Лига на Шампиони 2009-2010

• Креатор на темата Креатор на темата GavolRulz
  • Време на започнување Време на започнување
затоа што играме слична формација, еве една споредба според мене

Валдес|Алмуниа

Сања|Алвеш----Пујол|Галас----Пиќе|Вермаелен----Максвел|Клиши

Јаја Туре|Сонг

Чави|Фабрегас----Иниеста|Диаби

Меси|кој било----Ибра|Бендтнер----Анри|Аршавин

значи од 11 позиции Барса има подобри играчи на најмалку 8 (според мене се разбира), па сега видете колкава е предноста на Барса..
кој што мисли поинаку нека ме поправи

Валдес|Алмуниа

Јаја Туре|Сонг

значи од 11 позиции Барса има подобри играчи на најмалку 8 (според мене се разбира), па сега видете колкава е предноста на Барса..
Тука сум.
За голманот нема потреба да се дисктура.=)
За Алвеш/мн. подобар офанзивно,но дефанзивно Сања ми се чини за нијанса подобар.
Пујол и Галас ги ставам на исто рамниште,како и Пиќе и Вермален/незнам како тоа Пиќе подобар од Верминаторот/еден од најдобрите дефанзивци сезонава.
Клиши подобар од Максвел.
Јаја подобар од Сонг/ама пак,во офанзива...
Иниеста нема да игра/незнам кој ке ви игра на таа позиција па да го споредам со Диаби кој е on fire последниве утакмици.
Чави со Цеск?-не се знае дали ке настапи капитенот/ама тука се некаде двајцата/со тоа шо Чави можеби е подобар пасер/Цеск подобар финишер.
Аршавин боље од Анри....ама помрзлив.=)
Меси нумеро уно..нема шо да се коментира.
И Ибра подобар од Бентнер/тоето.
:pipi:

НЕ, неможеш !

Бентнер во 25 настапи 9 гола и 5 асистенции...
0.36 гола на секој натпревар.

Златан во 33 настапи 18 гола и 8 асистенции...
0.54 гола на секој натпревар. (гол на секој втор натпревар) :smir:

П.С. И не ми ги спомнувај цените на нивните трансфери, не се релевантни за оваа споредба.

Кои црни цени бе алоооо :)

Ондак според твои статистики Дрогба е еден од најкамен шпицови така ? :) Па ова му е само втора сезона што дава над 20 гола... Не е така ти како што мислиш. И ајде бе немора да ги споредуваш ако така сакаш, постојат и други играчи..

Валдес|Алмуниа

Јаја Туре|Сонг

Ајде дека тоа е според тебе како "каталонец", ќе кажам и јас според мене како "ганер"

Тука сум.
За голманот нема потреба да се дисктура.=)
За Алвеш/мн. подобар офанзивно,но дефанзивно Сања ми се чини за нијанса подобар.
Пујол и Галас ги ставам на исто рамниште,како и Пиќе и Вермален/незнам како тоа Пиќе подобар од Верминаторот/еден од најдобрите дефанзивци сезонава.
Клиши подобар од Максвел.
Јаја подобар од Сонг/ама пак,во офанзива...
Иниеста нема да игра/незнам кој ке ви игра на таа позиција па да го споредам со Диаби кој е on fire последниве утакмици.
Чави со Цеск?-не се знае дали ке настапи капитенот/ама тука се некаде двајцата/со тоа шо Чави можеби е подобар пасер/Цеск подобар финишер.
Аршавин боље од Анри....ама помрзлив.=)
Меси нумеро уно..нема шо да се коментира.
И Ибра подобар од Бентнер/тоето.
:pipi:

И тоа како Пике е подобар од Вермален :)

Си го видел ли ти Туре во офанзива,гледај неколку голови минатата сезона што ги постигнуваше Туре со дриблинзи на неколку играчи.

Во моментот Чави нема рамен на неговата позиција...

Си го видел ли ти Туре во офанзива,гледај неколку голови минатата сезона што ги постигнуваше Туре со дриблинзи на неколку играчи.

