Летни, лесни јадења

• Креатор на темата Креатор на темата IsidoraD
  • Време на започнување Време на започнување
Во лето само овошна салата.....мммм

Да знаев дека на темава се пуштаат рецепти ќе се спремев. Ајде за следниот пат. А за освежување во моментов јадам корнфлекс со ладен јогурт. Прекрасно!

еве нешто многу просто а ептен прикладно за во лето:
2-3 тиквички се лупат, се сечат на крукчиња и се пржат. после тоа се редат во длабок сад едно до друго. врз тоа се става сол, бибер, магдонос, лук, па се премачкува со кисело млеко и пак од почетокот се додека има тиквички и кисело млеко.
топ е стварно.........

detelina напиша:
2-3 тиквички се лупат, се сечат на крукчиња и се пржат. после тоа се редат во длабок сад едно до друго. врз тоа се става сол, бибер, магдонос, лук, па се премачкува со кисело млеко и пак од почетокот се додека има тиквички и кисело млеко.
топ е стварно.........

cesto praat doma kaj mene i top e, stvarno...samo so mene mi smeta malce poise lukot :toe:

Пипер и патлиџан пржени и некое добро овчо сиренце ммхмхмхмхмх

Баш денес јадев комбинација у тањир- пиперки, тиквички и модар патлиџан со крем сир. Баш летно јадење. :helou:

letna mandzicka.piperce,patlidzance,sirence uf,uf...

праски и јогурт или шопска

SOS za .... toa sto sakate vie :-)))

kolicini koi gi upotrebuvate za podotovka- odprilika kolku sto milite deka mozete da izedete vie so tie do vas ...vaka...

kaskaval; pavlaka; malce jogurt (a moze i bez nego); majonez; sirenje (po moznost kravjo); i na kraj malce origano.:nesvest:
probajte ke vi se dopadne

топ е стварно.........

Ова со тиквичките стварно е закон ја терав мајка ми да ми направи, супер јадење...:salut:

Bi sakal nekoj da mi kaze dali postoi na internetov nekade nekoj GOTVAC (kako kniga ili taka nesto)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom