Lidl маркети и во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за отварање на Lidl маркети во Македонија?

• Вкупно гласачи
    285
Техномаркет е од Анхоч од ова што знам. Они продаваат бела техника, а Анхоч електроника. Не е бугарски.
„Техномаркет“ е ланец на хипермаркети за бела и црна техника, во сопственост на компанијата „Техномаркет Бугарија АД“.

До пред неколку години ланецот се викаше „Техномаркет Европа“. Првата продавница на ланецот ги отвори вратите во 1999 година и со тоа беше ставен почетокот на најуспешниот бугарски ланец на продавници за електроника за домаќинство, канцелариска опрема, телекомуникациски и ИТ производи. Во синџирот можете да најдете артикли од сите водечки брендови во индустријата како Sony, Philips, LG, Samsung, Panasonic, Hitachi, Daewoo, NEO, Whirlpool, Yamaha, Jamo, Indesit, Ariston, Gorenje, Miele, AEG, Zanussi, Lenovo, Toshiba, Hewlett-Packard, Acer, Asus, Razer, Tefal, Braun, како и многу други брендови.
Техномаркет надвор од Бугарија:
47 продавници во Бугарија,
20 продавници во Србија,
14 продавници во Босна и Херцеговина,
13 продавници во Црна Гора,
9 продавници во Македонија,
7 продавници во Косово,
5 продавници во Словенија,
2 продавници во Словачка,
https://papagal.bg/eik/200586330/e7aa

„Техномаркет“ е ланец на хипермаркети за бела и црна техника, во сопственост на компанијата „Техномаркет Бугарија АД“.

До пред неколку години ланецот се викаше „Техномаркет Европа“. Првата продавница на ланецот ги отвори вратите во 1999 година и со тоа беше ставен почетокот на најуспешниот бугарски ланец на продавници за електроника за домаќинство, канцелариска опрема, телекомуникациски и ИТ производи. Во синџирот можете да најдете артикли од сите водечки брендови во индустријата како Sony, Philips, LG, Samsung, Panasonic, Hitachi, Daewoo, NEO, Whirlpool, Yamaha, Jamo, Indesit, Ariston, Gorenje, Miele, AEG, Zanussi, Lenovo, Toshiba, Hewlett-Packard, Acer, Asus, Razer, Tefal, Braun, како и многу други брендови.
Техномаркет надвор од Бугарија:
47 продавници во Бугарија,
20 продавници во Србија,
14 продавници во Босна и Херцеговина,
13 продавници во Црна Гора,
9 продавници во Македонија,
7 продавници во Косово,
5 продавници во Словенија,
2 продавници во Словачка,

ова не го пишува на официјалната страна на нашиот Техномаркет. Можеби името го користат, но нема врска тоа со вашиот ланец.

ова не го пишува на официјалната страна на нашиот Техномаркет. Можеби името го користат, но нема врска тоа со вашиот ланец.
А со коj ланец има врска? :D
Не умееш да читаш? - Техномаркет има 9 продавници во Мк.
Еj,очи ке ви извади ,ама пусти македонски инает.. :D

А со коj ланец има врска? :D
Не умееш да читаш? - Техномаркет има 9 продавници во Мк.
Еj,очи ке ви извади ,ама пусти македонски инает.. :D

не биди бот, провери ги страниците на анхоч и техномаркет и види производи, ќе видиш дека едно исто е. Така ја го приметив.

Техномаркет има повеќе од 9 продавници кај нас, во секој поголем град ги има, кој ги знае и ја немам слушнато дека е бугарски, барем за поголемите секогаш има кој на кого е од каде е, на пример Нептун кој е на шиповци.

Знам за печкава како изгледа и како работи зошто имам и ја работено со таква. Ја зборев за просторијата. Зошто според стандарди на инспекции треба посебна изолирана просторија за подготовка, складирање и печење. Што значи во 2-3м2 забрането им е да печат (според правила на инспекција).
Ние сме северен фиром така што ова кај нас ваљда не важи.
Jas sum ja videl pekarata vo marketot vo Ohrid. Taa e bas tolku, nekolku m2...

Ne znam od kade ti e info deka inspekcija odreduva kolku kvadrata treba? Mozebi mesas so klasicna pekara, kade mora posebno prostorija za surovini, ambalaza, podgotovka, gotov proizvod...

Megutoa, ovde se raboti malku poinaku. Market dobiva spakuvani zamrznati proizvodi (nema podgotovka), samo gi pece I gi stava na raft... Ne sranuva zbor za klasicen leb (toj im go isporacuvaat drugi, Silbo, Zitolux...), tuku samo za mali lepcinja, kifli, pereci I sl.
Znaekji gi Kam kakvi picajzli se okulu zapazuvanje proceduri, veruvam deka se e po zakon

Леее Бугари абе четири страни читам листи, најбројувања и гледам слики од ЈЕБЕНИ СУПЕРМАРКЕТИ во Бугарија, на Македонски форум.

Објаснете ми како не сте искомплексирани??

А што е битно од каде е фирмата?

Поминал покрај македонец-муслиман. Турчин од село Дебреште-Прилеп.
Полека, за различен чоек збориме. Јас колку што знам некој близок од екипата на Велија Рамкоски и сват му Цаноски мислам дека го зема. Ова ти што го збориш е сосема друго.
Автоматски споено мислење:

Jas sum ja videl pekarata vo marketot vo Ohrid. Taa e bas tolku, nekolku m2...

Ne znam od kade ti e info deka inspekcija odreduva kolku kvadrata treba? Mozebi mesas so klasicna pekara, kade mora posebno prostorija za surovini, ambalaza, podgotovka, gotov proizvod...

Megutoa, ovde se raboti malku poinaku. Market dobiva spakuvani zamrznati proizvodi (nema podgotovka), samo gi pece I gi stava na raft... Ne sranuva zbor za klasicen leb (toj im go isporacuvaat drugi, Silbo, Zitolux...), tuku samo za mali lepcinja, kifli, pereci I sl.
Znaekji gi Kam kakvi picajzli se okulu zapazuvanje proceduri, veruvam deka se e po zakon
Во Полска и на Малта , ЛИДЛ маркетите имаа буквално огромна просторија колку една пекара само за спремање на тазе бели пецива. Инаку ЛИДЛ прават и нивен леб покрај пецивата што тука на лице место го печат.
За овде кај нас не знам што да очекувам со оглед на тоа што цела држава е хаос.

Последно уредено:
Полека, за различен чоек збориме. Јас колку што знам некој близок од екипата на Велија Рамкоски и сват му Цаноски мислам дека го зема. Ова ти што го збориш е сосема друго.
Noviot gazda na Ramstor (od pred nekolku godini) e Ajdovan Ademovski, (vikaat) najbogatiot Turcin vo MK, bivsiot gazda na Euroazija I segasen gazda na hotelite Stone Bridge I Hilton, ocigledno so jaki konekcii so Turcija.
Marketite mislam deka zena mu gi vodi...

Noviot gazda na Ramstor (od pred nekolku godini) e Ajdovan Ademovski, (vikaat) najbogatiot Turcin vo MK, bivsiot gazda na Euroazija I segasen gazda na hotelite Stone Bridge I Hilton, ocigledno so jaki konekcii so Turcija.

Ademovski Turcin, ma nemoj :D

Едно цвеќе пролет не прави. За да биде конкурентен му требаат маркети бо секоја паланка ко Кам и Стокомак. Квантитетот ја кутка цената а не брендот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom