Летна олимпијада - Париз 2024

• Креатор на темата Креатор на темата Steff58
  • Време на започнување Време на започнување
Ме интересира дали ќе има пренос на маратонот во сабота? На мрт не им е апдејтирано во програмата за сабота. Пре јак маратон не очекува, Кипчоге, Бекеле и нашиот Дарио :kruna:

Ме интересира дали ќе има пренос на маратонот во сабота? На мрт не им е апдејтирано во програмата за сабота. Пре јак маратон не очекува, Кипчоге, Бекеле и нашиот Дарио :kruna:
Ќе има, од 7:50 до 10:20. Види дали е тоа време и дали збориме за истото, ако не кажи ми ќе препроверам.

Одлична борба за тоа кој ќе игра за бронза :aplauz:

Вчера го следев од почеток до крај само натпреварот во скок со стап (без трки, без никакви други натпревари) само заради Дуплантис. Убеден бев дека ќе има нов светски рекорд! Се сеќавам, кога бев мал, еден од титаните на светската атлетика беше Сергеј Бубка. Имаше поставено светски рекорд 6.14 во Сестриере 1994, за кој ние како деца мислевме дека е врвот и никој никогаш нема да го надмине. До душа и коментаторите истото го збореа. Moreover што скокачите во наредните десетина години едвај стигаа и до 6.00. До 2014 постоеше тој рекорд, цели 20 години. А подоцна, во 2020, се појави Mr. Никој Никогаш = Мондо, и го надмина и подобри светскиот рекорд дури 9 пати: 6.17, 6.18, 6.19, 6.20, 6.21, 6.22, 6.23, 6.24 и сега 6.25! :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc: Сега веќе прашањето е кој ќе биде лимитот!

Ја фатив Србија со Австралија само на крајот од 4/4, што ти значи играч како Јокич во тимот во продолженијата за 5 мин буквално ја реши утакмицата - 4 поени, 2 асистенција, 2 дефанзивни скока, украдена топка, блокиран шут. Да не беше он веќе ќе ги пакуваа куферите

Последно уредено:
Не играат фундаменти со градење простор и чување на противнички играчи од офанзивни скокови, неимагинативен напад каде освен понекој пик&рол не видов ништо налик на организиран напад (освен понекое екстра додавање до слободен играч на 3-ка). Сумирано тапа одбрана, нападот оставен Јокиќ и Мициќ/Богдановиќ индивидуално да исфорсираат нешто против релативно добрата одбрана на Австралија.

Буквално низ иглени уши се извлекоа против тим од рол-плеери и без ѕвезди, ама рол-плеери кои даваат се од себе. Светслав Пешиќ го знам како многу подобар тренер, ама во негова одбрана и играчите некако не се трудат премногу... Ваљда подобро ќе ги спреми за Бразил во утакмицата за 3-то место.

14 godisnata Arisa Trew osovi zlato za AUS vo skejtbording. Najmlada avstralka da osvoi zlato ovie 70 godini.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom