Лефкада

• Креатор на темата Креатор на темата Олимпија
  • Време на започнување Време на започнување
На 18 август одам за Василики со девојка ми. Да не случајно има тука уште некој тоа време, да се договориме за рентакар, пошто гледам сите препорачуваат најубо со кола било.
Олимпија, браво за освртот, ни одговори скоро на сите прашања :)

меѓу василаки и агиос никитас каде е подобро, гледам до никитас поблиску плажите се, ама и двете се мали па за навечер нема кај да се шета

меѓу василаки и агиос никитас каде е подобро, гледам до никитас поблиску плажите се, ама и двете се мали па за навечер нема кај да се шета
И во едното место и во другото нема кај да шеташ. За шетање Нидри или Лефкас ама се уџум од плажи :pipi:

За смештај на лице место се наоѓа ли нешто во Василики, цена и слично, да споредам зашто по агенцииве е све скоро зафатено
Se naoga ama normalno posto sega e sezona go nema vo izobilstvo. Od 1vi avgust cenite ke bidat povisoki. Znaci ako doagas pomegu 1vi i 15ti avgust 40 evra za studio najmalce spored mene. I toa so cenkanje da ne zaboravam. Bidi spremen deka ke ti nudat i za 55 -60. Zavisi kako ke nacekas. Jas sum momentalno vo Vasiliki ako ti treba pomos ke se obidam da ti pomognam.

Se naoga ama normalno posto sega e sezona go nema vo izobilstvo. Od 1vi avgust cenite ke bidat povisoki. Znaci ako doagas pomegu 1vi i 15ti avgust 40 evra za studio najmalce spored mene. I toa so cenkanje da ne zaboravam. Bidi spremen deka ke ti nudat i za 55 -60. Zavisi kako ke nacekas. Jas sum momentalno vo Vasiliki ako ti treba pomos ke se obidam da ti pomognam.

сепак се одлучив на друга посигурна варијанта, Лефкада нигде немаше слободно и уплатив на Крф, фала како и да е :)

планирам да одам на лефкада од 25 август во местото василики,дали некој знае како се движат цените за сместување во тој период....потоа за плажите ме интересира дали има многу ветер и многу бранови преку целиот ден бидејки гледавме на разни форуми дека имало многу големи бранови и дека не било возможно да се капиш

планирам да одам на лефкада од 25 август во местото василики,дали некој знае како се движат цените за сместување во тој период....потоа за плажите ме интересира дали има многу ветер и многу бранови преку целиот ден бидејки гледавме на разни форуми дека имало многу големи бранови и дека не било возможно да се капиш

Во Август во Лефкада е најскапо, поради зголемена посета од Италијанци. Е сега имаш среќа што си на крај од месецот па може да се исценкаш со јужњаците :) За смештај види каталог од нашите агенции и одземи 15-20 % од нивната цена, отприлика би требало по 15-20 евра од човек да се најде нешто во тој период. Ветер во Василики има постојано, а за бранови како ќе ти се погоди, јас кога бев имаше бранови 6-7 дена бранови после 3 дена беше помирно морето.

Одам за Василлики на почеток на Септември и моментално барам смештај по нетов. Ако има некој позитивно искуство со некој смештај (освен Вила Катерина :) ) би го замолил да го сподели.

Исто и јас одам за Лефкада во септември, но дали има некој да каже каде е најубаво (во однос на блискоста на убавите плажи) дали во Агиос Никитас, Нидри, Василики, Сивота итн.??

Едит: Ми рекоа Агиос Никитас е најдобро... true? :)

^ Колку што успеав јас да се информирам Никитас е најдобро ама и поскапо од другите места. Јас само што најдов смештај во Василики така да сеа уште да бележам што е и каде е на Igo-to и цепаме :)

Ако сакате плажи, или Агиос Никитас или Василики. Нидри е ок за шетање ама е далеку од плажи. За прав одмор - Агиос Никитас.

На секој кој што не бил на Лефкада му препорачувам да го посети островот...едноставно ме остави без зборови. Каде и да си сместен во било кое градче си има своја предност. Јас бев во Нидри, за вечерни прошетки е измислено, а и плажата не беше воопшто лоша, превоз имаше горе долу до 80% од плажите (освен до Порто Кацики, Егремни и Гиалос), за нив си изнајмивме кола и успеавме да ги видиме, така да и да не сте со сопствен превоз не е толку трагично. Доколку некој сака екстра информации слободно нека ме праша

Ме интересира за агиос никитас ако се оди без сопствено возило дали таму има јавен транспорт каде што може да те однесат (пр. некое комбенце или кајче ) до некои други плажи и до лефкас и како се движат цените?

Кајчиња има, а јавен превоз не. Ако си сместен и у агиос никитас имаш подобар пристап до убавите плажи ама ќе мора да ренташ кола или мотор.

Sent from my GT-I9195

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom