- Член од
- 28 август 2022
- Мислења
- 13
- Поени од реакции
- 16
Па очигледно има логика што не прифаќаат туку така заминување, ги гледам некако ми се запнаа мораш да кажеш за директорката на маркетинг да не губела време. Пошто техничкото мене ми рекоа трае саат и пол и изработка на брошура во InDesign, со патеки да те водат итн.. би отишол само да видам која плата би ја понудиле( навистина не знам ). иначе да се било платено, автомобили, стан дури некоја дневница според бугарските закони итн.. Сум бил на разни интервјуа обично оди тест па понатаму ќе видиме, овие обратно, прво дали ќе одиш на обука па после другото.. правеле тим ама мислам баш дека бараат ќоро и сакато само за да го направат.Ради тоа имаат константно огласи посебно во сектор маркетинг/графика/лидл+ и слични сектори. Не сите им прифаќаат толкав голем период да се на обука, посебно во Софија.
Обуката ти е инаку 9 месеци, чисто информативно. После 2 месеци ќе те вратат во Скопје за да ти направат нова работна виза и после 3 месец остануваш до крај (твој избор дали ќе се враќаш дома за викенд или ќе останеш таму).
Имаш возило рент а кар, се ти е платено, чуваш сметки.
Техничкото интервју ти е Power Point презентација со дизајни/креативи/технички спецификации и грешки. Гледаат како размислуваш и во која насока одиш со пронаоѓање на тие грешки но и зошто баш тоа го сметаш дека треба да се каже дека е утнато.