Летување во Грција

• Креатор на темата Креатор на темата Jack Nolan
  • Време на започнување Време на започнување
Кадебе си јадел за 3 евра пиши место. Доста шетам и само на кајгана или на некој фејк медиум гледам статија ОХРИД поскап од Грција!!!!

Кога и да шетам све е обратно. Еве гиро во Охрид е 220 мислам. Толку платив. Кажи каде си бил имаат сите ресторани менија сега? Последното гиро што го јадев кај циганите доле 6 евра беше. Тоа 3 евра може си јадел во 2020
Сигурно се наоѓало лани за 3,5е, во Олимписка регија годинава се движи 4е гирото

Кадебе си јадел за 3 евра пиши место. Доста шетам и само на кајгана или на некој фејк медиум гледам статија ОХРИД поскап од Грција!!!!

Кога и да шетам све е обратно. Еве гиро во Охрид е 220 мислам. Толку платив. Кажи каде си бил имаат сите ресторани менија сега? Последното гиро што го јадев кај циганите доле 6 евра беше. Тоа 3 евра може си јадел во 2020
3 ипол лани во Превеза. 4 ипол во Платамона лани, и сега 5 на втор крак. Горе доле тоа се цените, 4 ипол е стандардна цена.

3.5 еур гиро во Грчка ти е ко цигани близнаци да си нашол. Од лани отиде се над 4, а веќе сезонава е од 4.8 па нагоре. Мене во Солун хит ми се Прасас и Гирадико. И двете се на Тумпа околу Паок стадионот и немораш да се маткаш низ центарот за да дојдеш него одма од обиколница се фаќа.

E така лани. Не сега. Јас немам јадено испод 5-6 евра зборам мало стандардно оваа година..

3.5 еур гиро во Грчка ти е ко цигани близнаци да си нашол. Од лани отиде се над 4, а веќе сезонава е од 4.8 па нагоре. Мене во Солун хит ми се Прасас и Гирадико. И двете се на Тумпа околу Паок стадионот и немораш да се маткаш низ центарот за да дојдеш него одма од обиколница се фаќа.
Затоа и реков дека тоа е исклучок, исто ко што е 8 евра на некое рандом место. Стандар е 4 ипол, 5.
Автоматски споено мислење:

E така лани. Не сега. Јас немам јадено испод 5-6 евра зборам мало стандардно оваа година..
Кај си јадел мали големи во Грција. 20 години без утка идам и мислам освен на крф, гиро пита секогаш било една величина. Инаку со Охрид неам никаков проблем, тоа е тоа. Грото е за нигде и во Скопје.

Затоа и реков дека тоа е исклучок, исто ко што е 8 евра на некое рандом место. Стандар е 4 ипол, 5.

Кај си јадел мали големи во Грција. 20 години без утка идам и мислам освен на крф, гиро пита секогаш било една величина. Инаку со Охрид неам никаков проблем, тоа е тоа. Грото е за нигде и во Скопје.
Друже како бе рандом место исклучок? Па менито што го пратив од Солун е, 2026 не кога сте биле пред 20 години.
Знам дека сакате до 2 евра гирото да го направите ја незнам ни кај шетате али ајде немој со прикаски за мали деца. Само на форумов и некој небитни портали баски читам. Од толку што е ефтино грција хамбургер со помфрит и кока кола 18 евра ме кошташе.

IMG_3576.jpeg
Лапај си гиро 3 евра. Пијан да бидам нема такви глупости да трескам. Може има во некое гето маало село кајшто испод цена е све. Али не споредувајте нормални цени во поголеми градчиња со главен град како Скопје. Тогаш одете во Атина и споредете цена на гиро таму со Скопје.

Последно уредено:
Си го погодил хотелот, штета што го избришав видеото од патеката што се оди од хотелот до плажа :masa:
Не сум бил во хотелот чисто дека има интересна цена бев да видам дали ке ми фати око и искрено подалеку
А плажата убава е тоа збор нема
Иди бе, јас и жена ми со нашите стомаци немаме проблем со патеката.
А да е стрмна е.
Не ни мислев да слегувам, ама ме заинтригира и ми се засвиѓа :)
Хотелот има добра кујна и соби како за спартанци. Реновирањето за слаба тројка.

Си го погодил хотелот, штета што го избришав видеото од патеката што се оди од хотелот до плажа :masa:
Не сум бил во хотелот чисто дека има интересна цена бев да видам дали ке ми фати око и искрено подалеку
А плажата убава е тоа збор нема

Како е пристапот до плажа таму? Има убава мезонетка една улица подоле десно што ја нудат ама дали е ептен алпинизам или да не има кружење пошто незнам како би се прошло низ приватен имот.

А да е стрмна е.

Ако отвориш на мапс и видиш малце десно има во паралела два реда мезонети, како е пристапот до плажата таму?

Како е пристапот до плажа таму? Има убава мезонетка една улица подоле десно што ја нудат ама дали е ептен алпинизам или да не има кружење пошто незнам како би се прошло низ приватен имот.

Ако отвориш на мапс и видиш малце десно има во паралела два реда мезонети, како е пристапот до плажата таму?
Патеката е уредена. Нашиот хотел е 45 метри над морето. Вака кажано изгледа многу, ама доста гости со деца одат до плажа.
Десно сум бивал во Студио Барбара. Ама од таму не слегував на море, одев со кола на околни плажи.
Прати локација ќе ти кажам.

Патеката е уредена. Нашиот хотел е 45 метри над морето. Вака кажано изгледа многу, ама доста гости со деца одат до плажа.
Десно сум бивал во Студио Барбара. Ама од таму не слегував на море, одев со кола на околни плажи.
Прати локација ќе ти кажам.

Локација

Тие имаат посебен влез, се влегува одма до влезот на нашиот хотел.
Уредено е, имаш пристап асфалтен колку што знам. Само последните 10-15 метри се скали.
Утре баш ќе ѕирнам како слегуваат на плажа.
Инаку плажата е топ. Првите 5 метри има покрупни каменчиња, понатаму исто како Паљури и Ксенија. Ситен бел песок, чиста вода и рипчиња што штипат :)

Прати ми локација па ке ти кажам како е зашто ако е влезот одма послем каналот таму немаш гајле ок е и патот за со кола до доле да се спуштиш
Е сеа за ваму @fennel што вика и со деца иделе тоа е најверојатно зашто уплатиле на слепо и јбг тоа им е
Јас си останувам на ставот дека ни ко база не го бива делот, може во шпиц да е и проблем со разминување со коли

А да е стрмна е.
Последниве две години наш го држи ке го среди за сезона две иначе јокк со триста реквизити сум сега строго нешто пристапно

Последно уредено:
Каква е ситуацијата со обиколницата кај Солун, разбрав дека викендов била затворена? Алтернатива да возам преку Солун ?

Натаму со кола кај твојот пин можеш да одиш, инаку овде на пинов 40.043877510920204, 23.47622194854442 ти завршува убавиот пат и надоллу можеш да идеш со кола до плажа и има мини паркинг ама увек е фул и патот е катастрофа, ако имаш кола што не ја жалиш терај али гледај бар висока да е, со ниска кола никако.

Плажите тука лево десно се диви, преубави се и со природна сенка, нема боље место.

Јас бево во Емералд студио, топ место, препорака +

Каква е ситуацијата со обиколницата кај Солун, разбрав дека викендов била затворена? Алтернатива да возам преку Солун ?

Оди скроз од доле покрај пристаништето па преку Леофорос Никис покрај море.

Натаму со кола кај твојот пин можеш да одиш, инаку овде на пинов 40.043877510920204, 23.47622194854442 ти завршува убавиот пат и надоллу можеш да идеш со кола до плажа и има мини паркинг ама увек е фул и патот е катастрофа, ако имаш кола што не ја жалиш терај али гледај бар висока да е, со ниска кола никако.

Плажите тука лево десно се диви, преубави се и со природна сенка, нема боље место.

Јас бево во Емералд студио, топ место, препорака +

Поентата ми е да не палам кола за плажа. Ако не е многу пат и стрмно за плажа за со две деца ок, ако не ќе си барам чаре. Ова што го гледам јас е ред под Емералд, во правец накај плажа.

Back
На врв Bottom