Лимит на ADSL-от?

bgonev напиша:
::.. Download Stats ..:::
Connection is:: 9331 Kbps about 9.3 Mbps (tested with 12160 kB)
Download Speed is:: 1139 kB/s
Tested From:: http://testmy.net/ (server2)
Test Time:: Wed Nov 09 2005 14:59:03 GMT+0100 (Central European Standard Time)
Bottom Line:: 167X faster than 56K 1MB download in 0.9 sec
Diagnosis: Awesome! 20% + : 97.4 % faster than the average for host (220.255)
Validation Link:: http://testmy.net/stats/id-OYA2RM0K6

Momentalna situacija :)

bgonev шо волку слаба кај тебе брзината, гледај го ова :icon_lol:

sat7vx.jpg

НАЈТОЧНИОТ БРОЈАЧ ВО МАКЕДОНИЈА

ОВА Е САМО ЕДЕН ОД СЛУЧАЕВИТЕ КАДЕ ШТО БРОЈАЧОТ НАЈЧУДНО СЕ ОДНЕСУВА, НО Е ПОСЛЕДЕН И МИ ГО ИСПРАТИ ЕДЕН ДРУГАР КАКО РАЗГЛЕДНИЦА ЗА ДУГ УСПОМЕН ЗА НАШЕТО НЕПРЕБОЛЕНО ВЕЌЕ ПОЧИНАТО ЧЕДО- АДСЛ
tocenbrojac.jpg

http://revolucija.blogspot.com
http://revolucija.forumer.com

Kabelski Internet

ADSL - ot e sranje!!!
kabelski internet od MOL zakon... ekstra brzina za eftini pari

I sto e naj zakon MOL uste neznaat da go ogranicat limitot samite mi kazaa

Pa sea videte dali ke ostanete na ADSL ili ke se prefrlite na kabelski

POZDRAV

ako imate nesto da prasate slobodno

Кабелот на Телекабел е сега побрз од било кога - причина одличен пробајдер - НЕОТЕЛ кој има капацитети скоро колку МТ :)

Еве го штрика со 60КБ/с

Иначе јас му дадов развод на МТ баш ради „прецизниот” бројач :)

A jas koga imam dogovor na dve godini kako da im dadam razvod?
Drugar moj beshe vo ista situacija, toj raskina dogovorot plati 13-tina iljadi razlika i so beshe najsramno mu naplatija i PRIKLUCNA TAKSA?! a se sekavam koga doagjaa da nudat ADSL VIKAA DEKA EDEN MESEC E BESPLATNO I NE SE PLAKA PRIKLUCNA TAKSA?! Mameto nivno idiotsko.

Me interesira ako raskinam dogovor i odbijam da plakjam razlika, dali ke dobijam koga ke me tuzat.I zoshto vo primerokot od dogovorot so go imam nikade ne pishuva ogranicuvanje a tie toa go napravija?

Snakebite напиша:
I zoshto vo primerokot od dogovorot so go imam nikade ne pishuva ogranicuvanje a tie toa go napravija?

ЗОШТО СЕ ГОВЕДА!!!!:violent1::violent1::violent1:

Bidikov напиша:
Кабелот на Телекабел е сега побрз од било кога - причина одличен пробајдер - НЕОТЕЛ кој има капацитети скоро колку МТ :)

Еве го штрика со 60КБ/с

Иначе јас му дадов развод на МТ баш ради „прецизниот” бројач :)

Ај ако можиш кажи како си го раскинал договорот. Дали си платил и дали воопшто можи да се раскини без да се плати?

П.С. Уште 12-13 претходниот месец кога не беше одлучено дека ќе се намалува брзината (кога се збораше за поскапување) јас сакав да го раскинам договорот и разговарав со правник. Тој ми рече дека најдобро шо можам да го направам е да ја подржам акцијата со приговорите (приговоро шо го имаше на интернет од 9 страни), наводно ако дојдело до поскапување токму тој приговор ми е некаква легална поткрепа при тужбата. Демек јас со приговорот укажувам на моето незадоволство со условите и ако покасно тие мене ми го исклучат телефоно за неплаќањето на сметките јас можам да ги тужам за оштета и да ми платат убај пари за тоа што сум користел мобилен итн. Ама сега за џабе намалија брзина, нема основа да ги тужиш и плус зошто да си комплицираш толку знајме како функционират кај нас судојте.

Snakebite напиша:
Me interesira ako raskinam dogovor i odbijam da plakjam razlika, dali ke dobijam koga ke me tuzat.I zoshto vo primerokot od dogovorot so go imam nikade ne pishuva ogranicuvanje a tie toa go napravija?

Нема да добиеш.

Провери си го договорот и ќе видиш дека ти пишува дека над 4ГБ ќе ти се намали брзината. Тоа е ограничувањето.

На сите вас на кои не ви е намалена брзината после 4ГБ..обавезно јавете се во МтНет, и прашајте на кој пакет сте. Може да ви наплатат за се на крај.

Ај.. :) Од кај знаеш, дај малку подетално.. А?

yin yang напиша:
Нема да добиеш.

Провери си го договорот и ќе видиш дека ти пишува дека над 4ГБ ќе ти се намали брзината. Тоа е ограничувањето.

Во договорот не пишува никаде таква работа. Барем во мојот не, сигурен сум 10 пати го прочитав. Не знам од каде го извадивте ова. Сега после промените можи ама јас веќе дадов приговор дека не се согласувам со промените затоа што тие кршат неколку закони (да не ги цитирам сега ги има во приговорот шо беше изработен на интернет). Значи ако има фер судење јас сигурно би добил.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom