Lord of the Rings трилогијата + Хобитот

• Креатор на темата Креатор на темата Morbidnio
  • Време на започнување Време на започнување
Задоволен од хобитот, има работи измешани од книгата но тоа е филмската индустрија. :) Ми сметаше што имаше многу that escalated quickly моменти, и камените џинови што испаднаа од никаде. :icon_mrgr: Сцената со смигол и Билбо беше епик. Мене ми се допадна хуморот на џуџињата. :D

Него питање за најхард кор лотр фановите, тој некролансерот ќе го оживее саурон и вичкингот? И дали Саруман д вајт имаше веќе некоја поврзаност со темните сили кога се одржа тој советот помеѓу Митрандир, Елронд, Саруман и Галадриел?

Btw кој сака обработка на ликови во 3 сати филм е луд. Идејте гледајте ГоТ и обожавајте или хејтајте ликови. The middle earth rules. :D
1. некромансерот е саурон, се вика некромансер за да не го откријат од белиот совет,тој не е мртов туку само ослабен поради губењето на прстенот, исто така вич кинг никогаш не умрел и не бил оживеан, тој после опсадата на ангмар од страна на глорфиндел и компанија тој бега на исток во дол голдур и ја започнува кампањата од мордор против гондор, тој го уништи осгилијат, и го зазеде минас итил(преименуван во минас моргул) и го убива последниот крал на гондор.
2.Саруман одсекогаш го барал прстенот, али не беше комплетно под влијание затоа што саурон беше слаб и не беше опасност, кога саурон ќе зајакне и ќе стане опасност за средната земја

Не можам да ја најдам сцената со Иан Мекелен и Кејт Бланшет, најубава сцена ми беше од цел филм. Прекрасно.

Ја уствари не сум љубител на ваков тип на филмови, ама некако пријатно сум изненаден од Хобитов и сетоа тоа спакувано во два и пол саати.
Хобитот ми е интересен и во Шерлок, така што немав проблем со тоа, саундтракот беше прекрасен.
Едино ме нервираше тој сељакот, водичот на Орките со глупиот волк или што и да беше. На моменти ми идеше да влезам да го откинам со заби.

И да. Појдете до кино или апла добра снимка најдете од филмот, зошто не е тоа тоа.

Ко ќе ми текне пекавме дека нема да го донесат Хобит, сега не знаеш кај да отидеш во три кина го даваат. :pos:

Вечер идам конечно да го изгледам филмот, во какво и D да го даваат.

ма педерска работа, истите финти ги прават увек, требаше нАли у три-де.

Овој беше визуелно перфектен и во 2D (особено почетокот човече... :vozbud: ), замисли кое уживање е во 3D. :place:

Најдобри ми беа сцените со Билбо и Голум:

Голум е маестрално направен, многу подобрен од LoTR. Каков приказ на емоции, секоја чест! :cuc:

:cuc: и за Енди Серкис.

Накратко, филмот е маестрален, какви што ми беа и очекувањата.

п.с. RocknRolaa ваљда знаеш дека Бенедикт (не Папата, туку Шерлок :D ), ќе го глуми Некромансерот во наредните делови.

sea se ceka extended verzija hd na zamunda i da praime maraton

Нешто што не ми е јасно.
Нели правото име на Голум е Смигл, името што го имал како хобит.

Е од кај му е името Голум онда?

Нешто што не ми е јасно.
Нели правото име на Голум е Смигл, името што го имал како хобит.

Е од кај му е името Голум онда?

Од „неговите“ дома. :)

Откако го нашол прстенот, почнал да краде, врши насилство врз неговите, пријателите, околината. Затоа го нарекле Голум и го протерале... Од тогаш, Голум е неговото алтер-его, Голум е тој што го сака прстенот и е спремен на се да го задржи.

... the rest, it's in the LoTR, watch it/read it. :D

ElNinho секако дека знам за Бенедикт. Ехе од кога. :смајлиштосецепа:

А уствари што ако папата го глуми некромансерот?
Затоа и се откажува од папството.
И така ми се допадна во претходната негова улога.
pope_star_wars.jpg

Ама како ми го спојлнавте филмов, немав поим дека Некромансерот е Саруман. :гик:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom