За жал морам да се сложам со тебе барем сега.Да учи,од типот Ќерко изгуби ја невинста на 15 никако после x години,или порано во Комунизмот ,,ХОМОСЕКСУАЛНОСТ Е БОЛЕСТ,ГАДЕЊЕ'' а сега во Демократијата ,,ХОМОСЕКСУАЛНОСТА Е НОРМАЛНА,УБАВА РАБОТА''.. сме напреднале сме напреднале,ама во катастрофа само поголема..
Јас немам никаде истакнато дека некој треба со хомосексуалноста да се фали. Тука нема ништо за фалење. Дека е многу убава работа тоа е негативна пропаганда, се сложувам и го оставаме настрана тоа како деструктивна појава. Тоа не треба да биде така.
Меѓутоа има еден проблем. Ваквите луѓе постојат. Вака или така. А однесувањето од типот, ќе колиме, ќе бесиме не креира подобро тло за подобар живот на сите.
Не се сложувам исто така и со парадите. Тоа е суета и класична провокација кон мнозинството, што не става сите во едни законски рамки, каде едните се заштитени како загрозени животни, а другите се оболени од беснило.
Тоа е исходот на западниот модел и лично воопшто не ми се допаѓа.
И треба да сте свесни дека хомосексуалец не е она што најчесто се гледа по серии, на телевизија.
Онаа матрица дека хомосексуалноста е дијагноза и болест, медицината не ја препознава.
Меѓутоа исто така хомосексуалноста не смее да се доживува како нешто ин, како нешто ново, како нешто што е многу убаво и напредно, зошто тоа просто не е така. Геј модерната култура е исто така една рамка, каде што треба да се препознаат сите геј луѓе во очите на стрејт мнозинството. Мало морген.
Вакви луѓе имало и ќе има. Природата ги креира. Прашањето, кој начин е најдобар за нивна интеграција во општеството сеуште не е одговорено адекватно,ниту има на повидок некое цивилизирано решение.
И нешто што многу ме иритира е тоа што на дебатните емисии се викат само попови, националисти и борци за човекови права.
Како не се најдеше еден паметен да викне во емисија некој доктор специјалист,сексолог, социолог, антрополог,психолог па да научат луѓето нешто,да видат нешто друго освен малоумни препукувања помеѓу некомпетентни.