Лига на шампиони 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Da, MInsk-PSG zaedno so Minsk-Metalurg se kluchni natprevari za razvrskata vo nashata grupa. Drugite ishodi se rechisi poznati.
A shto se odnesuva do Kolding ne bea mi se chini ni vo vtor tuku vo tret plan.Prvichno ko shto bea izvlecheni so Kil, Kielce, Atletico, mozhe i vo chetvrti : ) Za mene se definitivno najprijatno iznenaduvanje ovaa sezona, najneprijatno se razbira, PSG.

Sledniov vikend top utakmici mozhe nema da imame, no iskluchitelno atraktivni i odluchuvachki po karakter, spored mene bi bile: Motor Zaporozhje- RN Loewen; Celje-Zagreb; Minsk-PSG; Vardar-Barcelona.
--- надополнето: 25 ноември 2013 во 23:38 ---
a da prognozi nekoi za natprevarive?

Moite se: Motor-RNL 1 ; Celje - Zagreb 1 Minsk - PSG X;
Мотор се доста солидна екипа,Острушко,Онафриенко итн,незгодни,се покажа на првиот меч во Германија дека знаат да изиграат,меч шо можеби РНЛ ќе гу чини прво место...
За овај меч очекувам победа на РНЛ,сепак Германци си се Германци,неверојатен ростер имаат,многу компактна екипа,мислам дека овај пат нема да дозволат Мотор да изненади...иако треба да е тврд меч,неизвесен,сепак одам на победа на Швабите....
Цеље-Загреб
Некогаш беше големо дерби,два тима со огромна традиција,бивши европски прваци,денес не се ни бледа сенка,но сепак се држат некако....
Предност за Цеље,пред се заради домашниот терен,квалитетите на тимовите се тука некаде...по традиција ако не се лажам Загреб никогаш не добил во Цеље....
Цеље на последниот меч во Веспрем покажа дека не се потценување,изгубија само 1 разлика....
Би требало да е кец....
Минск-Псж..
Овде се бива,предност за Минск,со мал хендикеп шо немаат никаква публика,да имаа макар некоја атмосфера во салата ќе беа во голема предност..
Псж е во криза,тоа е факт...
Клучен меч пред за двете екипи,ПСЖ со пораз ќе се најди во тешка ситуација,со оглед дека игра со Барса во гости,и ги чека Вардар и Металург,како играат ништо чудно да не ги тепаат двете домашни утакмици....
Оваа утакмица според мене ќе ја реши одбраната на Минск,доста солидна одбрана имаат,ако ги задржат ПСЖ до кај 26,27 гола зошто да не тепаат....
Ништо чудно и X да заврши,како шо типуваш,очекувам неизвесен меч...
Најинетерсна група во секој случај,4 екипи се борат за 3 места,секој можи да заврши од 2-4 место,се е отворено...
Многу работи ќе бидат појасни по мечот во Минск....

kje bidat strashni duelite na nekoj prv so chetvrtiot od nasha grupa, najverojatno Vardar, (osobeno ako na polusezona dobieme kvlaiteten lev bek) i na tretite od B i C so nekoi vtori. Mozhni se sekakvi kombinacii
Да е најслаба група, штета што најверојатно нема да бидеме трети, ќе имавме какви такви шанси против некој втор од таа група со едно-две засилувања. Вака гледано, сите првопласнирани и второпласирани се тешки за поминување за било кој од Минск, Вардар и Металург.

Од ракометна гледна точка би сакал да игра Вардар со Киелце или Везпрем поради факторот спектакл посебно дека сигурно и на Везпрем навивачи би дошле во Скопје.Али од навивачка гледна точка би ги сакал кој било од германската четворка Киел/Рајн/Фленсбуг и Хамбург или Колдинг зошто мислам дека веќе од кој знае кој пат мора да паднат еднаш и северњациве.

Секако ако воопшто поминеме група дека ситуациајта за сега не е розова.

Мотор се доста солидна екипа,Острушко,Онафриенко итн,незгодни,се покажа на првиот меч во Германија дека знаат да изиграат,меч шо можеби РНЛ ќе гу чини прво место...
За овај меч очекувам победа на РНЛ,сепак Германци си се Германци,неверојатен ростер имаат,многу компактна екипа,мислам дека овај пат нема да дозволат Мотор да изненади...иако треба да е тврд меч,неизвесен,сепак одам на победа на Швабите....
Цеље-Загреб
Некогаш беше големо дерби,два тима со огромна традиција,бивши европски прваци,денес не се ни бледа сенка,но сепак се држат некако....
Предност за Цеље,пред се заради домашниот терен,квалитетите на тимовите се тука некаде...по традиција ако не се лажам Загреб никогаш не добил во Цеље....
Цеље на последниот меч во Веспрем покажа дека не се потценување,изгубија само 1 разлика....

Jas sepak bi idel na iznenaduvanje na ukraincive. Mozhat da odigraat fenomenalno, igraat doma, taka da se e mozhno. ako im zemaa bod tamu...

a za Celje - Zagreb, ne znam dali Zagreb ima tepano tamu. Jas iskreno ovaa godina prv pat gi gledam vo LS, megjusebno da igraat. I bash sega prebaruvav da ne sum propushtil neshto no gledam deka od 99-ta navaka nikogash ne ni igrale nitu vo grupi nitu vo eliminaciskite natprevari. NIvnoto rivalstvo e glavno od pochetokot i sredinata na 90-tite, a jas togash glavno sum igral so kamionchinja : ), Taka da ne znam, ali kje proveram denovive, kje pisham...
--- надополнето: 26 ноември 2013 во 00:26 ---
Да е најслаба група, штета што најверојатно нема да бидеме трети, ќе имавме какви такви шанси против некој втор од таа група со едно-две засилувања. Вака гледано, сите првопласнирани и второпласирани се тешки за поминување за било кој од Минск, Вардар и Металург.

Ne veruvav deka ova nekogash kje go kazham, ama mozhebi edinstvena pomala shansa e da se padnat protiv Kil (ako voopshto bidat prvi). Veszprem se klasa pogore, a Hamburg imaat mozhnosti da rotiraat do besvest taka da protiv niv nikade ne gledam shansa. Kil se so novi igrachi i pehovi so povredi, igraat daleku od uverlivo ovaa godina taka da edina shansa gledam tuka, iako sosema minimalna. Kil si e Kil...

Од ракометна гледна точка би сакал да игра Вардар со Киелце или Везпрем поради факторот спектакл посебно дека сигурно и на Везпрем навивачи би дошле во Скопје.Али од навивачка гледна точка би ги сакал кој било од германската четворка Киел/Рајн/Фленсбуг и Хамбург или Колдинг зошто мислам дека веќе од кој знае кој пат мора да паднат еднаш и северњациве.

Секако ако воопшто поминеме група дека ситуациајта за сега не е розова.

Не знам шtо се мислите толку, без разлика на кое место сте, германска екипа некако ќе ви се падни. Секогаш играте со германци :)

Ne veruvav deka ova nekogash kje go kazham, ama mozhebi edinstvena pomala shansa e da se padnat protiv Kil (ako voopshto bidat prvi). Veszprem se klasa pogore, a Hamburg imaat mozhnosti da rotiraat do besvest taka da protiv niv nikade ne gledam shansa. Kil se so novi igrachi i pehovi so povredi, igraat daleku od uverlivo ovaa godina taka da edina shansa gledam tuka, iako sosema minimalna. Kil si e Kil...

Зафркни таа работа... лани судиите Веспрем го испаднаа за да помине Кил во Ф4 а не нас балканци да не гледаат...

Зафркни таа работа... лани судиите Веспрем го испаднаа за да помине Кил во Ф4 а не нас балканци да не гледаат...

toa e plus. Iako Veszprem lani sam si se otpisha od +6 gola vo poslednite 10 minuti da zagubish -1 treba bogami epten da se potrudish.

Цеље-Загреб

Samo ednash imaat dobieno na gosti i toa vo glavnata runda 22-25

Jas sepak bi idel na iznenaduvanje na ukraincive. Mozhat da odigraat fenomenalno, igraat doma, taka da se e mozhno. ako im zemaa bod tamu...

Да,ама дома исто така едвај тепаа 1 разлика со Загреб.Мислам дека и губеа поголем дел од утакмицата.

Гледав инстерти со коментаторов од ЕХФ и не разбирам зошто мора во секој спорт англискиот коментатор да биде со малку шкотски акцент,сите звучат исто.Како ФИФА да играм кога ги слушам како коментираат.Навистина досадно.

Е ми треба информација за карта Вардар Динамо, каде може да се купе доколку веќе не се распродадени, и колку е цената :)

Е ми треба информација за карта Вардар Динамо, каде може да се купе доколку веќе не се распродадени, и колку е цената :)

Си подранил друже, утакмицата се игра во фебруари или март :)

Гледав инстерти со коментаторов од ЕХФ и не разбирам зошто мора во секој спорт англискиот коментатор да биде со малку шкотски акцент,сите звучат исто.Како ФИФА да играм кога ги слушам како коментираат.Навистина досадно.

Затоа што коментаторот е Ирец, е легитимна причина? :гик: Овој шо коментира, Tom Bragalán е од Даблин. И малце повеќе се внесува у коментирањето до душа. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom