Linux или Windows?

Кој оперативен систем е подобар?

• Windows

Гласови: 196 69,8%
  • Linux

Гласови: 85 30,2%

• Вкупно гласачи
    281
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Два клика :
1.Unnistal Ubuntu
2.Install Windows Vista 64x

Он и сам си го решил проблемот,а ете ви го муабетот за вашата мултимедија.
Поддржува подобри опции за видео едитинг (што малце не ми е јасно,линуксот има вградени,или за програми збориме?),а не можеш да акнеш Wide резолуција.
Јас викам,кој сака да биде тестер,нека си работи на Линукс.
Другите кои немаат време за губење со тракатанци како 1400*900,нека дојдат со мене на Vista.

The Dark Side is always stronger,watch Star Wars :)

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
а не можеш да акнеш Wide резолуција.
Зарем ќе се држиш на моронизамот на детено кое што не знае да намести резолуција?

Две 19-ки на 1440х900 ми работат без проблем поврзани на Линуксот...

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
28
Еден клик :
1.Install Ubuntu

Јас викам,кој сака да си ужива,нека си работи на Линукс.
Другите кои немаат време за губење со тракатанци како 1400*900,нека седнат да научат нешто , а не само да плачат.

The Dark Side is always stronger,watch Star Wars :)
:pos2:

D

drle

Гостин
Не ни смее да спаѓа, пошто инсталација и на најкомплицираната програма можеш да ја завршиш без да ја допреш тастатурата... Само треба да знаеш како!

Сигурен си дека сакаш ова да го оставиш како официјален заклучок на твоето незнаење?
Едно е нешто да не знаеш, и да прашаш за да научиш, друго е ништо да не знаеш и да извлекуваш “интелегентни“ заклучоци.

Чисто информативно... два клика ќе ти ја сределе работата...
По напишаното гледам дека си видовит (по само еден пост даваш оценки за мене и моите интелегентни заклучоци). Како прво не дека не прашав ако прочита внимателно во мојот пост наведов дека цели три дена поминав во барање на решението на проблемот со резолуцијата ама како за несреќа не те погодив нигде тебе за да ми ги кажиш двата магични клика и да средам работа. Друга работа е таа што творците на Џамот како што вие го викате вложиле голем труд во запознавање на луѓето со нивниот производ додека овие од другата страна ни малку не се потрудиле околу тоа.

П.С
Гледам имаш некои понапредни способности од нас обичните луѓе со "интелегентни" заклучоци па за се што не можам да си го објаснам во иднина ке се обраќам кај тебе.

D

drle

Гостин
Зарем ќе се држиш на моронизамот на детено кое што не знае да намести резолуција?

Две 19-ки на 1440х900 ми работат без проблем поврзани на Линуксот...
Доколку немаш цврсти аргументи почнуваш да навредуваш и да судиш некој кој воопшто и не го знаеш. Тоа покажува на какво ниво е пред се твоето домашно воспитување(не те научиле мајка ти и татко ти како треба да се однесуваш) ама изгледа е касно за тоа. Доколку имаш некакви комплекси за докажување има места и установи каде го лечат тоа.:toe:

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Ќе го брише некој модератор, или да му одговорам треба?

Dr_ViRuS

Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
28
Доколку немаш цврсти аргументи почнуваш да навредуваш и да судиш некој кој воопшто и не го знаеш. Тоа покажува на какво ниво е пред се твоето домашно воспитување(не те научиле мајка ти и татко ти како треба да се однесуваш) ама изгледа е касно за тоа. Доколку имаш некакви комплекси за докажување има места и установи каде го лечат тоа.:toe:
јас имав проблем со Херците ,но ги средив со 15 мин пребарување на www.google.com/linux
Цитирам техничка поддршка на IBM:

" Некој луѓе едноставно не се родени за да работат на компјутер"

R

reactive89

Гостин
Едно прашање... Џамот под што е напраен?
На што работат во Мајкрософт? :toe: :pos:
ЕДИТ:

Оок, тоа биле две прашања :pos:

D

drle

Гостин
јас имав проблем со Херците ,но ги средив со 15 мин пребарување на www.google.com/linux
Цитирам техничка поддршка на IBM:

" Некој луѓе едноставно не се родени за да работат на компјутер"
90% од корисниците на компјутер не се родени да работат на компјутер. Поради тоа Џамот како вие го нарекувате им ја олеснил работата со тоа што се им е изџвакано а нивно е да кликаат само со глушецот и да се заврши работата, а не да се замараат со разни подесувања на оперативниот систем.

Dr_ViRuS

Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
28
90% од корисниците на компјутер не се родени да работат на компјутер. Поради тоа Џамот како вие го нарекувате им ја олеснил работата со тоа што се им е изџвакано а нивно е да кликаат само со глушецот и да се заврши работата, а не да се замараат со разни подесувања на оперативниот систем.
Моментално што работам на овој компјутер знаеш ли што поденсов само лозинка.

Што труд сум вложил сум се испотил

А што добив.

Деволпер средина ( со инстлиран софтвер)
Мултумедиа ( се инсталирано)
Игри ( многу подобри од солитер на виндос)
Офис средина.
Ненорамлно добро анимиран десктоп.

Доста задоволен

Јас пишам од стрна на човек кој компјутерот го користи за многу повеќе работи одколку за гледање филмови и слушање музика

Не ми требат глупи антивируси , глупи регистри поправачи.

и десет дена не ми е реситиран компјутерот исто ми е како во моментот да сум го пуштил
за разлика од џамот
Јас како што знам Мајкрософт не пишат како
FYROM ,а во Лиункс не пишат како Македонија.

Зошто да плаќам лиценци на некој што ме навредува?

D

drle

Гостин
Моментално што работам на овој компјутер знаеш ли што поденсов само лозинка.

Што труд сум вложил сум се испотил

А што добив.

Деволпер средина ( со инстлиран софтвер)
Мултумедиа ( се инсталирано)
Игри ( многу подобри од солитер на виндос)
Офис средина.
Ненорамлно добро анимиран десктоп.

Доста задоволен

Јас пишам од стрна на човек кој компјутерот го користи за многу повеќе работи одколку за гледање филмови и слушање музика

Не ми требат глупи антивируси , глупи регистри поправачи.

и десет дена не ми е реситиран компјутерот исто ми е како во моментот да сум го пуштил
за разлика од џамот
Јас како што знам Мајкрософт не пишат како
FYROM ,а во Лиункс не пишат како Македонија.

Зошто да плаќам лиценци на некој што ме навредува?
Си работел на Vista?
Тој ги има сите нешта што ти ги наброја погоре.
А за тоа дека не пишат FYROM не си ни ти крив ниту јас, се знае чие гомно е тоа.
Иииии да не платив никаква лиценца освен 12 денари за DVD-то на кое го снимив Vista а добивам подршка исто како да сум купил лиценца.
И за крај компјутерот не го користам само за гледање на филмови и слушање на музика туку за многу повеке работи од кои тие 90% што не се родени за компјутер не можат да си замислат.

Dr_ViRuS

Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
28
Си работел на Vista?
Тој ги има сите нешта што ти ги наброја погоре.
А за тоа дека не пишат FYROM не си ни ти крив ниту јас, се знае чие гомно е тоа.
Иииии да не платив никаква лиценца освен 12 денари за DVD-то на кое го снимив Vista а добивам подршка исто како да сум купил лиценца.
И за крај компјутерот не го користам само за гледање на филмови и слушање на музика туку за многу повеке работи од кои тие 90% што не се родени за компјутер не можат да си замислат.

Нејќам да се расправам и темата да ја водам кон никаде но кога оперативниот систем ти зима 1гб само рам за него тогаш стварно е многу добар ОС .

Да го користише за многу повеќе работи ќе ти беше јасно .

А мене ми е јасно уште кога ќе ми речиш дека не си го платил windowsot.

Постои едно правило јас плаќам и ќе ме пиша како јас што сакам .
Ако не ми одговара канта.

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Jas sega koristam Linux - Knoppix live cd i ednstveno sto e pozitivno e toa sto raboti i samo na usb posto mi rikna Hard-ot pa nemem memorija osvem usb i ova cudo funkcionira.

D

drle

Гостин
Нејќам да се расправам и темата да ја водам кон никаде но кога оперативниот систем ти зима 1гб само рам за него тогаш стварно е многу добар ОС .

Да го користише за многу повеќе работи ќе ти беше јасно .

А мене ми е јасно уште кога ќе ми речиш дека не си го платил windowsot.

Постои едно правило јас плаќам и ќе ме пиша како јас што сакам .
Ако не ми одговара канта.

Се додека можам да ги работам сите програми кои што се вклучени одеднаш ќе користам Виста. Имам 2GB RAМ.

Не ми беше намерата да се расправам. Туку едноставно кажано во моментов според мене Vista е многу подобар ОС од другите. Што не значи дека во иднина нема да се појави некој подобар. Но додека се појави јас ке користам Vista.:smir:

Dr_ViRuS

Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
28
Кога ќе работиш ( во svn средина) проект со над 10 000 фајлови само пхп ќе имаш стартувано mysql apache со огромана база со над 1 мил рекордс дади ми ПС и пуштена Вирутална машина со икс П за да го тестираш проектот во џамот

Или кога ќе ја пуштиш мајата да рендира анимација од мин 30 сек тогаш дај ми ПС

Солид воркс на факлутет го работев на п3 со 64 мега рам

п.с

По можност да ти е пуштено аерото

Kajgana Shop

На врв Bottom