LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 мај 2012
Мислења
65
Поени од реакции
55
Гледаш што е најголемата мана на повеќето вас тука,не гледате што е поентата на тој што го пишува постот,него некако да се извлечете на нешто или да извршите замена на тези,вашето мислење да го преставите како негово.Прочитај уште еднаш што пишав за тоа што ме цитираше сега.

Ми зборуваш за машкост? Не те разбрав.

Колку што знам јас машкоста се изразува во cm и не се користи за убивање. Напротив. Се користи за задоволство.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Не се плашам ни од војска ни од оружје. Многу добро можам да се справам во такви услови. Гарантирано.

Само тоа ми е последната опција за нешто со кое што треба да бидам горд.

Јас не знам како Обама се дрзна да признае дека во војската имало геј луѓе со медали. Па уште да каже дека имале заслуги за нацијата и т.н.
Не верувам ни во првото,ни во второто ама верувам во третото со опцијата.Грантирано.
--- надополнето: 7 декември 2013 во 20:43 ---
Ми зборуваш за машкост? Не те разбрав.

Колку што знам јас машкоста се изразува во cm и не се користи за убивање. Напротив. Се користи за задоволство.
Алудирав на храброста,храброст е одлика на мажите,оние ПРАВИТЕ.Машкост се употребува и во тој смисол,ама тебе што ти е паметот во полови органи и тоа машки.. твој проблем не мој.
--- надополнето: 7 декември 2013 во 20:46 ---
Логиката диктира дека разумно битие учи од грешките, со тек на време. Очигледно малку сме прогресирале од тоа време. А бајаги време е поминато.
За жал морам да се сложам со тебе барем сега.Да учи,од типот Ќерко изгуби ја невинста на 15 никако после x години,или порано во Комунизмот ,,ХОМОСЕКСУАЛНОСТ Е БОЛЕСТ,ГАДЕЊЕ'' а сега во Демократијата ,,ХОМОСЕКСУАЛНОСТА Е НОРМАЛНА,УБАВА РАБОТА''.. сме напреднале сме напреднале,ама во катастрофа само поголема..

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Војска е војска.Ама да бидат во војска кога ќе почне војна а не да се излежуваат во касарна.Требаше Шкропион и овој Геј Бој да дојдат бидат со мене на пунктовите низ Тетово во 2001ва и да ја сватат најголемата машка гордост а не овде сега се лигават во гадости...
И ти ли беше на пунктовите кај Тетово?

:)

Што направивте, пола Кајгана да ти била на пунктовите кај Тетово во војната.

C

Celsius

Гостин
За тоа стихот,ако добро се сеќавам,Бог со тоа ја тестирал само вербата на Исак во Него,и кога тој сакал да го направи тоа му рекол немој,место синот,жртвувај животно (не ми текнува дали офца или нешто друго)
Битното е што тој повикал на жртва во негово име, во извадокот што ти го пратив од библијата убаво кажува кои се смртни престапи, ние, денешново општество не ги казнуваме со смрт истите.

За тоа што ме праша,од аспект на психологијата,човекот секогаш размислува за се и за сешто,нема врска дали е тоа добро или лошо,нормално или ненормално.Што значи да,сум размилувал како е да бидам хомосексуалец,и сум сватил дека јас никогаш неможам да чуствувам ништо спрема никого од машкиот пол освен да го сакам како другар или пријател но никогаш ништо ЉУБОВНО за разлика од понежниот пол каде ги сакам и другарски но и она ЉУБОВНО,мислам повеќе од другарски.Сум размислувал и хирург да бидам,убаво е,спасувам животи ама не се пронаѓав во тоа и отидов на воена
академија,па безбедност и така натаму.. (пример ова)
Не си ми одговорил. Дали ти беше асексуален па се одлучи да бидеш стрејтер или си роден како стрејт човек? Ако не како се одлучи што ќе бидеш? Кој беше тој пресвртен момент во твојот живот каде ти свесно ги разгледа сите страни, евалуира, промисли и заклучи дека ти ќе бидеш еден "нормален" стрејт човек. Ако успееш ова да го докажеш тоа кажува дека во предвид си ја имал и хомосексуалноста како опција? Дали тоа те прави Бисексуалец?
Исто како кога ќе му речиш да си фати женска да види дека е поубаво, и тој ќе ти речи:"сум бил со 300 женски ама поубаво ми е со машко".
Ти симнувам капа на постот, знаеш како е со машко си пробал па си одлучил дека со девојки ти е подобро. Конечно малку искреност! :cuc:

Сега јас тебе да те прашам како тоа ќе се роди детето педерче кога сексуалните нагони почнуваат после 13-14 година во животот. Слабо биологија за 5то одделение?
Очигледно тебе треба да те вратиме некаде. Школото ти било промаршена инвестиција во твојов случај. Науката добро кажува дека човекот се раѓа со сексуални центри единствено тие остануваат неактивни додека не почнат да се лачат пубертетските хормони за да ги активираат истите. Попросто ти имаш центар за глад но нема да се активира додека не се испрати нервен импулс до тој центар дека ти всушност си гладен. Ама на толку јадење..... :icon_lol:
прочитај за семејни насилства и злоупотреби на дроги и алкохол кај гејојте за промискуитетот и нестабилни краткотрајни врски, за органски болести и ризици заради ненормалниот секс... сето тоа е статистички заведено и обработено од научни и медицински установи
Статистикиве твој за суицидалноста се вејќе надалеку прочуени. Стегни ON на "кујќиштето" и размисли, дури и во тие оштества каде што хомосексуалноста е прифатена како што викаш, не му е сеедно на геј човек да каже дома дека е геј и притоа сите да бидат неизмерно весели. Некои потфрлаат на притисокот, некои не, едни влегуваат во статистиките други не. Сакаш да кажеш дека сите семејства во Холандија мислат исто? Тоа што го почитуваат законот незначи дека сакаат геј луѓе. Тука не видов еден хомосексуалец да се бори за ти да го сакаш, тука се бори за да го почитуваш. Еднаквост бе.
Ти убаво си кажуваше дека кучката од комшии те возбудува, да не ја должам..
Војска е војска.Ама да бидат во војска кога ќе почне војна а не да се излежуваат во касарна.Требаше Шкропион и овој Геј Бој да дојдат бидат со мене на пунктовите низ Тетово во 2001ва и да ја сватат најголемата машка гордост а не овде сега се лигават во гадости...
Гревота што не си познавал еден, а го даде животот...

Член од
21 мај 2012
Мислења
65
Поени од реакции
55
За жал морам да се сложам со тебе барем сега.Да учи,од типот Ќерко изгуби ја невинста на 15 никако после x години,или порано во Комунизмот ,,ХОМОСЕКСУАЛНОСТ Е БОЛЕСТ,ГАДЕЊЕ'' а сега во Демократијата ,,ХОМОСЕКСУАЛНОСТА Е НОРМАЛНА,УБАВА РАБОТА''.. сме напреднале сме напреднале,ама во катастрофа само поголема..

Јас немам никаде истакнато дека некој треба со хомосексуалноста да се фали. Тука нема ништо за фалење. Дека е многу убава работа тоа е негативна пропаганда, се сложувам и го оставаме настрана тоа како деструктивна појава. Тоа не треба да биде така.

Меѓутоа има еден проблем. Ваквите луѓе постојат. Вака или така. А однесувањето од типот, ќе колиме, ќе бесиме не креира подобро тло за подобар живот на сите.

Не се сложувам исто така и со парадите. Тоа е суета и класична провокација кон мнозинството, што не става сите во едни законски рамки, каде едните се заштитени како загрозени животни, а другите се оболени од беснило.

Тоа е исходот на западниот модел и лично воопшто не ми се допаѓа.

И треба да сте свесни дека хомосексуалец не е она што најчесто се гледа по серии, на телевизија.

Онаа матрица дека хомосексуалноста е дијагноза и болест, медицината не ја препознава.
Меѓутоа исто така хомосексуалноста не смее да се доживува како нешто ин, како нешто ново, како нешто што е многу убаво и напредно, зошто тоа просто не е така. Геј модерната култура е исто така една рамка, каде што треба да се препознаат сите геј луѓе во очите на стрејт мнозинството. Мало морген.

Вакви луѓе имало и ќе има. Природата ги креира. Прашањето, кој начин е најдобар за нивна интеграција во општеството сеуште не е одговорено адекватно,ниту има на повидок некое цивилизирано решение.

И нешто што многу ме иритира е тоа што на дебатните емисии се викат само попови, националисти и борци за човекови права.

Како не се најдеше еден паметен да викне во емисија некој доктор специјалист,сексолог, социолог, антрополог,психолог па да научат луѓето нешто,да видат нешто друго освен малоумни препукувања помеѓу некомпетентни.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
На моја голема жалост бев.
Ти по мојте скромни проценки, направени врз основа на твоите постови, не може да имаш повеќе од 15-16 години. Ако сум во право, а подобро за тебе да сум во право во проценката на твојата возраст, премлад беше тогаш.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
И ти ли беше на пунктовите кај Тетово?

:)

Што направивте, пола Кајгана да ти била на пунктовите кај Тетово во војната.
ко демек нема хомосексуалци кај војници, полицајци :pos:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
ко демек нема хомосексуалци кај војници, полицајци :pos:
Остај то, мене не ми јасно како после толку наши јунаци на пунктовите во Тетово, на ова дереџе дојде државата.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279

Статистикиве твој за суицидалноста се вејќе надалеку прочуени. Стегни ON на "кујќиштето" и размисли, дури и во тие оштества каде што хомосексуалноста е прифатена како што викаш, не му е сеедно на геј човек да каже дома дека е геј и притоа сите да бидат неизмерно весели. Некои потфрлаат на притисокот, некои не, едни влегуваат во статистиките други не. Сакаш да кажеш дека сите семејства во Холандија мислат исто? Тоа што го почитуваат законот незначи дека сакаат геј луѓе. Тука не видов еден хомосексуалец да се бори за ти да го сакаш, тука се бори за да го почитуваш. Еднаквост бе.
Ти убаво си кажуваше дека кучката од комшии те возбудува, да не ја должам..

А бе ништо не ви е погодено, и во земја каде 2 века е легална хомосексуалноста и каде се заштитени на сите нивоа и имаат сите закони и за брак и за посвојувања - е не чинеле холадските семејства и не чинеле холанѓаните кои не почитувале законите - и зато и таму многу помасовно се самоубивале.
Па шо да се замараме овде со закони и права кога овде и полоше ќе биде?
Почитта (ако сега ви е то најбитно) се заслужува а не се пропишува со закон. А јас не видов овде ни еден геј кој со својот став заслужува почит. Ради што да го почитувам?

Коче кој јавно на Тв ги прашува партиите која ќе го реши проблемот на геј популацијата нему му ветува гласови на 200.000 гејој во МК??
Боки 13 да го почитувам?
Фифи?
тој џандаро кој стана жена и само кука и се жали по ТВ??

дајте бе ликови за почит, академици гејови, бизнисмени гејови, врвни спортисти гејови, светски признати уметници гејови....

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Ти по мојте скромни проценки, направени врз основа на твоите постови, не може да имаш повеќе од 15-16 години. Ако сум во право, а подобро за тебе да сум во право во проценката на твојата возраст, премлад беше тогаш.
Ќе кажам едно големо БЛАГОДАРАМ што ме направи толку млад,се би дал да имам сега 15,16 години..

C

Celsius

Гостин
А бе ништо не ви е погодено, и во земја каде 2 века е легална хомосексуалноста и каде се заштитени на сите нивоа и имаат сите закони и за брак и за посвојувања - е не чинеле холадските семејства и не чинеле холанѓаните кои не почитувале законите - и зато и таму многу помасовно се самоубивале.
Па шо да се замараме овде со закони и права кога овде и полоше ќе биде?
Почитта (ако сега ви е то најбитно) се заслужува а не се пропишува со закон. А јас не видов овде ни еден геј кој со својот став заслужува почит. Ради што да го почитувам?

Коче кој јавно на Тв ги прашува партиите која ќе го реши проблемот на геј популацијата нему му ветува гласови на 200.000 гејој во МК??
Боки 13 да го почитувам?
Фифи?
тој џандаро кој стана жена и само кука и се жали по ТВ??

дајте бе ликови за почит, академици гејови, бизнисмени гејови, врвни спортисти гејови, светски признати уметници гејови....
незнам дали не читаш или се правиш дека не читаш. Не реков не го почитуваат законот туку реков ГО ПОЧИТУВААТ. Нереков дека не ми е погодено во холандија и никаде не реков дека не чинеле. Ти кажуваш статистики за холандија јас само пробав да ти покажам од каде идат тие статистике. Во холандија ги вадат статистиките за да знаат семејствата на геј луѓето да не вршат притисок врз нив затоа што сметам дека на никој родител кој има син единец не би му било сјајно доколку детето му е геј. А доколку неговиот татко е лика прилика како тебе, и покрај тоа што ти не фрлаш со флаши по геј луѓето, туку не ги сметаш за природни, детето во момент на слабост може и ќе избере таква насока. Затоа се тие статистики Let, за да не се дозволи поради притисок врз геј луѓето истите да превземаат такви чекори. Либералноста по закон незначи дека сите граѓани на таа земја се ок со тоа иако го следат и почитуваат законот.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Остај то, мене не ми јасно како после толку наши јунаци на пунктовите во Тетово, на ова дереџе дојде државата.
Па дојде од еден куп изроди и предавници,што за своја корист ја продадоја иднината на државата.Тоа мислам треба да го знаеш како ,,полнолетна личност''.
--- надополнето: 7 декември 2013 во 22:04 ---
Битното е што тој повикал на жртва во негово име, во извадокот што ти го пратив од библијата убаво кажува кои се смртни престапи, ние, денешново општество не ги казнуваме со смрт истите.

