Летување во Грција

• Креатор на темата Креатор на темата Jack Nolan
  • Време на започнување Време на започнување
Оди скроз од доле покрај пристаништето па преку Леофорос Никис покрај море.
Автоматски споено мислење:

Поентата ми е да не палам кола за плажа. Ако не е многу пат и стрмно за плажа за со две деца ок, ако не ќе си барам чаре. Ова што го гледам јас е ред под Емералд, во правец накај плажа.
Не е многу, само е стрмно, јас секој ден пешки одев од Емералд по тоа патчето надолу со лежалка, столици, сонцобран, се комплет ама па ко ќе се укотвиш од сабајле, цел ден си раат после.

Не е многу, само е стрмно, јас секој ден пешки одев од Емералд по тоа патчето надолу со лежалка, столици, сонцобран, се комплет ама па ко ќе се укотвиш од сабајле, цел ден си раат после.

Сум бил неколку пати своевремено у кампот подолу додека постоеше, после 14:00 почињаше сенка и трае до крај. Од тој аспект го сакам Криопиги дека можеш буквално цел ден да го отседиш на плажа дека брдото е таман високо да затскрие од сонце. Башка најубава вода има на прв крак со изворите и борова шума одма. Е ќе палиш кола за до горе ама па боље тоа него у она прчварницине калитеа и пефкохори.

Апропо муабетот, во истиот ред кај што збориме, во време корона истата мезонетка што сега ја дава за 450к, тогаш беше 210к…ќе заглавев кредит ок, ама проблем што ни на кум не би ја дал така скоцкана не па да ја рентам ако дојде до тоа. Се тешев дека боље што не сум повлекол потег пошто приодот до плажа бил заебан :facepalm:

Последно уредено:
Сум бил неколку пати своевремено у кампот подолу додека постоеше, после 14:00 почињаше сенка и трае до крај. Од тој аспект го сакам Криопиги дека можеш буквално цел ден да го отседиш на плажа дека брдото е таман високо да затскрие од сонце. Башка најубава вода има на прв крак со изворите и борова шума одма. Е ќе палиш кола за до горе ама па боље тоа него у она прчварницине калитеа и пефкохори.

Апропо муабетот, во истиот ред кај што збориме, во време корона истата мезонетка што сега ја дава за 450к, тогаш беше 210к…ќе заглавев кредит ок, ама проблем што ни на кум не би ја дал така скоцкана не па да ја рентам ако дојде до тоа. Се тешев дека боље што не сум повлекол потег пошто приодот до плажа бил заебан
Апсолутно, ради истава причина до сега се завраќам на Криопиги, ова ми беше 3ти или 4ти пат на истото место, втор пат во Емералд.
Водата е кристално чиста, плажата иако е мачно да отидеш, нуди таква приватаност, мир и релаксација, реално ретко кај во Грција можеш да го добиеш.
Е сега, онаму горе од главниот пат десно, има многу евтини и слично ама таму никад не би одел на одмор во Криопиги, највисоко Емералд, тука околија или уште подолу кај ти што сакаш да идеш.

Јас да сум имал 210к одма би дал, никад не сум имал па така да никогаш не сум ни бил во таква ситуација да размислувам али за 210к тоа било гага тогаш, ќе си ги врател парите со рентање и одржување за брзо..

Апсолутно, ради истава причина до сега се завраќам на Криопиги, ова ми беше 3ти или 4ти пат на истото место, втор пат во Емералд.
Водата е кристално чиста, плажата иако е мачно да отидеш, нуди таква приватаност, мир и релаксација, реално ретко кај во Грција можеш да го добиеш.
Е сега, онаму горе од главниот пат десно, има многу евтини и слично ама таму никад не би одел на одмор во Криопиги, највисоко Емералд, тука околија или уште подолу кај ти што сакаш да идеш.

Јас да сум имал 210к одма би дал, никад не сум имал па така да никогаш не сум ни бил во таква ситуација да размислувам али за 210к тоа било гага тогаш, ќе си ги врател парите со рентање и одржување за брзо..

Не сум ги имал тогаш ни јас, ќе сум доземал кредит. Ама не би го рентал него би го уживал од 11.06 до 31.08 (распуст ради децава) и секој можен продолжен викенд после. Ама сега 450к, не вреди да не се лажеме.

https://www.spitogatos.gr/en/property/1116211852

Не сум ги имал тогаш ни јас, ќе сум доземал кредит. Ама не би го рентал него би го уживал од 11.06 до 31.08 (распуст ради децава) и секој можен продолжен викенд после. Ама сега 450к, не вреди да не се лажеме.

https://www.spitogatos.gr/en/property/1116211852
450k е многу ама и 2000 м2 у Скопје е многу така да, една е пазарна цена, друга употребна.
Чим не сакаш да го ренташ и сакаш за тебе да го користиш тогаш и 210к се многу реално за нешто што ќе користиш 3 месеци, бар по мене.

Каква е ситуацијата со обиколницата кај Солун, разбрав дека викендов била затворена? Алтернатива да возам преку Солун ?
Најдобро ти е да ја избегнеш индустриската зона односно да одиш скроз до крај како за олимписка регија, потоа се до Салоника и полрај море возење правец накај Икеа, по овој пат те фаќа зелен бран и доста брзо се извозува, немој да се заебеш по Игнатија да возиш зашто ке се утепаш од дремење на семафори и да нема гужва

Обиколницата во правец накај Халкидики е хорор. Здравје додека не ја направат, ќе правам пауза.
На граница 40 минути, на обиколница само застојот повеќе од саат. Се надевам назад нема да биде така, пошто викендов е скроз затворена, рушат мост.

Back
На врв Bottom