Лига на шампиони 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Врска нема ова што го збориш друже.
Како прво таа песна ја пеевме сите во ист период. Каква глупа споредба даваш, Абре Македонче и понекогаш Излези момче знаат да се отпеат во некои мечеви кај што пример противникот е Албански тим или пак во случај кога има некоја празнична атмосфера на национален план :D

Прави разлика со тоа што овде ниту еднаш не се испеа песна за Металург...
Фали уште Аеродромци да ги вметнеш во темава па да биде каша попара :icon_mrgr:

Хахаха,па и така е попара.:D
Партизан не е албански тим,а ја на трупче го ставам дека таму се пееше таа песна.И не беше периодот 2011/2012 кога се пееше секаде,туку беше Март 2013.

Да се разбереме и мене ме нервира по 10 пати што ја пеат,ама кога ќе викне тој со микрофонот готово е.Тргна возот.
И таман ќе прекине тој,ете ти ги Пирати - изпочетка.Мислам ако некој треба да се критикува,тоа се Пиратите.

Па јас повеќе од 3 години одам на ракомет и уште една песна не знам што ја пеат они.Освен она ако е песна - Плаво бели,ние сме со вас.Ги мрзи 3 збора да склопат и да се потрудат обичната публика да ги научи двете реченици.

На МЗТ три пати отидов и неможеш да не ја научиш онаа - Срцево ми чука....... цел живот сум тука.......плаво-бела боја .......е и крвта моја.

И таман ќе прекине тој,ете ти ги Пирати - изпочетка.Мислам ако некој треба да се критикува,тоа се Пиратите.

Цела вина е нивна, нема збор тука :) А убаво им е кога ги шетаат низ цел свет :icon_mrgr:
Затоа и тимот го викаме вештачки, ради нивните навивачи Пирати кои до пред да им фрлаат пари не знаеа дека постои клубот. Ова чисто да го нагласам пошто многумина мислат дека вештачки се однесува на тоа дека играчите не биле нивна школа :D

Јас не сваќам како после ваква утакмица денеска комитиве не престануваат со јадењето на гомна.Значи од вака што се фурате ќе го замразам вардар уште малце.Победете и вие против псж и ќе бидам радосен како и денеска.Уствари јас бев пресреќен кога вардар извлече Х против барса и бев тажен за зицерот на дибиров.Сеа ако сте ривали со металург окс е али немора да се јади гомна нон стоп.Ми пропаткаа мадинава со ова дека подобро сте навивале.Нема металург навивачи јаки и тоа сите го знаеме немора само за тоа дасе тупи 24/7 овде.И каде е ФАРАНГ кој ми тврдеше дека вардар подобар тим имал.И уште нешто... кој сака дасе клади со мене дека кога вардар ќе го прими со 5+ разлика од псж на 13ти(не го посакувам ова, од срце сакам да победат и со 5+ разлика) ќе го тупат комитиве дека псж сеа играл послабо и неуиграно во споредба со утакмицата со нив ?

Јас не сваќам како после ваква утакмица денеска комитиве не престануваат со јадењето на гомна.Значи од вака што се фурате ќе го замразам вардар уште малце.Победете и вие против псж и ќе бидам радосен како и денеска.Уствари јас бев пресреќен кога вардар извлече Х против барса и бев тажен за зицерот на дибиров.Сеа ако сте ривали со металург окс е али немора да се јади гомна нон стоп.Ми пропаткаа мадинава со ова дека подобро сте навивале.Нема металург навивачи јаки и тоа сите го знаеме немора само за тоа дасе тупи 24/7 овде.И каде е ФАРАНГ кој ми тврдеше дека вардар подобар тим имал.И уште нешто... кој сака дасе клади со мене дека кога вардар ќе го прими со 5+ разлика од псж на 13ти(не го посакувам ова, од срце сакам да победат и со 5+ разлика) ќе го тупат комитиве дека псж сеа играл послабо и неуиграно во споредба со утакмицата со нив ?

Јас ќе се кладам може? :icon_mrgr:
Нема што да се правдаме пред некого, кој бил воигран кој не, факт е дека денеска Металург направи ПСЖ да изгледа мизерно и лесно ги совлада. И оваа победа скоро сигурно ги носи во осмина финале.
Дека ПСЖ е во резултатска криза и тоа е вистина и дека веројатно за пола месец ќе бидат на повисоко ниво во Борис е прилично извесно пошто од ова денес не верувам полошо да изиграат.
Не треба да си Ајнштајн за да сфатиш дека екипа со повеќе нови играчи и треба малце повеќе време за да се воигра, и дека најдобрата форма ја достигнува во втората половина од сезоната. Така да доста веројатно е за против нас да бидат повоиграни, а нивната сила ќе ја видиме и на нивни паркет :icon_mrgr:

Металург има одличен старт и покажуваат дека годинава тешко дека некој ќе им земе бодови во Скопје, а веројатно и на гости ќе бидат конкурентни. Веќе трета сезона го имаат костурот на тимот, така да тоа им е голема предност пред ПСЖ, Вардар и Динамо кои допрва се воигруваат. Си го пронајдоа местото меѓу 16-те најдобри клубови во Европа во изминативе сезони (зборам на играчки план, тоа што го мрзам нивниот патриотски филм ќе го тргнам настрана) и тука нема збор. Проблемот им се јавува благодарение на Червар кој ги игра истите играчи цело време во сите можни конкуренции па во втора полусезона кога им се најважните мечеви имаат цела болница во тимот.
Вардар не почна толку лошо за да се донесуваат такви заклучоци кој бил подобар :icon_mrgr: Еве денес ги победивме Брест Мешков во Белорусија, што за мене е чекор понапред знаејќи дека во минатото сме можеле да сонуваме да победиме таму, и тоа прилично лесно :)
Против Динамо можевме до бод, ама сепак слабо одигравме и загубивме, но не беше толку трагичен пораз какви што сме трпеле во минатото.
Уште сме енигма како тим, ама веројатно на домашен терен тешко ќе можат да ни скинат бодови. Плус засилувањето на нашиот состав не е завршено. Ако се донесе и Дисинџер, тогаш ќе бидеме уште посилни.
Фаранг се префорсирува во муабетите, увек е најголем оптимист :icon_mrgr:
Навикнати се ракометарите на Металург да играат пред бучна публика, така да тоа нема да им биде проблем како што претпоставуваат повеќето наши фанови :)
Не се од марс паднати, ги имаат прошетано Македонскиве клубови и знаат како е да играш пред жешка атмосфера.

Пак ќе повторам, многу грешна слика имате за нашите годинашни амбиции и за тоа колку пари биле потрошени и дека со тој буџет треба во фајнл фор да играме :LOL:
Веројатно имаме поголем буџет од Металург во моментов, ама таа разлика не е којзнае колкава. Атман, Станиќ, Вугринец, Миркуловски, Мојсо сигурно не играат на лепе очи :D Со моменталниов состав успех е ако влеземе во осминафинале и тука негде би требало да е крајот. Неуспех е ако испаднеме уште по групи. Главната борба треба да се води во лигата пошто ташак што ќе имаме две екипи во ЛШ идна година :icon_mrgr:

Според мене Металург ќе биде трет во групава, а меѓу нас и Динамо ќе се бира последниот патник. Се ми се врти сценарио во кое Металург губи во Минск и не поебува на крајот, ама сепак... Воглавно кога навивам да победат, по дифолт губат :icon_mrgr: Наше си е да ги добиеме Динамо со 2+ во Скопје, да пробаме да го добиеме ПСЖ и секако да се добие Тун на да пати.

Баш ме интересира до кај сме како екипи на гостувањата кај големите екипи.
Порано се знаеше дека гостувањата во Шпанија ни беа ревијални, под 15 разлика не поминуваш :) Ме интересира дали и на овие мечеви би се држеле резултатски :icon_mrgr:
Убаво е што гледаме дека во Скопје и двете екипи се тврд орев за посилните, ќе биде интересно како би поминувале на нивни терен.

П.с. не знам колку паметите ама ова не е прв пат Металург да победи против ПСЖ :D Пред неколку години играа четрт финале во КПК со нив. За еден гол во последните секунди мислам дека испаднаа :D

Nicky Santoro Коњаникот Сабја

Ники ако ме спомнуваш некаде во таков контекс биди маж и цитирај ме или бар тагни ме.

Коњанику сме биле ние и во потешки ситуации бе човече зар не мислиш дека можеме да се носиме со пензионерите што имаат 6 играчи макс? Дај не заебавај имај малку верба во Вардар.

Прво честитки до навивачите на Металург, обезбедивте 4то место минимум. Браво.

Второ и поважно ова е одлична вест и за Вардар, остануваме во игра за второ место. Потребено е да се победат сите во Скопје (вклучувајќи го “гостувањете“ во БТ со Металург) + на гости со тун и завршуваме втори, ова е и те како возможно. (ПСЖ со 2 изгубенини во СК плус 2 со Барса би била под нас, Металург 2 изгубени од нас плус порази од Барса и ПСЖ на гости, Минск 2 порази од Металург, 1 од нас + Барса и ПСЖ би извисиле) значи ова е и те како возможно, се е во наши и раце и до некаде Барса.

Трето се покажа она што го зборев неколку страни предходно дека во СК ќе нема бодови за други тимови независно кој се. Со полна сала е навивање тешко е да се игра. Металург со „нба“ нававање има невидена европска атмсфера :pos: која е смешна за на балканот. Убаво вака ПСЖ ќе очекува нешто вакво за некоја недела а ќе добие прав пекол. Ајде нема да го коментирам навивањето, доволно е кажано.

Четврто една мала анализа на играта - Станиќ им е пола тим. Пензионерите Вугринец 9, Мојсо 4, Димовски 4 = 17 од 27 гола. 8 гола од крило каде против нас нема да бидат така ефективни зашто на тие позиции сме подобри од нив. Сеуште играат со 8-9 играчи зашто реално за на ова ниво толку имаат. Миркуловски се повреди, Атман не е 100% прашање е колку овие ќе издржат. Никој не спори дека се добри, ама уште една повреда и веќе не е истата екипа. Џабе зборам, тешко сфаќате ама на крај сами ќе видите. Вардар има различен тим, може со не толку добра стартна постава ама штом се уиграме лесно ќе играме против ваков противник, јас сум сигурен во тоа. Штета што го нема Вујо ама мислам и Зоки е доволно кадар да ве реши.

Честитки за Металург, да се победи екипа со Хансен, Нарсис, Вори, Абало и компанија не е мала работа, па колку сака нека не се уиграни. Голем чекор кон осминафиналето е овој, ама далеку од тоа дека е завршена работата. Нема лесен меч во оваа група.

Неколку коментари од она што го видов:
- Одбраната на позициони напади на Металург стандардно одлична. Може слободно да се каже дека главната стратегија на било која екипа против Металург е како знаат и умеат да ја убрзаат играта и да направат хаос на теренот, бидејќи реално сите екипи ќе имаат големи проблеми и ќе изгледаат аматерски.
- Хансен катастрофа, очигледно беше дека малку потклекна под атмосферата но тоа беше пред се заради одличната одбрана што му ја играа, никако не можеше глава да крени, и комплетно до крај го изнервираа и се изгуби.
- Каков брз центар играше ПСЖ :eek: Нарсис особено е чудо што може во ваква ситуација да направи. Страшен играч иако и не дека одигра којзнае каква партија за негов стандард.
- За Мојсовски можеме што сакаме да зборуваме, ама факт е дека има веќе доволно искуство и многу паметно ги одработи ПСЖ. Головите ги даде во многу важни моменти, го изнуди (а и изглуми) критичното исклучување на многу вешт начин. Дефинитивно срце на тимот иако има подобри играчи од него.
- Манасков :cuc: Стварно е неверојатно да се гледа како се развива еден ваков голем талент. Не ми се верува како успеа толку брзо и добро да се врати после една таква тешка повреда, па дури и да се дооформи како играч и да воведе еден куп новини во играта. Ако продолжи да работи на оваа игра од бековските позиции, тоа може да додаде и тоа како голем елемент на неговата игра. Такви крила се реткост и можат многу опции да понудат за одвивање на нападот.

Зошто сте толку наивни бе? Или пробувате да ја вметнете оваа наивност... o_O

На Лино изјавите му бликаат со лицемерие, а пробува да прогура некаков „патриотизам“. Сеа победи и се дичи а лани кога губеше кењаше по се и сешто па дури и по своите играчи. Напиња со тоа со кое напиња и Левче и компанија, „клубот репрезентација“, а откако видоа дека со домашни играчи нема манџа сркање се изнакупија и они странци.

Мислам ко Сител се ебаму мајката, продават едно лице а друго им е правото. Затоа имам одбивност колку и да не сакам да имам кон нив. Се радувам на секоја победа на Металург али коа ќе видам вакви лицемерни испади (кои најмногу Левче ги фураше, пред и Лино да ги почне) ми се сере!

Овие од Вардар барем (барем досега) не се прават светци. Купивме странци, купивме. Кур не боли.

И глупи и детски се тие муабети за странците. Треба да сме среќни што дочекавме во македонски клубови да играат играчи кои во својот спорт се светска класа. Пред 3-4 години кој очекуваше дека еден Дибиров ќе игра во наш тим? Не знам, еве тоа е ко Робен да игра за ФК Вардар.

Или па Атман, Брумен, Станиќ... Алекс кој е еден од топ 3 светски ракометни вундеркинди моментално. Треба да бидеме благодарни што играчи од таков калибар можеме секоја недела да ги гледаме во Скопје и тоа како играат за домашните тимови.

Трето, Вардар немал Македонец во почетниот состав. Епа кој Македонец да го има, кога сите квалитетни се у Металург? Нема Македонија сто играчи на лагер, па ај да бираме. Толку се, малку се и големиот дел од нив се членови на Металург. Зборувам за оние кои можат да бидат значаен фактор ко Номче, Манасков, Марковски...

Затоа преку таквото од тие муабети и од лицемерието „патриотизам“ кое го фураат од Автокоманда. Без тргање на тие сељачки навики не се станува „бренд“. Нека си играат ракомет и нека останат на тоа, публиката сама ќе заклучи кој што е...
а кај беа пред да играат за металург, сакаш да те потсетам, или имаш 10 години и навивач си на вардар во последните 2-3?

ајде еве да оставиме еве номче, маркоски, миркулоски, јоноски и сл. да ги споменеме гоце и манасков. нив металург им даде шанса и се од неговата школа, а денес со такви играчи, потпомогнати со неколку странци, го победија металург. кој македонски играч вардар го направил играч? и тие шо ги имаше ги упропасти, зато муабетов не ти држи место.
лино се фурал. па и треба да се фура. го победи најскапиот тим на светот. АЛА ДА МУ Е! некни вардар ко изваде нерешено и вие се фуравте, па никој не рече ништо против то, туку сите, а ЈАС МЕЃУ првите бев шо ви честитаа.
сега, само на неколку овде не ви чини то, овај се фалел онај се фалел.
поголема завист немам видено од то. секаде пишувате дека немате против металург да победува во европа, а уствари пукате од завист ко ќе победи.
е мене ми се сере од таков простотилук, пошто, спортот во македонија не се врти само околу вардар. пошто, освен сега во ракометот, во сите останати спортови вардар е тежок (пот)просек и синоним за нерегуларност и аматеризам.
баш сакам и вардар да го победи псж за 2 недели и прв ќе бидам шо ИСКРЕНО ќе честитам.
ај чао

Добро бе навивачи на Вардар. Како не се прејадовте од јадење говна ? Зошто не се помирите дека моментално Металург е појак од Вардар само и само затоа што повеќе време се заедно и се повоиграни? Темава се вика Лига на шампиони, а не Вардар вс. Металург. Ми се скурчи од вашето искомплексирано коментирање како сте биле појаки од Металург, како Левче, Лино и остали од Автокоманда биле лицемерни, биле не знам што. АМАН ОД ВАС!! Помирете се дека и Металург не се за фрлање и дека вчера Лино им одржа час по дисциплина на ПСЖ. Какви биле што биле такви се и ќе ги трпиме. Доста ми е од вашето зборување кој бил што бил. Дозволете времето да покаже, а не само да се курчите со милионите на Самсоненко. Поздрав и секое добро и ги замолувам модераторите пак да ја прочешлаат темата.

а кај беа пред да играат за металург, сакаш да те потсетам, или имаш 10 години и навивач си на вардар во последните 2-3?

ајде еве да оставиме еве номче, маркоски, миркулоски, јоноски и сл. да ги споменеме гоце и манасков. нив металург им даде шанса и се од неговата школа, а денес со такви играчи, потпомогнати со неколку странци, го победија металург. кој македонски играч вардар го направил играч? и тие шо ги имаше ги упропасти, зато муабетов не ти држи место.
лино се фурал. па и треба да се фура. го победи најскапиот тим на светот. АЛА ДА МУ Е! некни вардар ко изваде нерешено и вие се фуравте, па никој не рече ништо против то, туку сите, а ЈАС МЕЃУ првите бев шо ви честитаа.
сега, само на неколку овде не ви чини то, овај се фалел онај се фалел.
поголема завист немам видено од то. секаде пишувате дека немате против металург да победува во европа, а уствари пукате од завист ко ќе победи.
е мене ми се сере од таков простотилук, пошто, спортот во македонија не се врти само околу вардар. пошто, освен сега во ракометот, во сите останати спортови вардар е тежок (пот)просек и синоним за нерегуларност и аматеризам.
баш сакам и вардар да го победи псж за 2 недели и прв ќе бидам шо ИСКРЕНО ќе честитам.
ај чао

Со ова самиот се демантираш? Па тоа ми е муабетот, беа тие у Вардар но заминаа во Металург заради што? Па да де братче, заради пари, кои Металург ги имаше повеќе у минативе сезони.

Но реков, тоа не е за замерка, решиле да инвестираат ќе инвестираат и ќе носат играчи какви сакаат. Лицемерно е сеа фан на Металург да збори за „милионите“ на Самсоненко кога до лани, до лани еј, Металург беше тој што нерезонски фрлаше пари за да го ослабне конкурентот. Но откако видоја дека така нема успех во ЛШ, почнаа да купуваат од страна.

Не е до фановите на Вардар ебате, секој што прати ракомет (барем) последниве години знае какви се работите, а не се онака како што ги претставуваат од Автокоманда. Мене тоа ме нервира, иако не сум фан на Вардар, лицемерието шо го фураат минативе 2 сезони од таму. Затоа и лани сакав да ја загубат титулата и да се спуштат на земја.

И друго, ова со „милиониве“ е нешто такво. Ко Зомимак да го тепал ПСЖ. Алоооо, Вардар и Металург не се ни малку сиромашни клубови, на двата буџетот сезонава им е преку 3 милиони. Секако не се споредува со ПСЖ ама не се за греота и нашиве.

Металург е веќе богат и естаблиран тим во Европа и глупо е самите луѓе од клубот да си го деградираат на некој начин со ова. Ако е „бренд“ ко што викаат дека е, бренд ќе може да им земе скалп и на големи екипи дома. И ете тоа го сторија сеа и БРАВО и треба да продолжат со добрата работа на ракометен план а не да глумат политичари...

И друго, ова со „милиониве“ е нешто такво. Ко Зомимак да го тепал ПСЖ. Алоооо, Вардар и Металург не се ни малку сиромашни клубови, на двата буџетот сезонава им е преку 3 милиони. Секако не се споредува со ПСЖ ама не се за греота и нашиве.

Металург е веќе богат и естаблиран тим во Европа и глупо е самите луѓе од клубот да си го деградираат на некој начин со ова. Ако е „бренд“ ко што викаат дека е, бренд ќе може да им земе скалп и на големи екипи дома. И ете тоа го сторија сеа и БРАВО и треба да продолжат со добрата работа на ракометен план а не да глумат политичари...

Сеа испадна дека го омаловажуваш успехот на Металург, ај лани слаба група, среќа имале во групата, и други глупости, после играа со Киелце, не го поминаа, па фановите на Вардар цело време тоа го потенцираа, дека не победиле ниту еден силен тим.
Сеа го победија силниот и моќен тим на ПСЖ (ако за вас не се моќни имиња како Хансен, Вори, Абало, Копљар, Нарцис, ок.), па очекувано било на толку вложувања да падне таков тим на ПСЖ, ако за цела Европа ова е најголемото изненадување до сега.

Друга работа, не може да очекувате атмосфера како на Вардар, тие што се отидени на Металург се речиси истите што одат и на репрезентацијата, без навивачка група (Пирати не ги рачунам за навивачи) и доста солидно е тоа, ако се одземе „Излези момче“, се прај задоволителна атмосфера.
Не може по 100 пати едно та исто да го потенцирате, и тоа кога Металург го победи ПСЖ, па ајде слаба атмосфера имало, и други глупости.

Сеа испадна дека го омаловажуваш успехот на Металург, ај лани слаба група, среќа имале во групата, и други глупости, после играа со Киелце, не го поминаа, па фановите на Вардар цело време тоа го потенцираа, дека не победиле ниту еден силен тим.
Сеа го победија силниот и моќен тим на ПСЖ (ако за вас не се моќни имиња како Хансен, Вори, Абало, Копљар, Нарцис, ок.), па очекувано било на толку вложувања да падне таков тим на ПСЖ, ако за цела Европа ова е најголемото изненадување до сега.

Друга работа, не може да очекувате атмосфера како на Вардар, тие што се отидени на Металург се речиси истите што одат и на репрезентацијата, без навивачка група (Пирати не ги рачунам за навивачи) и доста солидно е тоа, ако се одземе „Излези момче“, се прај задоволителна атмосфера.
Не може по 100 пати едно та исто да го потенцирате, и тоа кога Металург го победи ПСЖ, па ајде слаба атмосфера имало, и други глупости.
Е тука е иронијата, истите тие што тука ја пеат излези момче, не одат на репрезентација :D

Не бе, таман работа да го омаловажувам, успех е, огромен, но како за минатогодишен четвртфиналист за очекување е да скине барем еден од двата фаворити у групата не? Мислам, ако пак имаат такви амбиции. Јас искрено очекував победа на ПСЖ но ме демантираа и мило ми е за тоа. Дај Боже и педерчињата на чело со Карабатиќ да изгубат овде.

Но џабе победата а џабе и бодот на Вардар против Барселона ако не успеат да минат група, ќе останат на тоа само, индивидуална победа, нешто што ни е влезено у нашиов менталитет, демек: Ех, важно ја тепавме Данска (импровизирам) другото е небитно.

Зборот ми е и за парите. ПСЖ има многу повеќе милиони фрлено, но играчите и Вардар и Металург не се Слога Добој. За атмосферата не реков ништо.

Е тука е иронијата, истите тие што тука ја пеат излези момче, не одат на репрезентација :D

Одат, одат. Можеби не цела сала, ама повеќето се присутни.
И уште една работа, дебилен спикер имаат.

Се изначитав еден куп идиотштини. :pos:
Вреѓање плукање и по наши играчи малоумност генерално не генерално туку е сигурна. Јас не знам зошто мора на некој да му се објаснува и зошто многумина мислат оти некого или јавноста толку фамозно ги интересира нивното мислење. Вчера ова е веројатно најголемата победа во тимскиот ракомет. И дај боже и на ЕП да се радуваме како репрезентација. А ова ќе остане запамтено како уште еден голем успех во македонскиот ракомет

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom