со некои меѓународни правила, конвенции...
Така и јас си мислев.

На три пати ми се одлеваат по 1300 енари од сметка од НЛБ без мое одобрение и без мое знаење. Пријавив, и ми дадоа во банката да потполнам жалба. Дали ќе го решат проблемот или дали само ќе ме влечат? Дали тие треба да сносат одговорност што безбедноста не им е на соодветно ниво? Како може да ми се одлеваат сретства без јас да ја потврдам трансакцијата?

На три пати ми се одлеваат по 1300 енари од сметка од НЛБ без мое одобрение и без мое знаење. Пријавив, и ми дадоа во банката да потполнам жалба. Дали ќе го решат проблемот или дали само ќе ме влечат? Дали тие треба да сносат одговорност што безбедноста не им е на соодветно ниво? Како може да ми се одлеваат сретства без јас да ја потврдам трансакцијата?
Никој не те краде штом ти се одлева ваква фиксна сума. Или некаде на интернет имаш направено некој payment на рати или па за некои игрички преку телефон што ги играш имаш дадено одобрение да купуваат од твое име. Пробај и пинот смени си го нема да е лошо.

Никој не те краде штом ти се одлева ваква фиксна сума. Или некаде на интернет имаш направено некој payment на рати или па за некои игрички преку телефон што ги играш имаш дадено одобрение да купуваат од твое име. Пробај и пинот смени си го нема да е лошо.
До толку ме сметаш за неписмен? Ако сум направив некое купување на рати ќе сум заборавел и сега се чудам кај ми летаат парите? Ни па би дал некогаш пари за игра.

До толку ме сметаш за неписмен? Ако сум направив некое купување на рати ќе сум заборавел и сега се чудам кај ми летаат парите? Ни па би дал некогаш пари за игра.
Верувај на НЛБ не и е дојдено до твоите 1300 денари и ако те крадеа, немаше ваква ситно и педерски да те украдат. Смени си пин у секој случај и побарај извод да видиш каде ти одат парите.

да не си ја дал некаде сметката? некое фри лото или друга слична страна? исто и на еден другар така му повлекуваше зошто ја дал на тие, па мораше да ја затвори трансакциската

Верувај на НЛБ не и е дојдено до твоите 1300 денари и ако те крадеа, немаше ваква ситно и педерски да те украдат. Смени си пин у секој случај и побарај извод да видиш каде ти одат парите.
Извадив извештај, на 3 пати ми се одлеани вкупно околу 4000 денари. Парите се отидени на некој вебсајт. Досега со таа картичка имам пазарено само од групер и алиекспрес.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom