Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Не може да се споредува фондацијата на Сорос со фондацијата Конрад Аденауер, бидејќи идеолошки се на различни страни, не се залагаат за исти работи.

Невладините на Сорос се оние ултра-либерални и крајно-левичарски организации или што би рекол ти модерна левица (refugees welcome, LGBT, трансџендери, промена на полови, woke, шарени револуции), додека Конрад Аденауер е центар-десно, христијанско-демократска и ориентирана кон традиционални вредности и стабилни институции.

Околу препирката што ја имате на темава, не е поентата дали некој бил или не во НЕВЛАДИНА, туку во каква невладина. Сорос/соросоидите не се напаѓаат само затоа што се невладини, туку врз основа на тоа какви вредности пропагираат тие невладини.
Politicka nevladina organizacija so stransko finansiranje. Osnovata na site ovie organizacii e ista, bezrazlika kako kje go spakuvaat. Nikoj ne dava pari na politcari za dzabe.

Btw, Konrad adenauer e prodolzena raka na CDU. potseti me, kakvi bea nivnite stavovi za begalcite?

Ау а ти си ја наследил шизофренијава од лидерот, или како?

Секој што присуствувал на шаренава револуција е токму од тие сороспии како што ги нарекува шизофреново професорче. Еве да провериме како стоеш со видот, пошто со мозокот не си најбоље:
1762267283412.png
Nema vrska, gledas deka ne e ni zainteresiran, slucajno go fati kamerata, bas po cigari i mleko odese togas, ne mu vadite muabeti na coekot za djabe. Levica i Apasiev nemale nikakva vrska so sarenite kurtoni, tie otsekogas si bile posebni i ne se mesale edni so drugi. Niti pak odrabotuvale, poddrzale ili napravile bilo sto za da se predizvika politicka kriza i pritisok vrz legalno izbranata vlast. I vo SJO bil za dnevnicata samo, nesto kolata mu se rasipala pa mu trebale pari inaku nemase ni da pripari tamu. I izjavite deka srusile rezim so penkalo i mu ja ukradija revolucijata e izvadeno od kontekst. Se e seceno lepeno i montirano :toe:

Некои ликови што пишуваат со латиница на форумов се очобол да ги читаш. Тоа намерно ли го прават или навистина не знаат како да пишуваат со кирилично писмо? Да се до толку глупи, мислам дека не се. Ние како македонци од 1945 година ги печатиме книгите на кирилица а народот ги чита истите на кирилица. Независно дали е албанец или македонец морал да прочита буквар во второ одделение за да помине во трето. Да се прави мангуп и јавно да негира дека не сака да пишува на кирилица би го оквалификувал како ретарда на дваеспрви век каде многу албанки се одважија да земат македонци за мажи и обратно, а не ли кирилично писмо.

Некои ликови што пишуваат со латиница на форумов се очобол да ги читаш. Тоа намерно ли го прават или навистина не знаат како да пишуваат со кирилично писмо? Да се до толку глупи, мислам дека не се. Ние како македонци од 1945 година ги печатиме книгите на кирилица а народот ги чита истите на кирилица. Независно дали е албанец или македонец морал да прочита буквар во второ одделение за да помине во трето. Да се прави мангуп и јавно да негира дека не сака да пишува на кирилица би го оквалификувал како ретарда на дваеспрви век каде многу албанки се одважија да земат македонци за мажи и обратно, а не ли кирилично писмо.
Хиероглифското, арапското писмо изгледа убаво не боде во очи како пишувањето на македонски јазик на латиница.

Jas burickav nesto vo mobilniot i mi se smeni na latinica i ne znam da go vratam oti ne znam kaj pricnav i zato jbg :toe:
Plus vo republikata dvete pisma na dvata drzavotvorni narodi se oficijalni taka da ne gledam tuka problem, treba da gi vladeete i dvete, znaes ona bratstvo edinstvo, titovi levi sili, ti rekov mi rece i taka :sneaky:

Jas burickav nesto vo mobilniot i mi se smeni na latinica i ne znam da go vratam oti ne znam kaj pricnav i zato jbg :toe:
Plus vo republikata dvete pisma na dvata drzavotvorni narodi se oficijalni taka da ne gledam tuka problem, treba da gi vladeete i dvete, znaes ona bratstvo edinstvo, titovi levi sili, ti rekov mi rece i taka :sneaky:

БуриЦкаС па приЦаС и пишеш на кирилица кад си на македонском територију брате. Тиме дајеш поштовање ономе чиме смо се изборили те давне 45те. Сви њихови македонски документи су били исписани на чирилицу и ти то треба да поштујеш а не да негираш то. Ако си македонац ти си прави анти-патриота спреман за Голи Оток. Ти не само што не користш југословенску латиницу ти не користиш ни чирилицу па људи често морају да дешифрују твоје писање. Јер и српско-хрватско писање се користи на чирилицу у документама и кЊигама.

Последно уредено:
БуриЦкаС па приЦаС и пишеш на кирилица кад си на македонском територију брате. Тиме дајеш поштовање ономе чиме смо се изборили те давне 45те. Сви њихови македонски документи су били исписани на чирилицу и ти то треба да поштујеш а не да негираш то. Ако си македонац ти си прави анти-патриота спреман за Голи Оток. Ти не само што не користш југословенску латиницу ти не користиш ни чирилицу па људи често морају да дешифрују твоје писање. Јер и српско-хрватско писање се користи на чирилицу у документама и кЊигама.
Mi e gajle :toe:

Nema vrska, gledas deka ne e ni zainteresiran, slucajno go fati kamerata, bas po cigari i mleko odese togas, ne mu vadite muabeti na coekot za djabe. Levica i Apasiev nemale nikakva vrska so sarenite kurtoni, tie otsekogas si bile posebni i ne se mesale edni so drugi. Niti pak odrabotuvale, poddrzale ili napravile bilo sto za da se predizvika politicka kriza i pritisok vrz legalno izbranata vlast. I vo SJO bil za dnevnicata samo, nesto kolata mu se rasipala pa mu trebale pari inaku nemase ni da pripari tamu. I izjavite deka srusile rezim so penkalo i mu ja ukradija revolucijata e izvadeno od kontekst. Se e seceno lepeno i montirano :toe:
Гледаш надвор бил од влада и собрание клошар никој и ништо, не гласал за северна како тебе што си гласал за Грујо и ДПМНЕ и те сторија северџан.

Politicka nevladina organizacija so stransko finansiranje. Osnovata na site ovie organizacii e ista, bezrazlika kako kje go spakuvaat. Nikoj ne dava pari na politcari za dzabe.

Btw, Konrad adenauer e prodolzena raka na CDU. potseti me, kakvi bea nivnite stavovi za begalcite?
Да, двете се странски организации со странско финансирање, едино тоа им е заедничко, но разликата е во тоа што промовираат, каква идеолошка агенда имаат, каква мисија, какви вредности застапуваат. Во никој случај не може да се изедначуваат, освен за тоа дека се работи за странски фондации.

Не може да се споредува фондацијата на Сорос со фондацијата Конрад Аденауер, бидејќи идеолошки се на различни страни, не се залагаат за исти работи.
Баш би сакал да знам, верувам и другите, која е разликата помеѓу овие две фондации, па ако сакаш и идеолошки.
Се надевам ќе има одговор.

Невладините на Сорос се оние ултра-либерални и крајно-левичарски организации или што би рекол ти модерна левица (refugees welcome, LGBT, трансџендери, промена на полови, woke, шарени револуции), додека Конрад Аденауер е центар-десно, христијанско-демократска и ориентирана кон традиционални вредности и стабилни институции.
Значи левица се бори за пеееери, пеерофили, лгбтпрц, и други ментални болешчини!
Не мислиш дека претера, сите твои други коментари станаа безвредни.

Околу препирката што ја имате на темава, не е поентата дали некој бил или не во НЕВЛАДИНА, туку во каква невладина. Сорос/соросоидите не се напаѓаат само затоа што се невладини, туку врз основа на тоа какви вредности пропагираат тие невладини.
И оваа околу невладини е сеење магла.
Сите фондации кои финансираат “домашни“ невладини во северџганистан се на државни јасли во домицилната држава.
На пример, фондацијата “Сорос“ е често финансирана од УСАаииии и одработува за алЦИАда (ништо чудно да добива и пари од црни фондови на таа служба задолжена за ширење демоНкратија), каква идеологија би имала според тебе?

Гледаш надвор бил од влада и собрание клошар никој и ништо, не гласал за северна како тебе што си гласал за Грујо и ДПМНЕ и те сторија северџан.
Pa normalno deka bil nadvor od vlada i sobranie, nikoj ne go spori toa. Ti si gi cuvas iskoristenite kurtoni ? Si ja zavrsi toj i negovite sarenokurtonci rabotata so toa sto napravija politicka kriza so nivnata sarenokurtonska revolucija koja dovede do predvremeni izbori i red drugi raboti pred toa i mu dadoja na SDSM 49 pratenici i moznost da formiraat vlada. Drugoto go znaes. Vidis ne mora da glasal i da stavi potpis za da napravi steta. Sega jas te razbiram, razocaran od dvete vodecki partii ( koj ne e, ni prv ni posleden si tuka ), ama da se vadis na tehnikalii ne go biva.
Ustvari golem si, tvoja rabota vo sto ke veruvas.
P.s go prasav taksistot dali gi znae stavovite na Apasiev sto izjavuvase za nastanite na 27 april, togas taze ko bese, ne po nekoja godina ama ili ne se sekjava ili mudro si molci. Ti da ne pamtis slucajno ?

Pa normalno deka bil nadvor od vlada i sobranie, nikoj ne go spori toa. Ti si gi cuvas iskoristenite kurtoni ? Si ja zavrsi toj i negovite sarenokurtonci rabotata so toa sto napravija politicka kriza so nivnata sarenokurtonska revolucija koja dovede do predvremeni izbori i red drugi raboti pred toa i mu dadoja na SDSM 49 pratenici i moznost da formiraat vlada.
Значи он едвај освоил 12к гласа а им дал на сдс 49 пратеници и направил политичка криза :icon_lol: многу кредит му даваш.
Како и да е тоа не го мења фактот дека дпмне гласаа и овозможија да се донесе и спроведе Преспанскиот договор овозможено од мкд владе кој гласал за нив, како спиеш мирно навечер на такво предавство? До кога ќе живееш у denial и ќе ја бараш вината кај сите освен самиот себе?

Интересното е што му се припишува на Апасиев учеството во шарената при падот на режимот на Грујо. Тоа е нормално да се обединиш околу рушење на таква ненародна власт која сите знаеме што беше и како се живееше. Некои сеуште имаат симпатии кон ГРУЈОВИЗМОТ токму поради привилегиите кои ги имаа тогаш. Треба да се обединиме повторно како би го симнале Мицковски кој е се поблиску до неговата цел да ги вметне бугарите и да фати штрафта од Македонија. Слично како и неговите двајца претходници Заев и Ковачевски си билдаат конто во странство за да недајбоже Левица им се домогне до власта. Да не сте наивни тоа е така кај нас 35 години каде кој како го обогатиме исчезнува од политичката сцена.

Значи он едвај освоил 12к гласа а им дал на сдс 49 пратеници и направил политичка криза :icon_lol: многу кредит му даваш.
Како и да е тоа не го мења фактот дека дпмне гласаа и овозможија да се донесе и спроведе Преспанскиот договор овозможено од мкд владе кој гласал за нив, како спиеш мирно навечер на такво предавство? До кога ќе живееш у denial и ќе ја бараш вината кај сите освен самиот себе?
Ќе ве молам да не се заборават и оние 8 од картите (кои као демек несакајќи им ги даде ДПНЕ) на чело со Бети Канческа и вратарот Крсто, да им успее промената. Театарче лево ќоше...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom