LHC Судрувач на честички (Церн, Божја Честичка, Бозон, Хигс)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Aбе нема да умреме, на Јаху! ведер ставиле прогнози и за во четврток:pos:.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Aбе нема да умреме, на Јаху! ведер ставиле прогнози и за во четврток:pos:.
:pos::pos:
Пукнав од смеење на постов...
А може тие дупките да почекаат да ја тепаме Холандија прво па после да шмукаат?

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Па видете дами и господа, ако се „деси“ црна дупка, нисмо најебали бре, ќе се вратиме назад 14 милијарди години, и другиот ден 11 септември ќе почнеме од почеток... дур дојде нашето време, али брзо ќе помине... светот од почеток. :pos:

Па у принцип црната дупка е временска машина, све голта, од другата страна кај те носи незнам, у неа нема време, не се движи. :) :)

Се враќаме на големиот биг бенг... на 11-ти септември продолжуваме со муабетот овде. :pos: Само шо нема да се сеќаваме дека се десила некоја црна дупка, и дека толку брзо прошле 14 милијарди години. :pos:

Член од
6 август 2005
Мислења
16
Поени од реакции
0
Грешно сите го кажват.. На 10ти септември ќе се уклучи тој акцелераторот, а главниот “настан“ би се случил околу 21ви октомври негде, судирот на честиците. Поентата му е да ги спојат 4те фундаментални сили, јаката и слабата нуклеарна сила, електромагнетизмот и гравитацијата. Со то би се решиле многу прашања околу постанокот на универзумот и се би почнувало од таа теорија наречена "Theory of everything". Научниците не негираат дека има можност од создавање на црни дупки, туку дека тие брзо би исчезнале. Дел од некои научници реагираат поради фактот што тие црни дупки би можеле рапидно да се рашират и да ја лапнат земјата одвнатре.

Сепак мислам дека доколку би била некоја озбилна закана за човештвото прва би реагирала русија па кина кореа америка .. Не би ги остајле овие нашите шо сакат да прат во европа :D

Интересни работи за експериментот:
би се создала топлина поголема од 100.000 во споредба со сонцето ( не 10.000 :) )
акцелераторот е долг 27КМ
започнат е со градба во 1998 год
вреден е 4.4 милиЈАРДИ долари :)
акцелераторот ќе биди најстудениот фрижидер, кој ќе биди на температура од -271.3 C ( 1.9 К ))

И ако не снема ќе не снема сите :P

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
ZokiBoSS напиша:
акцелераторот ќе биди најстудениот фрижидер, кој ќе биди на температура од -271.3 C ( 1.9 К ))
Скоро до апсолутна нула.

Член од
6 август 2005
Мислења
16
Поени од реакции
0
Скоро до апсолутна нула.
Да, исто заборајв да нагласам дека честиците ќе се движат со брзина блиску на таа до светлината, бидејќи неможат да ја постигнат неа ( 99.99% од брзината на светлината )

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Страшно изгледа клипот во постот на vodkamixx. :)

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Па видете дами и господа, ако се „деси“ црна дупка, нисмо најебали бре, ќе се вратиме назад 14 милијарди години, и другиот ден 11 септември ќе почнеме од почеток... дур дојде нашето време, али брзо ќе помине... светот од почеток. :pos:

Па у принцип црната дупка е временска машина, све голта, од другата страна кај те носи незнам, у неа нема време, не се движи. :) :)

Се враќаме на големиот биг бенг... на 11-ти септември продолжуваме со муабетот овде. :pos: Само шо нема да се сеќаваме дека се десила некоја црна дупка, и дека толку брзо прошле 14 милијарди години. :pos:

Dobro razmisluvanje. A znaes tie 14 milijardi godini ke pominat epten brzo, kako od son koga se budis, gledas si spiel 10 casa, a mislis deka ne pominala ni sekunda.
Грешно сите го кажват.. На 10ти септември ќе се уклучи тој акцелераторот, а главниот “настан“ би се случил околу 21ви октомври негде, судирот на честиците. Поентата му е да ги спојат 4те фундаментални сили, јаката и слабата нуклеарна сила, електромагнетизмот и гравитацијата. Со то би се решиле многу прашања околу постанокот на универзумот и се би почнувало од таа теорија наречена "Theory of everything". Научниците не негираат дека има можност од создавање на црни дупки, туку дека тие брзо би исчезнале. Дел од некои научници реагираат поради фактот што тие црни дупки би можеле рапидно да се рашират и да ја лапнат земјата одвнатре.

Сепак мислам дека доколку би била некоја озбилна закана за човештвото прва би реагирала русија па кина кореа америка .. Не би ги остајле овие нашите шо сакат да прат во европа :D

Интересни работи за експериментот:
би се создала топлина поголема од 100.000 во споредба со сонцето ( не 10.000 :) )
акцелераторот е долг 27КМ
започнат е со градба во 1998 год
вреден е 4.4 милиЈАРДИ долари :)

И ако не снема ќе не снема сите :P
Super podatoci. Ova blizu apsolutna nula a? E cekaj sega ako e blizu apsolutna nula cesticite ke prestanat da se dvizat, a tie sto se vo akcelatorot ke se dvizat blizu brzinata na svetlinata.
Абе ни Лига на Шампиони не почнало ние ке умираме тииииииииии мајката!
E za toa mi e najmnogu maka. Ovaa sezona mislev deka nie (Liverpool) ke sme sampioni, ama nisto. Torres se gledame vo crnata dupka.:pos2:

V

Viktoranius

Гостин
Можеби ќе ме сметате за луд, али јас баш би сакал да се случи вакво нешто. Сакам да бидам сведок на крајот на светот, и сведок можеби на некој нов почеток.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Можеби ќе ме сметате за луд, али јас баш би сакал да се случи вакво нешто. Сакам да бидам сведок на крајот на светот, и сведок можеби на некој нов почеток.
Се сложувам.. :wink:

Значи нема задутре сите да погинеме, туку ке почекаме до 21ви октомври, кога ке се случи "главниот" настан.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Ова што ќе го постувам го прочитав од наши веб страници. Прочитајте го и чудете се что мозе некои лудаци да напраат

Vikash ludaci a? Luge so cel zivot go posvetile na toa i se plateni toa da go pravat.Luge daleku po pametni od tebe i od mene,a ti gi narekuvash ludaci? Ti nemozes pomarandza da otvorish a oni ke "otvorat" jadro na atom da vidat so ke se desi a ti gi narekuvash ludaci...no comment.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Ова што ќе го постувам го прочитав од наши веб страници. Прочитајте го и чудете се что мозе некои лудаци да напраат

Vikash ludaci a? Luge so cel zivot go posvetile na toa i se plateni toa da go pravat.Luge daleku po pametni od tebe i od mene,a ti gi narekuvash ludaci? Ti nemozes pomarandza da otvorish a oni ke "otvorat" jadro na atom da vidat so ke se desi a ti gi narekuvash ludaci...no comment.
Ќе ти кажам само едно...Не е голема границата помеѓу генијалноста и лудоста.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Се зборуваше за ова на претходната тема за акцелераторов.Тоа за црната дупка не било вистина, не можело да се создаде.
линк од претходната тема?:smir:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Ако ги голтне ќе се ослободам од Франција, најодвратната држава според мене:)

Kajgana Shop

На врв Bottom