LHC Судрувач на честички (Церн, Божја Честичка, Бозон, Хигс)

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Kaj па на 10ти најдоа бре... се зезам, експериментот веќе помина сега само сакаат да гледаат реакции од простите маси кои несакаат прогрес... ама нормално е тоа од секогаш го имало.

имаше поназад една убава илустрација за тоа како се однесувале спрема науката

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Веќе на 3 километри од тунелот пуштија атоми, а на 10ти ќе пуштат да вртат низ целиот тунел, но не со сета енергија која се планира.

Октомври ќе ги судрат атомите на злато и се надевам дека ќе има одлично откритие за науката, посебно физиката.

Инаку, не се плашам од крај на светот, приказни за мали деца.

Член од
18 јули 2008
Мислења
479
Поени од реакции
140
Кога ке помине 10 септември ако не биде нисто нак тие научниците ке ги фрлам надвор од земјината атмосфера...да видат со нивни очи каква е вселената а не само да не пласат тука.Има некој тии 10 дена не можат да спиит заради тоа.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Абе тоа ако се формира ќе бидат со микроскопска големина што ни на клетка не би наштетиле, ане па на целата планета. Плус ќе биле во нестабилна состојба што би донело брзо исчезнување на црните дупки, но и уште еднаш ќе пишам. Сето тоа е теорија и не се знае дали воопшто би се создале.

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
Ајде на 10ти ќе видиме што ќе се случи.....не дај Боже :vozbud:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ми е гајле. Ако ни било пишано да не збришат, нека не збришат. Ако ни било пишано уште да живееме, ќе си живееме. Барем јас си ја исполнив својата цел(донекаде):).

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
Ми е гајле. Ако ни било пишано да не збришат, нека не збришат. Ако ни било пишано уште да живееме, ќе си живееме. Барем јас си ја исполнив својата цел(донекаде):).
Која цел си можела да ја исполниш со твоите 17 години,,те молам..И немој таква рамнодушност..
Јас мислам дека сепак се работи за нешто што се подготвувало цели 50 години,,што е премногу време,,па според тоа не би имало смисла да не успее,,а и научниците тврдат дека нема опасност,,но секогаш постои сомнеж нели? сепак верувам дека се ќе се заврши ок:pipi:..а само тоа и ни преостанува..

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Никој нема да го јадат црни дупки со еден израз да кажам. Само кревате голема паника ако се умира ќе се умира и тачка сеа што ќе правите до тогаш. Ај не трескајте глеј те си ог денот од денес до утре и тоа.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Која цел си можела да ја исполниш со твоите 17 години,,те молам..И немој таква рамнодушност..
Јас мислам дека сепак се работи за нешто што се подготвувало цели 50 години,,што е премногу време,,па според тоа не би имало смисла да не успее,,а и научниците тврдат дека нема опасност,,но секогаш постои сомнеж нели? сепак верувам дека се ќе се заврши ок:pipi:..а само тоа и ни преостанува..
Нешто на што работев од мојата 4та година, верувала или не.
И јас верувам дека се` ќе се заврши ок, ама треба некој да ги казни радозналите што си играат со човечки животи. Тој еден е само Господ и би било трагично ако не казни сите.
Сепак, јас сум верник и би рекла: Нека биде како што Тој ќе посака.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Цел ден размислувам за ова и на крај не можев да си одговорам едно прашање. Нели чичо Нострадамус пишал претскажувања се до 3000 и некоја година. Е како е можно да се остварат претскажувањата за 3000 и некоја, ако земјата се уништи во 2008. Ебати претскажувачот ебати. За к** не го бивало.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Цел ден размислувам за ова и на крај не можев да си одговорам едно прашање. Нели чичо Нострадамус пишал претскажувања се до 3000 и некоја година. Е како е можно да се остварат претскажувањата за 3000 и некоја, ако земјата се уништи во 2008. Ебати претскажувачот ебати. За к** не го бивало.
Чичко Нострадамус заврши во 2000та.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Абе чак норис ќе не спаси. И ќе отиде во пекол или рај ќе го натера нострадамус да каже земјата нема да дојде до крај и до кога предвидел

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
и сепак како што кажува статијата на кајгана.ком е:
Бидејќи станува збор за проект кој ќе донесе целосно нови резултати, во јавноста се појавија претпоставки дека акцелераторот ќе може да создаде црна дупка, која би можела да биде фатална,како за самото место каде што се наоѓа акцелераторот, така и за половина Франција и Швајцарија.
хмм сепак мислам дека нема место за паника, ако имало први би реагирале Русите и Американците иако мислам дека и они имаат брцнато прсти тука, така да луѓе и да збориме и да не збориме ако они наумат да го направат експериментот ќе го направат, без разлика дали ќе страда народот. поздрав :smir:

T

the Carpenter

Гостин
Неверојатни глупости. Аман како можит некој да повервит во то.

П.С. Нека се викат темата Армакедон, се сметат дека е со наше потекло зборот.

Kajgana Shop

На врв Bottom