Стефус-Рефус
Jesus Loves Macedonia
- Член од
- 30 август 2009
- Мислења
- 3.452
- Поени од реакции
- 1.210
Ova Работи најбоље
100% ефикасен

100% ефикасен
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
леле и мене ова редовно ми се случува да зезнам нешто поради ептен низок притисок 70/50 е страшно СТРАШНО и да соленото помагаСамо солени маслинки барем ова мене ми помага. Знам како е со низок притосок поради него имам интервју за раб и испит испуштено. Нема погадно од тоа да станеш и да ти се врти цела соба.
Секс.
Лукот го снижува притисокот, додека за кафето е исправно. Исто така газирани пијалоци посебно со кофеински додаток се добри за инстантно покачување.gorko kafe i luk![]()
леле и мене ова редовно ми се случува да зезнам нешто поради ептен низок притисок 70/50 е страшно СТРАШНО и да соленото помага
e kako ne, opasen kaj si videl nekoj da umre od nizok pritisok.Колку е сериозна работата? Колку е низок притисокот? За колкава особа се работи?
Постои апче се вика дихидроерготамин, но само во екстремни случаеви кога секојдневно паѓа многу ниско притисокот.
Инаку: Кафе со лимон, мнооогу вода, кока кола, зелен чај, јогурт со сол
--- надополнето: 22 март 2013 во 15:15 ---
Притисок 70/50 е многу низок претерано низок. Пробај да смениш исхрана, да пиеш многу вода и течности, да јадеш солено.Јогурт со сол моментално го крева притисокот, имај си при рака.
Колку што е опасен високиот толку е опасен и нискоит крвен притисок.
ова ме заебаваш нешто или ? Исто како што срцето престанува да работи при екстремно висок притисок истото се случува и при низок, едноставно нема сила да испумпа крв довоно до дисталните делови од телото. Витални органи остануваат без потребните хранливи материи и кислород, вклучително и мозокот. Да не опраам анатомија на човек прочитај малку биологија, мислам во 3 средно се учеше тоа.e kako ne, opasen kaj si videl nekoj da umre od nizok pritisok.
e sea ti mene ke mi kazuvas.lekar mi ima kazano toa mene pritioskot mi se doblizuva 80 so +60,sporedi procent na luge pocinati od visok vs nizok aj daj da vidamова ме заебаваш нешто или ? Исто како што срцето престанува да работи при екстремно висок притисок истото се случува и при низок, едноставно нема сила да испумпа крв довоно до дисталните делови од телото. Витални органи остануваат без потребните хранливи материи и кислород, вклучително и мозокот. Да не опраам анатомија на човек прочитај малку биологија, мислам во 3 средно се учеше тоа.
Jas ne mislam so tebe da se raspravam nitu da te ubeduvam vo nesto niti da ti dokazuvam, veruvaj vo sto sakas no ne plasiraj netocni informacii. Tebe mozebi normalen pritisok ti e 80 so +60 i toa e Ok no nekomu i 200 so 150 mu e normalen pa ne umira, a tebe da ti se kaci tolku ke prevrtis oci odma.e sea ti mene ke mi kazuvas.lekar mi ima kazano toa mene pritioskot mi se doblizuva 80 so +60,sporedi procent na luge pocinati od visok vs nizok aj daj da vidam