Колку си во заблуда за Вермален.:pos2:

Па предноста му ја дадов на Туре дека офанзивно е подобар.:smir:

Јас ја кажав разликата помеѓу Чави и Цеск.:pipi:

И тоа како Вермален е подобар од Пике :P :)

Минатата сезона Туре така? :) Епа не играа минатата сезона, туку оваа сезона играат :) А оваа сезона Туре едвај стартер е, за разлика од Сонг кој според новинарите во Англија ќе биде изгласан како Most Improved Player. ;)

ВО МОМЕНТОТ Фабрегас нема рамен на неговата позиција, тоа твоето важи исто за минатата сезона ;)

Се на се, не си ги гледал Арсенал оваа сезона :)

Колку си во заблуда за Вермален.:pos2:

Па предноста му ја дадов на Туре дека офанзивно е подобар.:smir:

Јас ја кажав разликата помеѓу Чави и Цеск.:pipi:

Грешиш ти за тоа...:helou:

Па и дефанзивно Туре е подобар :)

За ова и дефинитивно не би се сложил со тебе..според мене пике и не е воопшто подобар од вермален..како прво пике игра во шампионски и одличен тим и не се чуствува дотолку неговата слабост..односно преголем паничар е според мене и веќе игра 3-4 години фудбал на високо ниво..а вермален според мене е и покреативен, физички се тука некаде,не е паничар,знае и да постигнува голови,посилен шут и ПЛУС прва година му е ова да игра фудбал на високо ниво...не реков дека пике е слаб напротив пике е одличен ама вермален е зверка а тоа дека навивачите на барселона нема да признаат (со тоа што пике и е каталонец) тоа е нивна работа и нека тераат инает..единствено пике е подобар со глава (иако и вермален е добар)...
Вермален>Пике:toe:

И тоа како Вермален е подобар од Пике :P :)

Минатата сезона Туре така? :) Епа не играа минатата сезона, туку оваа сезона играат :) А оваа сезона Туре едвај стартер е, за разлика од Сонг кој според новинарите во Англија ќе биде изгласан како Most Improved Player. ;)

ВО МОМЕНТОТ Фабрегас нема рамен на неговата позиција, тоа твоето важи исто за минатата сезона ;)

Се на се, не си ги гледал Арсенал оваа сезона :)

Е стварно претеруваш со Чави...ај нема да зборувам веќе пошто ти убеден си за вашиот капитен КАТАЛОНЕЦ :)

А зошто мислиш Туре е помалце стартер оваа сезона? Тоа се должи на тоа што Пеп сака на Бускетс да му дава повеќе шанси,да го комплетира како играч!

И тоа што за Сонг мислат новинарите..не ти држи вода :)

Е стварно претеруваш со Чави...ај нема да зборувам веќе пошто ти убеден си за вашиот капитен КАТАЛОНЕЦ :)

А зошто мислиш Туре е помалце стартер оваа сезона? Тоа се должи на тоа што Пеп сака на Бускетс да му дава повеќе шанси,да го комплетира како играч!

И тоа што за Сонг мислат новинарите..не ти држи вода :)

И те како држи вода :) Ти кажав дека го немаш гледано Арсенал сезонава ;)

А за ова болдираново нема што да искоментирам, освен убаво да се насмеам :) Значи викаш Туре е еден од најдобрите, ама намерно не му дава Пеп да игра за да го комплетира Бускетс како играч :) Зашто бе тоа не го прави со Меси мајкуму, да го става Жефрен :)

И незнам ти зашто се радуваш што Фабре е каталонец, како ти да си каталонец. Гледај каде игра и на која екипа е капитен :)

Овие сите споредби, да ти пофторам, ги правам гледајќи ја ОВАА сеозона, а не минатата во која твоите би биле точни ;)

Btw еве ви нешто што ќе ве интересира и вас "каталонците". Го пишувам тука, затоа што во ваш фан клуб се повеќето плачковци :)

Ibrahimovic & Vermaelen were 2gether at Ajax. Zlatan used to take TV to Ikea for Swedish meatballs - until coach said they were getting fat!

И те како држи вода :) Ти кажав дека го немаш гледано Арсенал сезонава ;)

А за ова болдираново нема што да искоментирам, освен убаво да се насмеам :) Значи викаш Туре е еден од најдобрите, ама намерно не му дава Пеп да игра за да го комплетира Бускетс како играч :) Зашто бе тоа не го прави со Меси мајкуму, да го става Жефрен :)

И незнам ти зашто се радуваш што Фабре е каталонец, како ти да си каталонец. Гледај каде игра и на која екипа е капитен :)

Овие сите споредби, да ти пофторам, ги правам гледајќи ја ОВАА сеозона, а не минатата во која твоите би биле точни ;)

Btw еве ви нешто што ќе ве интересира и вас "каталонците". Го пишувам тука, затоа што во ваш фан клуб се повеќето плачковци :)

Ibrahimovic & Vermaelen were 2gether at Ajax. Zlatan used to take TV to Ikea for Swedish meatballs - until coach said they were getting fat!

Стварно мислиш да ги споредиш Туре и Меси...:pos2:

Хаха кој ти рече дека се радувам дека е Каталонец.. :) или кој ја има мувата под капа одма ќе скока...ај го знам твојот страв ја :helou:

Имаат право тие од фан-клуб Барса кога велат дека со вас не може да се дискутира...за вас вашите се најдобри..ок така нека биде.

И што сакаш да кажеш со болдот?? Стварно се чудам!!

Валдес|Алмуниа

Јаја Туре|Сонг

Според мене :wink:

Стварно мислиш да ги споредиш Туре и Меси...:pos2:

Хаха кој ти рече дека се радувам дека е Каталонец.. :) или кој ја има мувата под капа одма ќе скока...ај го знам твојот страв ја :helou:

Имаат право тие од фан-клуб Барса кога велат дека со вас не може да се дискутира...за вас вашите се најдобри..ок така нека биде.

И што сакаш да кажеш со болдот?? Стварно се чудам!!

Ни малку не ме фаќа страв да ти кажам, зашто и наредна година ќе си остане капитен :helou:

Ама изгледа со вас не се прави моабет, зашто според твоите споредби и на TheChosenWizard излегоа дека сите ваши играчи се подобри од нашите, без да гледате утакмици :P...или треба како со Пике и Вермален, истото да ви го каже и некој неутралец па да поверувате конечно :)

А за ова последново, ништо не сакам да кажам само пренесувам што кажуваат на прес-конференцијата моментално што ја одржува Барселона.

Ни малку не ме фаќа страв да ти кажам, зашто и наредна година ќе си остане капитен :helou:

Ама изгледа со вас не се прави моабет, зашто според твоите споредби и на TheChosenWizard излегоа дека сите ваши играчи се подобри од нашите, без да гледате утакмици :P...или треба како со Пике и Вермален, истото да ви го каже и некој неутралец па да поверувате конечно :)

А за ова последново, ништо не сакам да кажам само пренесувам што кажуваат на прес-конференцијата моментално што ја одржува Барселона.

Тоа што не цитирав веќе не значи дека поверував...ме убедивте...со 2 збора :)

Па да...бидејќи вие да го имавте пола тим подобар од Барса не ќе се мачевте со години да освоите нешто!

Светот знае кој тим е подобар во моментов...а по одигрувањето на реваншот ќе може пак да правиме споредби со вас!

Кои црни цени бе алоооо :)

Ондак според твои статистики Дрогба е еден од најкамен шпицови така ? :) Па ова му е само втора сезона што дава над 20 гола... Не е така ти како што мислиш. И ајде бе немора да ги споредуваш ако така сакаш, постојат и други играчи..

Ако не според односот настапи\голови, како на друг начин ке направиш споредба меѓу два напаѓачи ?!?!
И асистенции ти стаив плус !

И од кај го ископа Дрогба сеа ???

Ти ја започна глупата споредба, па уште и го изедначи Ибра со Бентнер моментално. Колку и да изгледа Ибра дека е дрво моментално, Е подобар од вашиот Бентнер. Сеа напрај собирање на два прости броја и ке откриеш каков камен е Бентнер во споредба со босанецот. :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom