Летна сезонска работа во Грција

• Креатор на темата Креатор на темата daydream
  • Време на започнување Време на започнување
Има некоја агенција што посредува, или фриленсер ?

Videte na stranata na CS Global ,imaat tamu ponuda mislam za letovo,isto i za Kipar.

">

Знае некој некоја агенција преку која се иде за годинава ? или од лани да препорача некој нешто као било ово оно

Знае некој некоја агенција преку која се иде за годинава ? или од лани да препорача некој нешто као било ово оно

Никако преку агенции. Ќе те одерат гарант, Подобро ти е сам со некое евро вџеб и некој за друштво. Побрзо ќе се снајдеш ако одиш со некој кој вејќе бил, па макар и на портокали, цреши, праски и незнам каква уште не ти друга работа. поздрав!

50% е сигурно дека на лето одам за Грција да берам праски!

Има некој заинтересиран летово да одиме на Тасос по работа? До сега сум била на одмор таму 2 пати, колку-толку го знам местото. Јас сакам да одам, на одмор, али ќе гледам да си најдам работичка за тој период :)

Лани овој период отидов на првиот крак на Халкидики и во сите можни туристички места и кафичи, ресторани, хотели, пицерии и слично, прашував и барав работа. Само на 2 места ми рекоа дека би ме ангажирале. На првото требаше да работиме со другар како редари/чувари/помошници на инвентарот на еден кафич поред плажата, но типот 30 минути од кога ни рече дека ќе не ангажира, ни се јави и ни рече дека ако немаме документи за работа да не се враќаме.

Вториот ресторан кој не прифати, беше рибен ресторан кој ни понуди да работиме како помошници во кујна ( скриени од сите нормално пошо ако ги фати инспекција и они и ние го јадеме ), за 40 евра дневно. 20 евра на еден 20 евра на друг. Требаше да работиме од 10 до 16 часот па од 19 до 22 часот. Нормално изван памети е да прифатиш бидејќи со тие пари неможевме ни основните потреби да ги задоволиме. Смештај, храна и цигари.

Со памет кај и да одите и не бидете претерано големи ентузијастички настроени авантуристи дека во Грчка се наоѓа работа одма чим стапнеш на приморје. Само со луѓе однапред договорено. Се друго е само на среќа. Мене не ми се посреќи. Се надевам дека ќе му е од помош на некој постов.

imam raboteno vo grcija i pred 2-3 godini lesno beshe da se najde rabota...i dnevnicite bea nad 50e so plateno jadenje i spienje... moja preporaka e da zemete pari za odmor i da idete na ostrovite...pa dodeka ste na odmor prasuvajte ako najdete ostanete ako ne koj gi jebe!!!

imam raboteno vo grcija i pred 2-3 godini lesno beshe da se najde rabota...i dnevnicite bea nad 50e so plateno jadenje i spienje... moja preporaka e da zemete pari za odmor i da idete na ostrovite...pa dodeka ste na odmor prasuvajte ako najdete ostanete ako ne koj gi jebe!!!

Па мене и така ми е планот :) Да одам на одмор, а ако најдам работа би било добро :) Добро е што на Тасос конкретно, народот што живее е поолабавен од политики итн. Јас кога одев на одмор таму се дружев со Грци а и се знаев со газдата на еден мн добар кафич, штета што тогаш не ни планирав да одам да работам, инаку сигурно ќе си земев некој контакт од него... Ама глупо дете, тоа ти е :)

Па мене и така ми е планот :) Да одам на одмор, а ако најдам работа би било добро :) Добро е што на Тасос конкретно, народот што живее е поолабавен од политики итн. Јас кога одев на одмор таму се дружев со Грци а и се знаев со газдата на еден мн добар кафич, штета што тогаш не ни планирав да одам да работам, инаку сигурно ќе си земев некој контакт од него... Ама глупо дете, тоа ти е :)

има и лабав има и мрднат народ...јас ко што сум зборел со грците претежно овие што се фактички нашите македоници они се тие што креваат паника...а правите грци овие што се во атина фрки немаат... инаку секако ќе е најде некоја будала али ти чуе...лапај им ги парите и нека не те боли уво...тасос е добар знам сум бил, али не ги знам дневнците како се движат... и сезоната не им е толку долга... крит мислам има најдолга сезона и врие од скандинавци...миконос исто и слично и кос е добар и родос!

има и лабав има и мрднат народ...јас ко што сум зборел со грците претежно овие што се фактички нашите македоници они се тие што креваат паника...а правите грци овие што се во атина фрки немаат... инаку секако ќе е најде некоја будала али ти чуе...лапај им ги парите и нека не те боли уво...тасос е добар знам сум бил, али не ги знам дневнците како се движат... и сезоната не им е толку долга... крит мислам има најдолга сезона и врие од скандинавци...миконос исто и слично и кос е добар и родос!

Ме заболе уво мене за политика и национални прашања кога одам на работа или на одмор... Не знам како ќе најдам работа, ама ќе се потрудам... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom