Лек против низок крвен притисок ?

• Креатор на темата Креатор на темата david_91
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа што имам многу низок пристисок и сешто сум доживеала поради тоа.И имам направено многу консултации со лекари така да за низок притисок прво и основно 3 пати на ден по еден бедоксин,потоа пиење кока кола, јадење многу сирење, пиење овошни сокови и вода.А кафе по 2 на ден кафето само во тој момент го регулира притисокот и потоа не помага. Единствен лек е бедоксинот.

барем две недели пиј по два пати на ден бедоксин со парацетамол

:oftopic:Парацетамолот го намалува притисокот:smir:

он топик:Кога ќе се случи нагло ненадејно опаѓање на крвниот притисок,се јавуваат следниве симптоми:

Вртоглавица или зашеметеност,заматен вид,недостаток на концентрација,гадење или мачнина во стомакот,мускулна слабост,
несвестица,брз и слабо исполнет пулс,ладна кожа,маласалост,
главоболка во пределот на слепоочницата,зуење на ушите.

Понекогаш нагло опаѓање на крвниот притисок кој сепак не е животно загрозувачки може да се случи во следниве ситуации:

При обилно менструално крварење,невообичаено топло време,
слаба до умерена дехидрираност,по предолг престој на сонце или во сауна при ненадеен емоционален шок.

За низок крвен притисок јадете храна со зголемено количество сол,пијте најмногу 3 кафиња на ден и движете се повеќе.

Здраво е да имаш низок крвен притисок, јас имам а татко ми е лекар и ми рече дека тие луѓе живеат подолго:smir:

зошто парацетамол??????

јас имав проблеми исто така со низок притисок и дури сакав и да си ја снимам главата ама не ми дозволи матичната докторка
ми измери притисок и ме прашуваше дали имам вртоглавици и сл
и сите симптоми ги имав.. ми кажа да пијам две недели парацетамол со бедоксин и пак да дојдам на преглед ама јас неколку дена пиев па престанав зошто ми беше подобро ама по некое време пак истите болки и вртоглавици и почнав две недели да пијам бедоксин и парацетамол и еве до сега супер сум а повеќе од месец помина

за низок притисок исто така мн течности и намелете нервоза :)
иначе лекот ми е препорачан од стара искусна докторка

:oftopic:Парацетамолот го намалува притисокот:smir:

он топик:Кога ќе се случи нагло ненадејно опаѓање на крвниот притисок,се јавуваат следниве симптоми:

Вртоглавица или зашеметеност,заматен вид,недостаток на концентрација,гадење или мачнина во стомакот,мускулна слабост,
несвестица,брз и слабо исполнет пулс,ладна кожа,маласалост,
главоболка во пределот на слепоочницата,зуење на ушите.

Понекогаш нагло опаѓање на крвниот притисок кој сепак не е животно загрозувачки може да се случи во следниве ситуации:

При обилно менструално крварење,невообичаено топло време,
слаба до умерена дехидрираност,по предолг престој на сонце или во сауна при ненадеен емоционален шок.

За низок крвен притисок јадете храна со зголемено количество сол,пијте најмногу 3 кафиња на ден и движете се повеќе.

да го намалува нема доктор да ми го препорача а освен тоа кажувам од сопствено искуство дека ми помогна :)

мене нормален притисок ми е 90 со 60 значи ненормален ми е под ова кога ќе ми се спушти кафиња не ми помагаат за кревање единствено чоколадо и кока кола

Па ако патите од низкок крвен притисок ке пиете повеке течности, конкретно во моментот коа ке ви се снижи ке се напиете јако кафе и кока кола една чаша
ама сепак мислам дека најбрзо и најефикасно ке го покашите притисокот ако земете да излижете одредена количина на сол отприлика пола лажиче и за 15 мин сте како нови :wink:

абе мснете едно чоколадо или земи бонбони лижи ќе видиш како ќе ти помине...ко на кутре...:pos2::pos2::pos2::pos2:

Кока кола притисокот може само да го снижи... Знажи благо се јаде/ пие за КРЕВАЊЕ на шеќерот. Солено се јаде/пие за КРЕВАЊЕ на притисокот. Ако критично ви падне лажица сол во вода. А за онака денски повеќе јади само ништо друго, и тек тук по некој склек.

Здраво е да имаш низок крвен притисок, јас имам а татко ми е лекар и ми рече дека тие луѓе живеат подолго:smir:
Точно е, јас цел живот (до скоро) имав низок притисок, ама од пред некоја година "го покачив" :wink: и сега назад нема. Инаку да, луѓе со низок притисок во глобала живеат подолго него тие со висок ради делување на високиот притисок врз органите.

А за низок, посебно на дневна прошетка на сонце (кога се губи многу течност) потребно е надокнадување на течностите, пиење вода, сокови...најдобар лек за снижен притисок затоа што со чаеви и кафиња се јавуваат други нуспојави, а водата е...универзална. Дури некогаш се препорачува и кога ве боли глава (кое не е поврзано со притисокот), да се пие повеќе течности.

Точно е, јас цел живот (до скоро) имав низок притисок, ама од пред некоја година "го покачив" :wink: и сега назад нема. Инаку да, луѓе со низок притисок во глобала живеат подолго него тие со висок ради делување на високиот притисок врз органите.

А за низок, посебно на дневна прошетка на сонце (кога се губи многу течност) потребно е надокнадување на течностите, пиење вода, сокови...најдобар лек за снижен притисок затоа што со чаеви и кафиња се јавуваат други нуспојави, а водата е...универзална. Дури некогаш се препорачува и кога ве боли глава (кое не е поврзано со притисокот), да се пие повеќе течности.

Воглавном е точно се што кажа; течностите се клучни за зголемување на притисокот. А точно е и тоа дека живеат подолго :toe: Да не речам ние со висок имаме повеќе проблеми. :smir:

Газирано нешто и по солено да се јаде. Солта ја задржува водата во организмот а со тоа се покачува и притисокот. Па може и солена вода да се испие.
Нискиот крвен притисок исто прави проблем со очите( од искуство ти кажувам),
како и високиот,па пожелно е да го провериш и видот.
Кафето помага ама краткорочно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom