Tomasino
За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Мотор се доста солидна екипа,Острушко,Онафриенко итн,незгодни,се покажа на првиот меч во Германија дека знаат да изиграат,меч шо можеби РНЛ ќе гу чини прво место...Da, MInsk-PSG zaedno so Minsk-Metalurg se kluchni natprevari za razvrskata vo nashata grupa. Drugite ishodi se rechisi poznati.
A shto se odnesuva do Kolding ne bea mi se chini ni vo vtor tuku vo tret plan.Prvichno ko shto bea izvlecheni so Kil, Kielce, Atletico, mozhe i vo chetvrti : ) Za mene se definitivno najprijatno iznenaduvanje ovaa sezona, najneprijatno se razbira, PSG.
Sledniov vikend top utakmici mozhe nema da imame, no iskluchitelno atraktivni i odluchuvachki po karakter, spored mene bi bile: Motor Zaporozhje- RN Loewen; Celje-Zagreb; Minsk-PSG; Vardar-Barcelona.
--- надополнето: 25 ноември 2013 во 23:38 ---
a da prognozi nekoi za natprevarive?
Moite se: Motor-RNL 1 ; Celje - Zagreb 1 Minsk - PSG X;
За овај меч очекувам победа на РНЛ,сепак Германци си се Германци,неверојатен ростер имаат,многу компактна екипа,мислам дека овај пат нема да дозволат Мотор да изненади...иако треба да е тврд меч,неизвесен,сепак одам на победа на Швабите....
Цеље-Загреб
Некогаш беше големо дерби,два тима со огромна традиција,бивши европски прваци,денес не се ни бледа сенка,но сепак се држат некако....
Предност за Цеље,пред се заради домашниот терен,квалитетите на тимовите се тука некаде...по традиција ако не се лажам Загреб никогаш не добил во Цеље....
Цеље на последниот меч во Веспрем покажа дека не се потценување,изгубија само 1 разлика....
Би требало да е кец....
Минск-Псж..
Овде се бива,предност за Минск,со мал хендикеп шо немаат никаква публика,да имаа макар некоја атмосфера во салата ќе беа во голема предност..
Псж е во криза,тоа е факт...
Клучен меч пред за двете екипи,ПСЖ со пораз ќе се најди во тешка ситуација,со оглед дека игра со Барса во гости,и ги чека Вардар и Металург,како играат ништо чудно да не ги тепаат двете домашни утакмици....
Оваа утакмица според мене ќе ја реши одбраната на Минск,доста солидна одбрана имаат,ако ги задржат ПСЖ до кај 26,27 гола зошто да не тепаат....
Ништо чудно и X да заврши,како шо типуваш,очекувам неизвесен меч...
Најинетерсна група во секој случај,4 екипи се борат за 3 места,секој можи да заврши од 2-4 место,се е отворено...
Многу работи ќе бидат појасни по мечот во Минск....