Lockerz, Beterz, VK, E-casting и други сајтови за "заработувачка"

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
што ви пишува на картончето сто ви стигна дека имате пратка (пакет, вредносен пакет,писмо)?

B

Blacks

Гостин
Ќе може некој да ми пушти инвајт за Локерз по ПП.. Фала однапред

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
samo uste od kubeti da mi stigne i gotovo :D

Член од
2 октомври 2009
Мислења
100
Поени од реакции
2
И на мене ми стигна од вк и треба да плата сеа 2450 ден. само ме чуди како ги вршат пресметкиве на сите различно и зашто да го плаќаме толку нели е ПОДАРОК!!!

T

Tetro

Гостин
И на мене ми стигна од вк и треба да плата сеа 2450 ден. само ме чуди како ги вршат пресметкиве на сите различно и зашто да го плаќаме толку нели е ПОДАРОК!!!
даноци, јебига, у Мк живееме

Член од
12 април 2010
Мислења
491
Поени од реакции
143
Има некој земено дрес или Ај под од Бетерз? за маица знам дека носат али за овие не сум сигурен..

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
несто зафркаваат со царинава :s ај пдф документот за цени за царина не мозам да го најдам во темава?

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
abe se dobro e carineto ama ne treba da gi carinat nz citate li vesnici imase jas bas na net cita deka za proizvodi pod 350 evra koj ke se koristat nema da se prodavat se oslobodeni od carina :S

--- надополнето ---

toa mi e cudno a od 1 mart e taj zakon

T

Tetro

Гостин
се тоа е ок, ама не може 2-3-ца против нив да одат

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
abe se dobro e carineto ama ne treba da gi carinat nz citate li vesnici imase jas bas na net cita deka za proizvodi pod 350 evra koj ke se koristat nema da se prodavat se oslobodeni od carina :S

--- надополнето ---

toa mi e cudno a od 1 mart e taj zakon
Тоа ти важи за внес на граница, значи у кола на Табановце, или на аеродром, а за поштенски пратки сумата до која нема царина е 45 евра. Прочитај во правилникот за царина во поштенски сообраќај.

Се си е по пропис, нема зашто да се буните, одлично е наведено во законот, ситни подароци и предмети до 45 евра. Тоа е поклон, инаку цел шлепер ќе му ставам етикета ПОДАРОК, па нека ми го ослободат од царина, зш да не? Бидејќи не постои реален начин да се утврди кога навистина станува збор за подарок, а кога одреден продавач во полза на муштеријата лажно наведува дека e подарок, ваквата одредба во законот е единствено логично решение за да се заштити државата од манипулации.

Туку, стално само ајподи даваат од ВК, или некад има и други награди? Ваљда ќе има нов натпревар пак, или нема повеќе, има некој информации?

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
1.372
Се е јако на ајдподот само ме нервира неможам да најдам софтвер што ќе ми ги среди albumartwork.

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
не брат ај провери дека е до 350 евра сега а и на вк ајподот јасно пишува дека е гифт

Член од
1 јули 2006
Мислења
853
Поени од реакции
84
Се е јако на ајдподот само ме нервира неможам да најдам софтвер што ќе ми ги среди albumartwork.

Еве јас од каде средив се тоа.
Требаше малце време али океј..

Клик.

Kajgana Shop

На врв Bottom