Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
John C Reilly Seriously GIF

Океј, за последен пат. Гласачите на СДСМ се оние луѓе што гласале за СДСМ на овие избори.

Ако наредно прашање ти е дали се мисли и на членовите на партијата - верувам дека не се мисли на тоа. Нереално е да очекуваш членови на една партија да гласаат за противничка, иако нели, не е ниту забрането, ниту невозможно зашто гласањето е тајно. Никој не те спречува да гласаш за кој сакаш.
Лајк за гифот :D

Ама едно е да мислиш ти друже , друго е што он мисли
Тоа се две различни работи

Под гласачко тело спаѓаат и членови, никаде он не потенцира за одредена група, што значи под гласачи спаѓаат и членови

Тоа беше муабетот

Немора да се вреѓаме, и некој мајтап да е не е проблем, ама со граници

Ovie se se generalno deca na postari funkcioneri. Ako im gi rascepkas CVto podetalno na site kej vidis deka i oni bile na reedukacija negde. Primer eve ti go Stefan Andonov, minister, alumni na Konrad.

Za apasiev moes da kaes deka zemal pari od SJO, ama negovata nevladina ne e pod Soros kapa (naprotiv).
Не може да се споредува фондацијата на Сорос со фондацијата Конрад Аденауер, бидејќи идеолошки се на различни страни, не се залагаат за исти работи.

Невладините на Сорос се оние ултра-либерални и крајно-левичарски организации или што би рекол ти модерна левица (refugees welcome, LGBT, трансџендери, промена на полови, woke, шарени револуции), додека Конрад Аденауер е центар-десно, христијанско-демократска и ориентирана кон традиционални вредности и стабилни институции.

Околу препирката што ја имате на темава, не е поентата дали некој бил или не во НЕВЛАДИНА, туку во каква невладина. Сорос/соросоидите не се напаѓаат само затоа што се невладини, туку врз основа на тоа какви вредности пропагираат тие невладини.

Цело УМС им оди на конгреси од Конрад Аденауер организирани, мутанти со 3 минути школо се сликаат таму со рачињата наместени во триаголници, они ќе зборат за невладини организации :D

Ете од новиве генерации, сигурно ги знае Сергеј што им ја води партијата, фудбалерот прилепчанецот што играше за Росоман, Боемот итн.
Фудбалерот :pos:

Muabetot bese za sorosidi i sdsomovci. Nema vajda za zlo da zimame ako bil nekoj clen na sepasti entuzijasti. Ima razlika od nevladina i nevladina.
Toa se sto si napisal e tocno, megjutoa seuste ne najde primer na lik od sdsm ili fondaciite na soros koj ima bilo kakva znacajna uloga vo levica. So ogled na toa kakov haos e politikata kaj nas, bi rekol i kjora kokoska kje najdese neso do sea.
Па Апасиев беше, ти реков. Антифа им беше ставена. Шарена револуција е Сорос шема, он беше еден од главните. Сега ти викаш нема врска ова нема врска она. Добро ок чист е ко солза, светец ќе го прогласиме.

Фудбалерот :pos:
Види, доби функција лево маде на Борко и Кралевски во мијистерството за спорт, со завршен туризам (до душа на државен факс :D).
Не можам да речам туристичкиот водич, кога е маалски фудбалер. Тежок за чување, што е за право :D

Не може да се споредува фондацијата на Сорос со фондацијата Конрад Аденауер, бидејќи идеолошки се на различни страни, не се залагаат за исти работи.

Невладините на Сорос се оние ултра-либерални и крајно-левичарски организации или што би рекол ти модерна левица (refugees welcome, LGBT, трансџендери, промена на полови, woke, шарени револуции), додека Конрад Аденауер е центар-десно, христијанско-демократска и ориентирана кон традиционални вредности и стабилни институции.

Околу препирката што ја имате на темава, не е поентата дали некој бил или не во НЕВЛАДИНА, туку во каква невладина. Сорос/соросоидите не се напаѓаат само затоа што се невладини, туку врз основа на тоа какви вредности пропагираат тие невладини.
И што ако се различни идеологии фондациите, кога за националното прашање кон нас се пак исти, разликата е само во тоа што едните делат лубриканти и кондоми а другите ни ги шетаат децата по џамии.
Јак избор.
IMG_20251104_193533.jpg

И што ако се различни идеологии фондациите, кога за националното прашање кон нас се пак исти, разликата е само во тоа што едните делат лубриканти и кондоми а другите ни ги шетаат децата по џамии.
Јак избор.
Прегледај го приврзокот 459864

Дпне пак те предаде :kafence:

Дпне пак те предаде :kafence:
Овие 30 години сите, и тоа си оди, курто па мурто во круг, чекор по чекор до неповрат, задоволен сум што го вратија Кичево и ја одржаа Брвеница но политиките и начинот никогаш нема да ми бидат по вкус, за тоа кој го предал народот и нацијата ќе судат некои идни генерации, мене ми стана јасно кога почна Мицко да го хвалоспева Борис Трајковски, историјата ќе пресуди вака или онака.
Не ме предал мене никој, предадени се Асномците и борците од Ноб.

Јак избор.
Прегледај го приврзокот 459864
Никаде не реков дека тоа е ултра-десничарска фондација која ќе ти ги учи децата да пеат за шиптaри и црнци гасна комора. Студенти по теолошки науки посетиле верски објекти, трагедија у пичку матер.

Никаде не реков дека тоа е ултра-десничарска фондација која ќе ти ги учи децата да пеат за шиптaри и црнци гасна комора. Студенти по теолошки науки посетиле верски објекти, трагедија у пичку матер.
За мене е трагедија, кој разбира што кажувам разбира, продаден народ и нација, прашање на време кога и постовите ќе им бидат двојазични, но нека си гледаат луѓето партија па после цацко ќе е крив, фала богу многу се освестени во концептот продаден народ, нација и држава, и негласањето особено во чисти македонски средини е тоа, знаат луѓето како е во европа во мултиетнички општества, но нека си тераат дпне и сдс, ќе видиме до кога ќе ги држат кичево и брвеница.
Да не бидам и погрешно разбран, да и се намочам на Левица.

Лајк за гифот :D

Ама едно е да мислиш ти друже , друго е што он мисли
Тоа се две различни работи

Под гласачко тело спаѓаат и членови, никаде он не потенцира за одредена група, што значи под гласачи спаѓаат и членови

Тоа беше муабетот

Немора да се вреѓаме, и некој мајтап да е не е проблем, ама со граници
Човеку....

Tired Tv Land GIF by TV Land Classic

Има ли бе некој друг од форумов што го дели твоето мислење или сите сфаќаат на што мислел Апасиев?

Абе Стевчо исчезнал . Последен пат е виден низ некој темни улички низ Тафталиџе во неделата . Од тогаш до денес ни трага ни глас има , а викаше кога ќе победел ќе славел ќе го викнел и Лукровски и Мицковски да ги почасти во кафана :icon_lol: !.

Искрено за Суводол не знам, ама знам за Мургашево тоа е турско село си има и џамија ( до душа распаднато е се ) во принцип градот ДХ е продолжение на Мургашево.Единствено село каде што има шошони е Обедник и е мешано село со мнозинство на Македонци .
Кутретино кое се наоѓа до Суводол од секогаш било Македонско село .Додека во Суводол Македонците почнале да се доселуваат околу 1925 . Доселувани се најчесто од ДХ села ,а многу има и од Дебрца . Муслиманите најчесто си заминувале за Турција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom