Лимит на ADSL-от?

humanoid напиша:
Тоа е сосема друг проблем и е работа на инспекторите и прекршување на договорот.
Тоа е македонската (не)култура. Затоа и се применуваат овие „радикални“ мерки. Да си користи секој ADSL поштено, немаше да има ограничување.

humanoid напиша:
А парите не се баш ситни.
500 денари месечно за неограничен ADSL, и копиљациве го прекардашија. Кај мене во маало, во соседната зграда 6 души се во мрежа. И сакаат со 500 денари да поминат? :lud:

Абе луѓе, ја си проверив на Мт-нет колку гигабајти имам симнато за Август месец......45.5 GB....:lud::music3:

A sto se podrazbira pod 'stari korisnici'??jas imam ADSL edno 10 meseci i dali spagam vo 'stari korisnici' i dali posle nadminat soobrakaj od 4GB ke mi se namali brzinata?

humanoid напиша:
Ако одобрувате да ве сечат, во ред.

Во секоја земја пакетите се шират, телеком си скратува.

Тоа е развојот изгледа.

Технички нема „сечење“.

Прочитај си го договорот брат, ќе видиш.. Уште пред ова си потпишал дека прифаќаш после 4ГБ да ти се намали брзината.

Ако направеа да се доплаќа, тогаш ќе си отидевме повеќето, ама вака нема врз основа на што да го поништиме договорот, кои сами си го потпишавме.

vlatko напиша:
A sto se podrazbira pod 'stari korisnici'??jas imam ADSL edno 10 meseci i dali spagam vo 'stari korisnici' i dali posle nadminat soobrakaj od 4GB ke mi se namali brzinata?

Спаѓаш во стари и ќе ти се намали, и тебе и на новите и на сите. :)

Не оди над 4 и ќе биде ок :)

Mesaja напиша:
Абе луѓе, ја си проверив на Мт-нет колку гигабајти имам симнато за Август месец......45.5 GB....:lud::music3:

Е алал да ти е, јас ни 4GB не стигнувам да порошам...

Колку порничи имаш даунлодирано? :)

Ние 30 и нешто корисници за 14 дена сме симнале 90 и нешто гига, ама на сателитско :).

Еве поакјување од Македонски Телекомуникации

Деновиве, ги следиме внимателно коментарите и предлозите во врска со новините кои планираме да ги внесеме за ADSL услугите. Тоа е исклучително вредна информација за нас, за да ги разбереме желбите и потребите на нашите корисници, што ни овозможува да ги креираме услугите со цел да ги задоволиме нивните потреби.

Во врска со тоа, би сакале да ве известиме дека ја прошируваме понудата на ADSL услугите, такашто нашите корисници ќе имаат можност да изберат помеѓу бројните пакети кои се совпаѓаат со сегашните и идни потреби за брзина, квалитетна и сигурна ADSL услуга.

Главни елементи на проширената понуда на ADSL услугата се:

Постојни корисници:

Ш Нема да има никакви промени за било кој од корисничките договори за MaxADSL, OfficeADSL и ProfiADSL валидни пред 1 октомври 2005 г. за времетраењето на договорот, во кои има намалување на брзината над ограничувањето од 4GB, 10GB и 25GB соодветно. Дополнително наплатување нема да постои.

Ш Сите ADSL корисници од гореспоменатата категорија кои сакаат да продолжат да ги користат предностите со целосна брзина на MaxADSL, OfficeADSL и ProfiADSL над со договор утврдените лимити на капацитет, можат да побараат задржување на истата брзина во сите продажни места на АД Македонски телекомуникации без дополнителен надомест. Секој дополнителен сообраќај над 512МB ќе биде достапен за 175МКД (без ДДВ) и ќе се наплаќа со месечната сметка.

Ш MaxADSL корисниците од горната категорија имаат дополнителна можност да бесплатно да мигрираат од постоечкиот пакет во StartADSL пакет со 512МB вклучени во месечната претплата и секој дополнителен сообраќај над 512МB ќе биде достапен за 175МКД (без ДДВ) и ќе се наплаќа со месечната сметка.

Нови корисници

Ш Новите корисници имаат можност да изберат еден од следните пакети:

StartADSL со 512MB вклучени во месечната претплата и секој дополнителен сообраќај над 512МB ќе биде достапен за 175МКД (без ДДВ) и ќе се наплаќа со месечната сметка. Овој пакет е идеален за корисници кои сакаат широкопојасна брзина со ограничени потреби за сообраќај по атрактивна цена.
MaxADSL, OfficeADSL и ProfiADSL со задржување на брзината над 4GB, 10GB и 25GB соодветно. Секој дополнителен сообраќај над 512МB ќе биде достапен за 175МКД (без ДДВ) и ќе се наплаќа со месечната сметка. Овие пакети се идеални за корисници кои сакаат да уживаат во широкопојасните брзини без ограничување на капацитетот
MaxADSL, OfficeADSL и ProfiADSL со рестрикција на брзината над 4GB, 10GB и 25GB соодветно. Овие пакети се идеални за корисници кои сакаат да имаат целосна контрола над трошокот.

Се надеваме дека оваа проширена понуда ќе допринесе за поголемо задоволство на сите наши корисници и ви посакуваме среќно сурфање и уживање во услугите на АД Македонски телекомуникации

Со почит,

АД Македонски телекомуникации

Добро де, тоа е тоа.....кога ке го надминеш лимитот ти следува намалување на брзината....сега е се јасно!

момчета и момичета(девоики и дечки ли се казуваше при вас :-) ) оставете го тоја адсл и си вклјучете кабловски интернет.еве јас плакјам 29 лева месечно (15евро) за кабловски интернет 24 часа 7 дни во седмица нема лимит,нема доплаштане ако снимеш повеке от 20гб примерно.можеш да свалјаш(снимаш) деноноштно-еве јас го гасим компјутерот на 3 дена еднаш за 2-3 часа да почине малку :-) тоја месец сум снимал 40 игри за ps2 и xbox средно по 3гб е голема една игра. от бугарските саитове снимам со 190к а от международните 60к. има и по-добри оферти-за 33лв(17еуро) 25кбс международен и 500кбс б'лгарски .адсл и при нас е скап-1024кбс е 150лв(75 еуро)

Vnimanie site ADSL korisnici

Apeliram do site ADSL korisnici da pomognat vo pritisokot koj se vrsi do mediumite, vlasta, itn. da se izdejstvuva podobruvanje na internetot, a ako ne vo kraen slucaj raskinuvanja na dogovorite bez plakanje penali. Za toa sledete go non-stop blogot na slednava stranica i davajte idei bilo kakvi:

http://revolucija.blogspot.com

Momentalno se vrsi pritisokot so masovno prakanje email-ovi do atila sendrei i drugite menadzeri na MT, pa zatoa idete na:

http://cudo.blogspot.com

I tamu imate primerok od celiot email, i na koj email adresi treba da se ispraka... po moznost prakajte od @mt.net.mk emailot da se znae deka ste korisnik na ADSL-ot. Ajde site pravite nesto ( a posebno vie sto ste nadvor od Skopje, posto bukvalno osven ADSL-ot nemate nikakvi alternativi).

Abe jas si staviv kablovski pred godina i pol i uste sum nemal problemi....baska i poefti i pobrz e. Sega on.net planira bezicno da ja pokrie cela makedonija za ista cena od 1500 mesecno. Toa ke bide extra

Samo 220v da im bapnam na kabelot od telefonot pa da im pratam nazad jas nim malce Bandvidth. Ili imam edno transformatorce koe od 220 volti pravi 10000volti da im pojacam malce "Konekcija".
Abe luge polakoma rabota vo zivotot ne sum videl. So ovie pederi nema drug nacin samo diverzii i sabotazi. Legalni raboti nikako.
A VERUVAJTE TOA KE GO NAPRAVAM MNOGU BRZO.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom