Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ова е супер-летни јадења
пинџур печени пиперки, палиџан и модар патлиџан сетоа тоа се толчи заедно со лук и сол се става на крај малце зејтин месено лепче и сирење нема поубаво
Универзално летно јадење се печени пиперки.
Јас на пример обожавам кога дома мириса на печени пиперки. Ме потсеќа на лето, и на среќа.
Добро е печените пиперки кога ќе се комбинираат со изварок, често и баба ми знае да прави пиперки полнети со изварок.
Друго, сите го споменуваат јадењето во кое пиперки се комбинираат со домати и сирење.
Исто јас сакам омлет. Обожавам кога ставам 2-3 јајца за пржење и кога ќе испаднат како палачинка.
Друго летно и лесно јадење на лето за мене е на пример рибата. Обожавам кога јадам риба, особено правена на плотна и осличот можеш да го правиш со магдонос и кромид одзгора за подобар вкус.
Исто и рибните филети, оние кои се продаваат во маркетите смрзнати, само да ги одмрзниш и да ги испржиш. Прилично вкусно и интересно јадење.
На друго во моментов не можам да се сетам.
Уствари, да кажам и за од сабајле, пржени лепчиња, па од горе со кечап и сирење.
И отсекогаш сум практикувал кое било јадење да го јадам со свежи краставици, па често за ручек ќе направам шопска салата, или само на свежите краставици ќе им турам повеќе оцетна киселина и масло, пошо заеби крастајци ако не им туриш киселина.