Aбе нема да умреме, на Јаху! ведер ставиле прогнози и за во четврток.
Скоро до апсолутна нула.ZokiBoSS напиша:акцелераторот ќе биди најстудениот фрижидер, кој ќе биди на температура од -271.3 C ( 1.9 К ))
Да, исто заборајв да нагласам дека честиците ќе се движат со брзина блиску на таа до светлината, бидејќи неможат да ја постигнат неа ( 99.99% од брзината на светлината )Скоро до апсолутна нула.
Dobro razmisluvanje. A znaes tie 14 milijardi godini ke pominat epten brzo, kako od son koga se budis, gledas si spiel 10 casa, a mislis deka ne pominala ni sekunda.Па видете дами и господа, ако се „деси“ црна дупка, нисмо најебали бре, ќе се вратиме назад 14 милијарди години, и другиот ден 11 септември ќе почнеме од почеток... дур дојде нашето време, али брзо ќе помине... светот од почеток.
Па у принцип црната дупка е временска машина, све голта, од другата страна кај те носи незнам, у неа нема време, не се движи.
Се враќаме на големиот биг бенг... на 11-ти септември продолжуваме со муабетот овде. Само шо нема да се сеќаваме дека се десила некоја црна дупка, и дека толку брзо прошле 14 милијарди години.
Super podatoci. Ova blizu apsolutna nula a? E cekaj sega ako e blizu apsolutna nula cesticite ke prestanat da se dvizat, a tie sto se vo akcelatorot ke se dvizat blizu brzinata na svetlinata.Грешно сите го кажват.. На 10ти септември ќе се уклучи тој акцелераторот, а главниот “настан“ би се случил околу 21ви октомври негде, судирот на честиците. Поентата му е да ги спојат 4те фундаментални сили, јаката и слабата нуклеарна сила, електромагнетизмот и гравитацијата. Со то би се решиле многу прашања околу постанокот на универзумот и се би почнувало од таа теорија наречена "Theory of everything". Научниците не негираат дека има можност од создавање на црни дупки, туку дека тие брзо би исчезнале. Дел од некои научници реагираат поради фактот што тие црни дупки би можеле рапидно да се рашират и да ја лапнат земјата одвнатре.
Сепак мислам дека доколку би била некоја озбилна закана за човештвото прва би реагирала русија па кина кореа америка .. Не би ги остајле овие нашите шо сакат да прат во европа
Интересни работи за експериментот:
би се создала топлина поголема од 100.000 во споредба со сонцето ( не 10.000 )
акцелераторот е долг 27КМ
започнат е со градба во 1998 год
вреден е 4.4 милиЈАРДИ долари
акцелераторот ќе биди најстудениот фрижидер, кој ќе биди на температура од -271.3 C ( 1.9 К ))
И ако не снема ќе не снема сите
E za toa mi e najmnogu maka. Ovaa sezona mislev deka nie (Liverpool) ke sme sampioni, ama nisto. Torres se gledame vo crnata dupka.:pos2:Абе ни Лига на Шампиони не почнало ние ке умираме тииииииииии мајката!
Се сложувам.. :wink:Можеби ќе ме сметате за луд, али јас баш би сакал да се случи вакво нешто. Сакам да бидам сведок на крајот на светот, и сведок можеби на некој нов почеток.
Ова што ќе го постувам го прочитав од наши веб страници. Прочитајте го и чудете се что мозе некои лудаци да напраат
Vikash ludaci a? Luge so cel zivot go posvetile na toa i se plateni toa da go pravat.Luge daleku po pametni od tebe i od mene,a ti gi narekuvash ludaci? Ti nemozes pomarandza da otvorish a oni ke "otvorat" jadro na atom da vidat so ke se desi a ti gi narekuvash ludaci...no comment.
Ќе ти кажам само едно...Не е голема границата помеѓу генијалноста и лудоста.Ова што ќе го постувам го прочитав од наши веб страници. Прочитајте го и чудете се что мозе некои лудаци да напраат
Vikash ludaci a? Luge so cel zivot go posvetile na toa i se plateni toa da go pravat.Luge daleku po pametni od tebe i od mene,a ti gi narekuvash ludaci? Ti nemozes pomarandza da otvorish a oni ke "otvorat" jadro na atom da vidat so ke se desi a ti gi narekuvash ludaci...no comment.
Не е голема точно, ама голема е финансиската состојба во банката на генијалецот (лудакот) со обичниот човек.Ќе ти кажам само едно...Не е голема границата помеѓу генијалноста и лудоста.
линк од претходната тема?:smir:Се зборуваше за ова на претходната тема за акцелераторов.Тоа за црната дупка не било вистина, не можело да се создаде.