Не е богохулие, се изјаснија дечките, споредбата со SFU не е поради драмата, туку пост-смрт моментите, што држи вода до некаде. Непотребен хејт, не само што нема многу, туку воопшто нема подобри серии во моментов. Серијава, уз стартот на GoT и Black Mirror ми се врв последниве 3-4 месеци. Едната француска, другата британска, што збори само колку се труеме со америчкиот неквалитет.
Далеку е Јануари. Инаку незнаев дали ќе има 2ра сезона, ама супер штом ќе има, премалку одговори има ама да бидам искрен, не очекувам, туку уживам, LOST all over again. Гледам немаме некој фаворит од глумциве, сите различно спомнавте, што е одлично, нема ориентирано околу некого специфично серјиава, иако така започна. Мене ми е фавворит сестрата на Камил. Дека можеби беше единствената што долови реализам. Реакции како што јас би реагирал, да не речам. Атмосферата најбитна во цел микс, ради истата ја изгледав серијава у колоквиумска. Сценографијата, местата се одлични, браната ми е ептен језива, убаво доловн градот иако се 5-6 локации, остава чувство дека го познаваш цел град. Музиката е ебено фантастичнна! Поготово 8:10 моментот што го силуваа!
Замерка немам, очекував повеќе драма, апсоултно незнаев каков жанр е и што обработува, кога навлегов, се аклимирав, и намалив очекувања од тој аспект. Дека повеќе е ради филер моменти, какоидае. Замерки друго немам, освен една нејаснотија околу тајмлајнот на евентите. Виктор/Луис мислев е нешто повеќе од другиве, барем така беше претставен. Иако излезе како сите, не ми беше јасно зошто го вметнаа на патот, за време на автобуската несреќа, и тоа како делумно крив за истата. Кога од тој ден, после 4 години, се вратија сите, иако Виктор умрел пред 35, Симон пред 10 и слично, небитно, сите се појавија на иста дата, освен детево. И зошто Серж(?) не го побараа во финалето?
Се на се, good watch. Посекако вреди, и се чека втора сезона. Оverall оцената ми останува 8/10.
И препорака до сите.