Не си ми одговорил. Дали ти беше асексуален па се одлучи да бидеш стрејтер или си роден како стрејт човек? Ако не како се одлучи што ќе бидеш? Кој беше тој пресвртен момент во твојот живот каде ти свесно ги разгледа сите страни, евалуира, промисли и заклучи дека ти ќе бидеш еден "нормален" стрејт човек. Ако успееш ова да го докажеш тоа кажува дека во предвид си ја имал и хомосексуалноста како опција? Дали тоа те прави Бисексуалец?
Па затоа што не ги казнуваме со смрт денеска секоја будала прави што сака и опшеството е помизерно од најградниот селски свињарник.На твоето прашање,кратко,јасно и за последен пат ти кажувам ЈАС СУМ РОДЕН КАКО НОРМАЛЕН ОДНОСНО КАКО ТИ САКАШ ДА ГО НАРЕЧЕШ ''СТРЕЈТ'' И НЕМОЖЕ ДА ОДЛУЧУВАШ ЗА НЕШТО КАКОВ ДА БИДЕШ АКО НЕ СИ КАКО ТАКОВ РОДЕН,НИКОГАШ НЕ СУМ СЕДНАЛ ДА РАЗМИСЛУВАМ ДАЛИ СУМ ХОМОСЕКСУАЛЕЦ,ТРАНСЕКСУАЛЕЦ ИЛИ БИ,СУМ РАЗМИСЛУВАЛ КАКО БИ ИЗГЛЕДАЛО КОГА БИ БИЛ,АМА ДАЛИ СУМ ИЛИ НЕ СУМ НЕШТО ОД ОВИЕ НИКОГАШ.СЕКОГАШ ЗНАЕВ ДЕКА СУМ НОРМАЛЕН.ФАЛА БОГУ.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
незнам дали не читаш или се правиш дека не читаш. Не реков не го почитуваат законот туку реков ГО ПОЧИТУВААТ. Нереков дека не ми е погодено во холандија и никаде не реков дека не чинеле. Ти кажуваш статистики за холандија јас само пробав да ти покажам од каде идат тие статистике. Во холандија ги вадат статистиките за да знаат семејствата на геј луѓето да не вршат притисок врз нив затоа што сметам дека на никој родител кој има син единец не би му било сјајно доколку детето му е геј. А доколку неговиот татко е лика прилика како тебе, и покрај тоа што ти не фрлаш со флаши по геј луѓето, туку не ги сметаш за природни, детето во момент на слабост може и ќе избере таква насока. Затоа се тие статистики Let, за да не се дозволи поради притисок врз геј луѓето истите да превземаат такви чекори. Либералноста по закон незначи дека сите граѓани на таа земја се ок со тоа иако го следат и почитуваат законот.

Ич не размислуваш што пишуваш, за секое самоубиство, психичка болест обид за самоубиство се води статистика и од каде потекнува жртвата или пациентот и дали е алкохоличар, наркоман, геј, нација брачен статус...
Тоа значи дека и за СТРЕЈТ особи се води статистикка

А зошто за нив се води статистика?? ете ако е целта на статистичка обработка на самоубиства и психози кај гејови за да се укажи на нешто, зошто е таа статисика кај стејт особи?? Да не им вршат гејојте притисок за почитување и недискриминација?? Можеби холандија стрејтовите се убиваат од очај што им се дадени права на гејојте?

C

Celsius

Гостин
Па дојде од еден куп изроди и предавници,што за своја корист ја продадоја иднината на државата.Тоа мислам треба да го знаеш како ,,полнолетна личност''.
--- надополнето: 7 декември 2013 во 22:04 ---

Па затоа што не ги казнуваме со смрт денеска секоја будала прави што сака и опшеството е помизерно од најградниот селски свињарник.На твоето прашање,кратко,јасно и за последен пат ти кажувам ЈАС СУМ РОДЕН КАКО НОРМАЛЕН ОДНОСНО КАКО ТИ САКАШ ДА ГО НАРЕЧЕШ ''СТРЕЈТ'' И НЕМОЖЕ ДА ОДЛУЧУВАШ ЗА НЕШТО КАКОВ ДА БИДЕШ АКО НЕ СИ КАКО ТАКОВ РОДЕН,НИКОГАШ НЕ СУМ СЕДНАЛ ДА РАЗМИСЛУВАМ ДАЛИ СУМ ХОМОСЕКСУАЛЕЦ,ТРАНСЕКСУАЛЕЦ ИЛИ БИ,СУМ РАЗМИСЛУВАЛ КАКО БИ ИЗГЛЕДАЛО КОГА БИ БИЛ,АМА ДАЛИ СУМ ИЛИ НЕ СУМ НЕШТО ОД ОВИЕ НИКОГАШ.СЕКОГАШ ЗНАЕВ ДЕКА СУМ НОРМАЛЕН.ФАЛА БОГУ.
Заради доброто на твоето здравје повејќе нема да ти цитирам постови заради очигледната нервоза која ја предизвикувам, во недостаток да разбереш или одговориш на прашањето.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom