Лек против низок крвен притисок ?

• Креатор на темата Креатор на темата david_91
  • Време на започнување Време на започнување
Пред јадење:​

Рецепт:​
-350 грама лук стар, да се излупи и да се истолчи во дрвен аван;
-400 мл алкохол 96 %;
Лукот се размешува со алкохолот, и се става во фрижидер 12 дена.
-После се процедува и станува течност.

Начин на употреба:
1 ден – 1 капка сабалје, 2 капки на ручек и 3 капки на вечера;
2 ден - сабалје 4 капки, 5 капки на ручек и 6 капки на вечера;
3 ден – 7 капки сабалје, 8 капки на ручек, 9 капки на вечера;
4 ден – 10 капки сабалје, 11 капки на ручек ,12капки на вечера;
5 ден – 13 капки сабалје, 14 капки на ручек, 15капки на вечера:
После пет дена обратно...
1 ден – 15капки,14капки,13 капки
2 ден – 12 капки,11 капки,10 капки
3 ден – 9 капки,8 капки,7 капки
4 ден – 6 капки,5 капки,4 капки
5 ден – 3 капки,2 капки,1 капки

Лекот се става во пумпица за очи.
Лекот се употребува само еднаш во 5 години.

Овој лек го имам превземено од стари луѓе кои долги години имаат ваков проблем и тоа им помогнало. Само знам дека лекот неверојатно СМРДИ, но сепак помага.
П.С: Треба строго да се почитува упатството.

Сеа овај лек е за снижување или за покачување ???

Сеа овај лек е за снижување или за покачување ???

Тоа е снижување притисок, ти треба да си го качиш притисокот.
Само кажи ако не е тајна колку ти е порсечениот измерен, за да знаеме дали ептен си во екстрема или имаш само умерено понизок притисок.

Извинејте луѓе моја грешка !!!

Инаку ПРОТИВ низок притисок еве:

- Туширање со ладна и топла вода наизменично, но секој пат завршете со ладна вода
- Доволно движење на свеж воздух
- Користете едноставна метода за опуштање - стресот е исто така причина за лошата циркулација
- Посолени јадења - во храната додадете повеќе сол од вообичаеното
- Пијте доволно вода богата со натриум, свежи сокови и билни чаеви и избегнувајте кофеин.

Ако почувствувате дека ве фаќа вртоглавица, што е можно побрзо легнете, а нозете ставите ги на повисоко 45 степени. Ако не сте во можност да легнете, стоечки прекрстете ги нозете.
овде има нешто повеќе)

Поздрав :helou:

јас имам невероватно низок притисок 90/65, и тоа на пиено кафе, нешто што ми помага е пиење на многу течности, огромни количини на кафе и кока кола, бајаги солено јадење и некад наизменично туширање со топла-ладна вода.

јас имам 120/80... и смешки ми е млади луѓе да отвараат вакви теми.
Мада не до толку ми почина братучед на 19 години поради билдинг и недозволени супстанци..
Ама црн хумор, монти пајтон малце.

Многу одамна си имам мака со низок притисок, дури другарките ме зезаат дека сегде и секогаш сум можела да заспијам:uvo: не пијте многу кафиња ако имате низко притисок, затоа што кафето моментално го крева притисокот а потоа пак нагло паѓа,мене највеке ми помага кока кола, многу солена супа и 4-5 литра вода дневно.

105/70 просечен

Чим горниот ти е над стотка не би требало да имаш големи проблеми и не би требало многу да се грижиш.
На мајка ми притисокот и е толкав отприлика и добра е работи нема гајле единствено што практикува а што и тебе би ти го препорачал е најмалку 2 литра вода дневно. А препорачливо е и 3-4 литра. И најбитно како и кај сите е спортување, особено кондиционо, значи пре возење точак долги дистанци или пак џогирање отколку нешто со спринтови или пак билдинг.
Така да не мора некои ептен дополнителни мерки како злобница на пример чиј горен пририсок и е значително под стотка. То во споредба со Злобниоца си жив.

Мене притисокот ми се движи од 90/60, 100/60 и најчесто 110/70 ми е, ама немам многу мака, навикната сум. А тоа за спортот, што е споменато во погорниот пост е точно и јас кога се движев повеќе, многу поарно се чувствував. Треба спорт како и да е. А и минералната вода и благото многу освежуваат.

и ја имам низок притисок отприлика 90/60. редевно пијам кафе,иако не го обожавам,течности многуууууу,и дневна доза витамини,минерали,антиоксиданси
....зошто знам да припаднам негде.:toe:

И јас имам низок притисок, некогаш знае да си падне и на 80/50.. значи , кафе, кока кола, и многу многу вода, лук никако ќе ти го спушти притисокот на 0, повеќе физичка активност, црвено винце исто така врши бааги работа, а да и посолена храна:smir:

И јас имам низок притисок ама не сум знаела дека црвено вино помага, незнам тогаш што се бунат дека сум пиела кога јас за мое здравје сум си правела... Шала :wink: Единствен лек ми е кафетинот , но и тој не помага секогаш ... Моментлно ме боли глава, а тоа ми е знак за низок притисок.

повеќе лекови има за висок крвен притисок и се поефикасни, него за низок.
Добар лек е една смеша од бела имела со едни други билки, но треба да се избегават плодовите дека се отровни а и во целост билката во големи концентрации. Знам дека на старите грци им била света билка како најлековита па ја собирале од дрва со златни ножици:)

И солта добро делува на нормализирање на низок крвен притисок, но и таа е отровна во големи количини.

Најлош е митот за кафето, по рано насабајле нагладно, посебно ако е без шеќер

Нискиот притисок е генетски проблем што значи најдобро се лекува со физичка активност и повеќе течности. често може да биде поисоветен со некој вид на анемија.

:pipi: Луѓето со низок крвен притисок подолго живеат

барем две недели пиј по два пати на ден бедоксин со парацетамол

Обично на старите луѓе кога ке му падне притисокот пијат јако турско кафе...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom