Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

)
Летна манџа, за 15 минути се праи
Ставаш ситно сечкани зелени пиперки да се запржат (посолени), чекаш да фатат боичка малце,да омекнат и ставаш исто толку ситно сечкани патлиџани. Откако ќе омекнат, додаваш матени јајца и мешаш да се соединат рамномерно.
Соодносот на пиперки и патлиџан треба да е уедначен, а јајце се става од око, колку да ја држи манџата заедно
Се служи со чаша квалитетно суво бело вино Ризлинг од истоимената сорта, чија оптимална температура за послужување е од 10-12 степени.
lol jk, со сиренце се јаде ова ^^
Или јогурт![]()
Пиперки и патлиџан + рендано сирење одозгора...Yummy!Јас истата манџа ја правам, само без јајцаПиперки и патлиџан + рендано сирење одозгора...Yummy!
![]()

мислам дека имаше ваква тема?
![]()

.Вечно ќе ми биде доручек за во лето, а богами и вечера понекад... се дешава и само на шопска да бидам цел ден ако е ептен пеколен ден...Доручек :
2 домати
1 крставица
50 гр сирење
ги сечкаш доматите на парчиња , крставицата ја лупиш и ја сечкаш на кругови , додаваш малце масло и сол , рендаш сирење и ете ти доручек шопска салата![]()
Последниве 2-3 дена сам потрошив 4 кг домати и 2кг крставици и повеќе од пола кило сирење .. само на салати сум ... најмногу го сакам она сокот од доматите и со маслото кога ке се промеша па дури од сирењето рендано во него најубаво нешто ми е тоа .Вечно ќе ми биде доручек за во лето, а богами и вечера понекад... се дешава и само на шопска да бидам цел ден ако е ептен пеколен ден...![]()
Додај му малце праз(ама не многу за да не доминира како вкус) некој шампињон да се пржи со пиперките, на страна можеш и мајонез(али не купечки туку домашен ќе пишам како се праи али покасно, многу е повкусен и полесен од купечкиот, а и за брзо време се прави во склоп со темава еЛетна манџа, за 15 минути се праи
Ставаш ситно сечкани зелени пиперки да се запржат (посолени), чекаш да фатат боичка малце,да омекнат и ставаш исто толку ситно сечкани патлиџани. Откако ќе омекнат, додаваш матени јајца и мешаш да се соединат рамномерно.
Соодносот на пиперки и патлиџан треба да е уедначен, а јајце се става од око, колку да ја држи манџата заедно
Се служи со чаша квалитетно суво бело вино Ризлинг од истоимената сорта, чија оптимална температура за послужување е од 10-12 степени.
lol jk, со сиренце се јаде ова ^^
Или јогурт![]()

Последниве 2-3 дена сам потрошив 4 кг домати и 2кг крставици и повеќе од пола кило сирење .. само на салати сум ... најмногу го сакам она сокот од доматите и со маслото кога ке се промеша па дури од сирењето рендано во него најубаво нешто ми е тоа .