Лек против низок крвен притисок ?

• Креатор на темата Креатор на темата david_91
  • Време на започнување Време на започнување
Ova Работи најбоље
ditamin_2.5.jpg

100% ефикасен

Кока-Кола, Кафе со лимон, Сол, Црвено вино ти се најдобрите моментални лекови за низок притисок.
Лек за трајно лечење од низок притисок е да се намали нервозата на минимум сите останати срања (апчиња) може само да те однесат на полошо (Висок притисок)

Само солени маслинки барем ова мене ми помага. Знам како е со низок притосок поради него имам интервју за раб и испит испуштено. Нема погадно од тоа да станеш и да ти се врти цела соба.

Само солени маслинки барем ова мене ми помага. Знам како е со низок притосок поради него имам интервју за раб и испит испуштено. Нема погадно од тоа да станеш и да ти се врти цела соба.
леле и мене ова редовно ми се случува да зезнам нешто поради ептен низок притисок 70/50 е страшно СТРАШНО и да соленото помага

Мене ми е нормален 60/90 и нити имам вртоглавица нити нешто друго. Друга придобивка е што спијам како топ, можам и пијам кафиња колку што сакам. Па уште некогаш макало со лук ако начекам па мислам дека на маса ке заспијам, толку ми паѓа притисокот што мислам дека ни пулс немам:)
Е ама кога ке се поткрени на ваш нормален 80/120 е тогаш главата ми вришти.

Лукот го снижува притисокот, додека за кафето е исправно. Исто така газирани пијалоци посебно со кофеински додаток се добри за инстантно покачување.

Колку е сериозна работата? Колку е низок притисокот? За колкава особа се работи?

Постои апче се вика дихидроерготамин, но само во екстремни случаеви кога секојдневно паѓа многу ниско притисокот.

Инаку: Кафе со лимон, мнооогу вода, кока кола, зелен чај, јогурт со сол
--- надополнето: 22 март 2013 во 15:15 ---
леле и мене ова редовно ми се случува да зезнам нешто поради ептен низок притисок 70/50 е страшно СТРАШНО и да соленото помага

Притисок 70/50 е многу низок претерано низок. Пробај да смениш исхрана, да пиеш многу вода и течности, да јадеш солено.Јогурт со сол моментално го крева притисокот, имај си при рака.
Колку што е опасен високиот толку е опасен и нискоит крвен притисок.

Колку е сериозна работата? Колку е низок притисокот? За колкава особа се работи?

Постои апче се вика дихидроерготамин, но само во екстремни случаеви кога секојдневно паѓа многу ниско притисокот.

Инаку: Кафе со лимон, мнооогу вода, кока кола, зелен чај, јогурт со сол
--- надополнето: 22 март 2013 во 15:15 ---

Притисок 70/50 е многу низок претерано низок. Пробај да смениш исхрана, да пиеш многу вода и течности, да јадеш солено.Јогурт со сол моментално го крева притисокот, имај си при рака.
Колку што е опасен високиот толку е опасен и нискоит крвен притисок.
e kako ne, opasen kaj si videl nekoj da umre od nizok pritisok.

e kako ne, opasen kaj si videl nekoj da umre od nizok pritisok.
ова ме заебаваш нешто или ? Исто како што срцето престанува да работи при екстремно висок притисок истото се случува и при низок, едноставно нема сила да испумпа крв довоно до дисталните делови од телото. Витални органи остануваат без потребните хранливи материи и кислород, вклучително и мозокот. Да не опраам анатомија на човек прочитај малку биологија, мислам во 3 средно се учеше тоа.

• Ми се допаѓа
Reactions: n/a
ова ме заебаваш нешто или ? Исто како што срцето престанува да работи при екстремно висок притисок истото се случува и при низок, едноставно нема сила да испумпа крв довоно до дисталните делови од телото. Витални органи остануваат без потребните хранливи материи и кислород, вклучително и мозокот. Да не опраам анатомија на човек прочитај малку биологија, мислам во 3 средно се учеше тоа.
e sea ti mene ke mi kazuvas.lekar mi ima kazano toa mene pritioskot mi se doblizuva 80 so +60,sporedi procent na luge pocinati od visok vs nizok aj daj da vidam

e sea ti mene ke mi kazuvas.lekar mi ima kazano toa mene pritioskot mi se doblizuva 80 so +60,sporedi procent na luge pocinati od visok vs nizok aj daj da vidam
Jas ne mislam so tebe da se raspravam nitu da te ubeduvam vo nesto niti da ti dokazuvam, veruvaj vo sto sakas no ne plasiraj netocni informacii. Tebe mozebi normalen pritisok ti e 80 so +60 i toa e Ok no nekomu i 200 so 150 mu e normalen pa ne umira, a tebe da ti se kaci tolku ke prevrtis oci odma.
Poentata e deka i nizok pritisok e opasen po zdravjeto, zboram za ekstremno nizok pritisok ili na primer koga dvata pritisoka ke se sostavat ili ke dojdat premnogu blisku. Zosto lugeto se zalat ako im padne pritisokot? Zosto ne im e se super? Zosto gi boli glava, zosto ne funkcioniraat kako sto treba?
Statisticki visokiot krven pritisok e poveke zastapen no toa se povrzuva so drugi faktori. (shrana, nacin na zivot, masnotii)
A sto ti ima lekarot tocno kazano? Deka ako pritisokot ti padne do 30 ili nadolu ne e opasno? Ili deka od nizok pritisok nikoj do sega ne umrel? Ili pak ti kazal deka mozebi ti funkcioniras normalno so nizok pritisok bidejki si taka naviknat? I ne jas tebe nisto ne ti kazuvam pogotovo sto ne mislam da se ubeduvam so tebe, ti me citirase pa da ti pojasnam deka razgovaras so medicinsko lice a ne so laik sto si go stretnal na ulica. Da ne baram sea linkovi po net da te prosvetlam malu za moznite posledici od nizok pritisok, me mrazi a i umorna sum od rabota, pobaraj sam, vidi.
Jas obicno sovetite gi davam na onie sto gi baraat od mene, a gi ima dosta, za vakvi kako tebe zatvoreni umovi trosam samo 2 posta na forumov i dosta se. Ako svati-svati ako ne zdravje.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom