Летни, лесни јадења

• Креатор на темата Креатор на темата IsidoraD
  • Време на започнување Време на започнување
Едно од најлесните јадења: Пржени пиперки и патлиџани. Може да се потковаат со јајца (кајгана) и сирење. Ова често се конзумира кај нас дома кога се нема идеја што да се зготви за наредниот ден.

EDNO OD NAJLESNITE JADENJA SE SPAGETITE ILI MAKARONITE(POSO E ISTO)DEFINITIVNO.

Kolku samo testeninite ne se najlesno jadenje,ama aj:)

летни јадења
пинџур печени пиперки, палиџан и модар патлиџан сетоа тоа се толчи заедно со лук и сол се става на крај малце зејтин месено лепче и сирење нема поубаво

летни јадења
пинџур печени пиперки, палиџан и модар патлиџан сетоа тоа се толчи заедно со лук и сол се става на крај малце зејтин месено лепче и сирење нема поубаво
Ова е супер-
:bravo: дајте ДРУГО нешто ЛЕТНО:party1:

Универзално летно јадење се печени пиперки.
Јас на пример обожавам кога дома мириса на печени пиперки. Ме потсеќа на лето, и на среќа.
Добро е печените пиперки кога ќе се комбинираат со изварок, често и баба ми знае да прави пиперки полнети со изварок.
Друго, сите го споменуваат јадењето во кое пиперки се комбинираат со домати и сирење.

Исто јас сакам омлет. Обожавам кога ставам 2-3 јајца за пржење и кога ќе испаднат како палачинка.
Друго летно и лесно јадење на лето за мене е на пример рибата. Обожавам кога јадам риба, особено правена на плотна и осличот можеш да го правиш со магдонос и кромид одзгора за подобар вкус.
Исто и рибните филети, оние кои се продаваат во маркетите смрзнати, само да ги одмрзниш и да ги испржиш. Прилично вкусно и интересно јадење.

На друго во моментов не можам да се сетам.
Уствари, да кажам и за од сабајле, пржени лепчиња, па од горе со кечап и сирење.
И отсекогаш сум практикувал кое било јадење да го јадам со свежи краставици, па често за ручек ќе направам шопска салата, или само на свежите краставици ќе им турам повеќе оцетна киселина и масло, пошо заеби крастајци ако не им туриш киселина.

Универзално летно јадење се печени пиперки.
Јас на пример обожавам кога дома мириса на печени пиперки. Ме потсеќа на лето, и на среќа.
Добро е печените пиперки кога ќе се комбинираат со изварок, често и баба ми знае да прави пиперки полнети со изварок.
Друго, сите го споменуваат јадењето во кое пиперки се комбинираат со домати и сирење.

Исто јас сакам омлет. Обожавам кога ставам 2-3 јајца за пржење и кога ќе испаднат како палачинка.
Друго летно и лесно јадење на лето за мене е на пример рибата. Обожавам кога јадам риба, особено правена на плотна и осличот можеш да го правиш со магдонос и кромид одзгора за подобар вкус.
Исто и рибните филети, оние кои се продаваат во маркетите смрзнати, само да ги одмрзниш и да ги испржиш. Прилично вкусно и интересно јадење.

На друго во моментов не можам да се сетам.
Уствари, да кажам и за од сабајле, пржени лепчиња, па од горе со кечап и сирење.
И отсекогаш сум практикувал кое било јадење да го јадам со свежи краставици, па често за ручек ќе направам шопска салата, или само на свежите краставици ќе им турам повеќе оцетна киселина и масло, пошо заеби крастајци ако не им туриш киселина.

оф, оф, оф и јас обожавам печени пиперки ама со оцет, лук -или пржени тиквици исто со оцетче, лукче,магдонос, сакам и кисељок - од вишњи, ладна супа како таратур , но внатре и јајца варени и копар - а и пинџурот

Koftinja od tikvicki

2 tikvicki
2 jajca
zacin, malku nane, crn biber, moze i luk po zelba i brasno od prilika kolku da se naprai pogusta smesa.

Se rendaat tikvickite i se cedat, potoa se stavaat jajcata zacinite i brasnoto se prai homogena smeza i potoa se przi od dvete strani dur ne dobijat zlatna kora.
Po vkusno neso nemaaaa + sopska so kromidce i luto piperce se razbira :D

Салата од туна:

Се вари една кеса златна мешавина, се става во длабок сад, се додава црн бибер, сол, сецкан кромид по желба (пола главица на пример), 250 гр. шампињони сецкани, неколку маслинки, многу лимон и една конзерва туна. Се става малце во фрижидер да се олади и имате совршено летно освежувачко јадење.

Сецкаш 4-5 пиперки во зависност од тоа колку ти се јаде,пржиш 10 мин додека не омекнат малку,после ставаш 1 патлиџан внатре,пржиш уште 5-6 мин дури не се стопи и ставаш 1 јајце. Полетно јадење од ова, Амин. И после мајка ми ќе ми рече ништо не сум знаела да праам :nenene:

пржен пипер со патлиџан и јајца.мх мх мхх

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom