Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Летна манџа, за 15 минути се праи
Ставаш ситно сечкани зелени пиперки да се запржат (посолени), чекаш да фатат боичка малце,да омекнат и ставаш исто толку ситно сечкани патлиџани. Откако ќе омекнат, додаваш матени јајца и мешаш да се соединат рамномерно.
Соодносот на пиперки и патлиџан треба да е уедначен, а јајце се става од око, колку да ја држи манџата заедно
Се служи со чаша квалитетно суво бело вино Ризлинг од истоимената сорта, чија оптимална температура за послужување е од 10-12 степени.
lol jk, со сиренце се јаде ова ^^
Или јогурт![]()
Јас истата манџа ја правам, само без јајцаПиперки и патлиџан + рендано сирење одозгора...Yummy!
![]()
мислам дека имаше ваква тема?
![]()
Вечно ќе ми биде доручек за во лето, а богами и вечера понекад... се дешава и само на шопска да бидам цел ден ако е ептен пеколен ден...Доручек :
2 домати
1 крставица
50 гр сирење
ги сечкаш доматите на парчиња , крставицата ја лупиш и ја сечкаш на кругови , додаваш малце масло и сол , рендаш сирење и ете ти доручек шопска салата![]()
Последниве 2-3 дена сам потрошив 4 кг домати и 2кг крставици и повеќе од пола кило сирење .. само на салати сум ... најмногу го сакам она сокот од доматите и со маслото кога ке се промеша па дури од сирењето рендано во него најубаво нешто ми е тоа .Вечно ќе ми биде доручек за во лето, а богами и вечера понекад... се дешава и само на шопска да бидам цел ден ако е ептен пеколен ден...![]()
Додај му малце праз(ама не многу за да не доминира како вкус) некој шампињон да се пржи со пиперките, на страна можеш и мајонез(али не купечки туку домашен ќе пишам како се праи али покасно, многу е повкусен и полесен од купечкиот, а и за брзо време се прави во склоп со темава еЛетна манџа, за 15 минути се праи
Ставаш ситно сечкани зелени пиперки да се запржат (посолени), чекаш да фатат боичка малце,да омекнат и ставаш исто толку ситно сечкани патлиџани. Откако ќе омекнат, додаваш матени јајца и мешаш да се соединат рамномерно.
Соодносот на пиперки и патлиџан треба да е уедначен, а јајце се става од око, колку да ја држи манџата заедно
Се служи со чаша квалитетно суво бело вино Ризлинг од истоимената сорта, чија оптимална температура за послужување е од 10-12 степени.
lol jk, со сиренце се јаде ова ^^
Или јогурт![]()
Последниве 2-3 дена сам потрошив 4 кг домати и 2кг крставици и повеќе од пола кило сирење .. само на салати сум ... најмногу го сакам она сокот од доматите и со маслото кога ке се промеша па дури од сирењето рендано во него најубаво нешто ми е тоа .