Лига на Шампиони 2009-2010

• Креатор на темата Креатор на темата GavolRulz
  • Време на започнување Време на започнување
Да бе да, енглез бил по мајка судијата, плус на Ферги му го пушел пред утакмица :pos:

Sochaux0 - 4Lyon
глеам лион се вежба за на гости да игра :pos2::pos2:

очекувам интересен дуел Интер Челзи ама мислам на 0-0 да заврши:tv:

Не вика никој дека сите глумат,зборот е дека тоа е "Италијанска професија" и факт е дека цел свет ги знае како глумци.Тоа за мене е антифудбал.
А некој погоре што кажа дека катанаџото не е умрено дека уште живее и ќе живее и дека и тоа е дел од фудбалот,за жал е,и ако тоа тебе ти се допаѓа,и мислиш дека е убаво за око епа не е,затоа имаат најмизерен фудбал.
Ма како, глумењето на Робен и Роналдо беше за заштита од повреди само....
Дрогба и Руни што „дајвингуваат“ исто нема врска.

Има еден, како да го наречам, можеби глобален фудбал е најточно. Се е измешано, сите користат се можно, нема веќе само катанаџо од една екипа, нема типични островски центарфори кои знаат само со глава да играат, нема само жонглери... Зборуваме за врвните екипи и репрезентации.

Катанаџото живее и ќе живее, само сега не само во Италија, туку и насекаде. Италијаните ќе немаат врвен фудбал се додека не разберат дека покрај катанаџото (КОЕ НЕ СМЕЕАТ ДА ГО ЗАБОРАВАТ!) треба и физичка сила за континентален и светски успех. Само катанаџо е пропаст, точно, но без него не можи.
Мене убаво за око ми е да има напнатост и возбуда, борба, војна. Да не можеби уништувањето на Баерн Минхен од Брселона лани беше поинтересно од двата полуфинални дуели со Челзи, иако имаше „тон“ голови? Не, имаше една екипа на терен, тоа е досада. За фудбал треба две екипи, слично ко што треба двајца за танго, па макар и едната да го прави тоа на, за некого, непопуларен начин. :toe:

Sochaux0 - 4Lyon
глеам лион се вежба за на гости да игра :pos2::pos2:

очекувам интересен дуел Интер Челзи ама мислам на 0-0 да заврши:tv:

Но и Реал се вежба дома со висока разлика да победи!!!

Денеска Штудгарт-Барса ќе биде интерсен се надевам на изненадување пошто Швабиве се во добра форма.Инаку Оллимпијакос-Бордо ми личи на 0-0.

Грците се опасни дома ама и Бордо не се лоши .. мислам дека 1-1 би бил реален резултат .. а за Барса можно е уште вечерва да си ја заврши работата но Штутгард може да покажат заби и да не дозволат да бидат победени на домашен терен :) 1-1 или 1-2

Барса ке оди да постигни гол во гости то ке им биди најбитно ..а зависи и штудгард како ке се покажи ..така да и јас мислам дека барса можи и да не победи денес ..а за олимпијакос - бордо сепак му давам предност на бордо ..сепак олимпијакос и не се којзнае колку добра екипа посебно ЛШ ..ке биде интересно ..

Против овие бедниве очекуваш нерешено? :|

Види ги последните 8 меча на Штутгарт, имаат 7 победи и еден пораз од Хамбурегер. Ги препороди новиот тренер Грос, откога е тој на чело имаат само еден пораз, а тоа доволно говори дека и не се баш за потценување. И јас мислев дека Барса така лесно ќе поминат, но кога ја видов оваа серија на Штутгарт, и не ми изгледа баш така , не бар во првиот натпревар. На Барса им фали клучниот играч Чави, уште еден хендикеп на нив. Не викам дека Штутгарт имаат сили да ја исфрлат Барса, но очекувам рамноправен меч вечерва, а потоа на Камп Ноу ќе следи демолирање.

Види ги последните 8 меча на Штутгарт, имаат 7 победи и еден пораз од Хамбурегер. Ги препороди новиот тренер Грос, откога е тој на чело имаат само еден пораз, а тоа доволно говори дека и не се баш за потценување. И јас мислев дека Барса така лесно ќе поминат, но кога ја видов оваа серија на Штутгарт, и не ми изгледа баш така , не бар во првиот натпревар. На Барса им фали клучниот играч Чави, уште еден хендикеп на нив. Не викам дека Штутгарт имаат сили да ја исфрлат Барса, но очекувам рамноправен меч вечерва, а потоа на Камп Ноу ќе следи демолирање.

Чави е прва постава :smir:
Иначе очекувам победа..... :wink:

Зш овие од Канал 5 ебавет секое коло од ЛШ? Еве гледам само + ја имат. Цк.
Инаку, Штудгард - Барса ќе биде далеку поинтересна отколку Олимпијакос - Бордо.
Очекувам Бордо барем нерешено да извади, а Штудгард да се изѕверет на некој начин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom