P
Princ
Гостин
Не сум ти чедо. 2 години сум постар од тебе доколку возраста внесена на профил ти е точна.Прво да се разбереме еве вака чедо...
Се погоре е неважно и индивидуално искуство со хомосексуалци, нерелевантно за темава бидејќи секој од нас има такви различни, освен еден дел. Ќе го повторам и овде.на пример јас сум запознал еве ич малце, едно 50 тина луѓе, за кои имам добро мислење, а за некои и одлично (интелектуалци, учени, паметни, згодни) шо значи ги исполнуваат сите услови да се како мене и тебе, со право на брак со кого сакаат и како сакаат. Од тие 50 тина, помножено по 3 или 4 или 7 пријатели и пријателки нивни истомисленици, бројката би се покачила и на 200 или 400, и тоа само за кои сум јас информиран... Како новинар со искуство имам доста пишуван на многу теми, криминал, закони, социјала идр идр. Сум бил и сведок на инфо линија каде ЛГБТ популацијата се јавува и бара совети, посебно некои кои се во фаза на развивање, штотуку наполниле 18 години, збунети од стегите кои му ги поставува општеството и религијата, ги прави да се чуствуваат неодлучни, да се противат на чуствата шти ги чуствуваат кон луѓето од ист пол. Факт е дека ги има... верувај, а и немам за што пак и да ти докажувам кога гледам дека си убеден врз основа на кажувања а никогаш не си бил во директен контакт со нив, иако мислам дека и си во контакт со такви ликови, само што немаат храброс да ти признаат па мораат да глумат јаки еб*чишта... само за да не го расипат другарството со тебе и да не им е непријатно од тебе.. Тоа се фактите, а и да не образложувам за друго.... веќе го знаеш мојот став..
Е тука е целиот проблем, нема факти. Кој е хомосексуалец? Аут бој? Кој побогу е аут бој? Од кај знаеш дека аут бој не не заебава? Од кај знаеш дека аут бој е навистина хомосексуалец? Од кај знаеш во која група на хомосексуалци спаѓа аут бој?Тоа се фактите
Луѓе, зборуваме за законска рамка. При евентуално припремање на таков закон, никој вработен во владата нема да проверува членови по форуми или да влезе на мирц и да бара хомосексуалци за да ја утврди нивната бројка. Реално и вистински, само еден хомосексуалец има во Македонија, а тоа е Кочо. Презимето Лет му го знае, мене не ми текнува кое му беше. Во секој случај, еден хомосексуалец се знае со име и презиме. Е сега, за мене е загубено време доколку волку зборови потрошив на тема која тангира само ЕДНА личност.