Lidl маркети и во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за отварање на Lidl маркети во Македонија?

• Вкупно гласачи
    289
Изгледа не ме разбра, И К-15 И 13та Плата.
Најголем дел од фирмите даваат само к-15.

Така мисллам на државни, дека се е по закон. Сум работел во фирма во недела и на празнил и не ти исплаќаат дупла дненица, туку стандард како за обичен ден.
Денови не даваат според стаж, туку сите имаат 20 дена одмор и 1 година искуство и 30 години искуство.
Во Лидл ова го нема.
А може ли Лидл да биде даден само брендот да се користи како франшиза од некој "човек фирма" како Панче, Станко, Трајко или Миленко?

А може ли Лидл да биде даден само брендот да се користи како франшиза од некој "човек фирма" како Панче, Станко, Трајко или Миленко?

Па и ова е франшиза изгледа некоја бугарска што работи овде.

А кој нема К-15 кога е законска обврска? :pos: Како мислиш условите се "државни"?
К-15 не сум чул некој формално да избегне да плати.

Има газди што им бараат после на вработените да им ги го вратат К-15 во кеш, па вработениот сеедно останува без парите иако формално е исплатен. Веројатно на ова мислат луѓе дека некој ете не платил к-15 ама чуле не дочуле. Платил и си го земал назад платеното.

Во Србија нели ги носат на обука?

Бугарија. Нивниот Лидл ги отвара овде продавниците, не српскиот. Освен и тој ако е под иста управа. Но не верувам. Нон стоп бугари у контекстов со Лидл се спомнуваат.

Сега прочитав баш, не биле франшизи него локални компании на Лидл кои работат со централата.

Бугарија. Нивниот Лидл ги отвара овде продавниците, не српскиот. Освен и тој ако е под иста управа. Но не верувам. Нон стоп бугари у контекстов со Лидл се спомнуваат.

Сега прочитав баш, не биле франшизи него локални компании на Лидл кои работат со централата.
И во Србија ги носат. Неколку месеци Софија, неколку Белград.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom