Лига на Шампиони 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дрн дрн се утепавте пишувајќи како Арсенал бил слаба фидер екипа, а баерн само од нив изгуби, и тоа дома!

Коа ќе ми текне дека Ливерпул, Интер и Порто имаат земене ЛШ у последните 10 год, а Реал нема... и тоа со нивниот тренер Интер и Порто :D ама битно најјаки дупедии се на форумов нивните навиачи :sneaky:
И самиот Мурињо има изјавено, и тоа одамна, дека за да освои еден тим ЛШ треба многу работи да се поклопат. Управата, тимот, формата, повредите, ждребот, среќата пред се, и уште доста работи кои влијаат на освојување на ЛШ. Ете Реал лани беше подобар од Баерн па не пројде во финале, Баерн беше тродупло подобар од Челзи во финалето на изгуби на пенали, еве ти два примера за да воочиш што всушност сакам да ти кажам. Е оваа сезона е малку поразлично тоа “поклопување на коцките“, затоа што во финалето ќе играат двата најдобри тима моментално, без дилеми. Позаслужено финале до сега немам видено, браво и за Баерн и за Дортмунд.

Сосема си у право, ама ја пишав претходно зошто го напишав тоа, навивачите на Реал најмногу тролаат, а у последните 10 години нигде ги нема.. шо сеа ние треба да ги утепаме од заебавање шо неможеа 10 години осмина финале да поминат?
И на Барса не и се поклопија коцките сезонава прво со тренерот потоа со повредите и сосема заслужено изгубија од Баерн.

И ланското финале беше заслужено, што ако Челзи помина повеќе на среќа и тоа е дел од спортот и неопходен дел во Лига на Шампиони.

Дортмунд - Малага (remember remember)

Епа сеа сакаш ти да признаеш или не така е. Ај сеа навивачите на Барса нека речат дека Баерн не беше подобар од нив. Факт е дека Реал беше за нијанса подобар лани од Баерн али во пенал рулетот повеќе среќа и концентрација имаше Баерн и помина понатаму.
dragonsky Добро бе не се лути, дупло боље беа од вас. :D

Иначе Баерн од 2008 до денес има дадено 210м ЕУР за трансфери. Ко ќе го видам тимот на Баерн и другите тимови кој дале толку пари, дури и поќе, комотно можам да кажам дека тие пари најдобро ги вложиле. Дортмунд за разлика има нето-влог од 10м ЕУР во последните 10 години и покажа, дека и со малку пари сеуште може да се достигне многу. И од овој аспект ми е мило што Дортмунд влезе во финале.

Епа сеа сакаш ти да признаеш или не така е. Ај сеа навивачите на Барса нека речат дека Баерн не беше подобар од нив. Факт е дека Реал беше за нијанса подобар лани од Баерн али во пенал рулетот повеќе среќа и концентрација имаше Баерн и помина понатаму.
dragonsky Добро бе не се лути, дупло боље беа од вас. :D
Па и дупло е многу :D 0.5 беа бољи од нас.
Барса во првата беа дупло бољи од нас :D

Сосема си у право, ама ја пишав претходно зошто го напишав тоа, навивачите на Реал најмногу тролаат, а у последните 10 години нигде ги нема.. шо сеа ние треба да ги утепаме од заебавање шо неможеа 10 години осмина финале да поминат?
И на Барса не и се поклопија коцките сезонава прво со тренерот потоа со повредите и сосема заслужено изгубија од Баерн.
Мислам дека некои(не сите) не го разбираат реметот на прав начин. Реал си го обели образот и победи во реваншот со 2-0 и за малку не влезе во финалето додека Барса беше понижена на домашен терен скоро како на Алијанц Арената и испадна со вкупен резулат од 7-0! Нема врска ова со претходните 10 години или со нешто друго, факт е дека Барса многу послабо се прикажа од Реал во 1/2 финалето од ЛШ, исто како што шпанските претставници се прикажаа во дупло послабо издание од германските. Ова би му дошло исто како сега на пример да ме дупчи некој навивач на Јуве за тоа што Интер нема да игра ЛШ следната година а јас да му кажам ех кај сте вие во ЛШ ние земавме титула во 2010, односно пред три години. Значи моменталната форма и резултати благе везе си немаат со историјата. :)

Не викам дека бевме и ние нешто подобри, тука бевме некаде и двата тима 50-50, па затоа и на пенали се одлучуваше. Глупо е од било кој да се рече дека Баерн или Реал биле нешто подобри. Уствари психички и беа нашите подобри чим победија на пенали.

Мислам дека некои(не сите) не го разбираат реметот на прав начин. Реал си го обели образот и победи во реваншот со 2-0 и за малку не влезе во финалето додека Барса беше понижена на домашен терен скоро како на Алијанц Арената и испадна со вкупен резулат од 7-0! Нема врска ова со претходните 10 години или со нешто друго, факт е дека Барса многу послабо се прикажа од Реал во 1/2 финалето од ЛШ, исто како што шпанските претставници се прикажаа во дупло послабо издание од германските. Ова би му дошло исто како сега на пример да ме дупчи некој навивач на Јуве за тоа што Интер нема да игра ЛШ следната година а јас да му кажам ех кај сте вие во ЛШ ние земавме титула во 2010, односно пред три години. Значи моменталната форма и резултати благе везе си немаат со историјата. :)
Не сум навивач на Барса, ама чив к** ќе биде заболен ако Реал покажал подобра форма од Барса овие 3 месеци? За моменталниот ремет си во право ама по 3-4 години кога некој ќе погледне како поминала сезоната ќе го интересира фактичката состојба, а не тоа кој колку трагично или не испаднал!

Според тоа како најверојатно како ќе заврши сезоната:

Реал М. -- 2ро место Ла Лига + 1во место КДР + полуфинале ЛШ
Барселона -- 1во место Ла Лига + полуфинале КДР + полуфинале ЛШ

... се гледа дека тимовите се тука некаде и имале доста просечна сезона, со тоа што Супер купот евентуално би одлучил кој имал поуспешна сезона.

• Ми се допаѓа
Reactions: J +
Без разлика што Барса беа декласирани од нас и во двата натпревари имаат поуспешна сезона од Реал зашто го освоиле шпанското првенство. Крај на муабетот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom