ЛДП-Дијаспората нема право на гласање!

• Креатор на темата Креатор на темата Грмуш
  • Време на започнување Време на започнување
Секој државјанин на Р.Македонија каде и да се наоѓа има право на глас!
Ај не серии.... озбилно?!?!?!?!

да да тоа е 100% точно.прашање е дали има право да гласа таму каде шо се наоѓа???

сега за сега се гласа на гласачки места низ македонија.и никаде не друго место.и не би требало.

Секој државјанин на Р.Македонија каде и да се наоѓа има право на глас!

да да тоа е 100% точно.прашање е дали има право да гласа таму каде шо се наоѓа???

сега за сега се гласа на гласачки места низ македонија.и никаде не друго место.и не би требало.

Ја прочитај ја темава из почетка :)

Ќелешче :) смисли некоја поинвентивна провокација.

Ти си знаеш најубаво кои ти се мотивите за бедното однесување на форумот, покажи малце достоинственост и не се понижувај до таа мера.
Од кога бе па ти за редарска служба се пишеш?
Или па норми ќе поставуеш?
Сори... не влегуем ја у тоа сељачките калапи од дпбне.
Просто заборави.
:toe:
Колку повеќе ќе ме љутиш... толку повеќе ќе те шибам.

Од кога бе па ти за редарска служба се пишеш?
Или па норми ќе поставуеш?
Сори... не влегуем ја у тоа сељачките калапи од дпбне.
Просто заборави.
Колку повеќе ќе ме љутиш... толку повеќе ќе те шибам.

Абе Зекич, имам осет дек ќе одиш посран :) ама продолжи еве, и без да те “љутам“ :drk: концентрирај се само на мене сељакот од Егејска и сета дискусија сведувај ја тоа.

Ќе ми биде мило да ти дадам една форумска поучка, па после љути се до небеса.

А кога сме кај нормите, на форумов постојат формални и неформални норми, плус за секој од нас како единки важат и моралните норми и ти не се вклопуваш во ниту едни.
:kafe:

Абе Зекич, имам осет дек ќе одиш посран :) ама продолжи еве, и без да те “љутам“ :drk: концентрирај се само на мене сељакот од Егејска и сета дискусија сведувај ја тоа.

Ќе ми биде мило да ти дадам една форумска поучка, па после љути се до небеса.

А кога сме кај нормите, на форумов постојат формални и неформални норми, плус за секој од нас како единки важат и моралните норми и ти не се вклопуваш во ниту едни.
:kafe:
Глеј...
ако сум преживеал у Бугарија...
ќе преживеам и една сељачка власт на дпбне...
нема проблем.
Што има ... ќе си платам ја.

Си помислил ли што ќе стане кога ќе се смени тркалото?
Не е важно кога.
Да не треба да ти цитирам една култна реплика од Pulp fiction само?
До тогаш ... уживај.
http://uk.youtube.com/watch?v=qb7bN-o9_jg
Кажи ако сакаш да ти преведам....

Дај бе воозбили се, нит си некоја жртва нит си некој што одлучува нешто.

Засега со кротко ти сугерирам да се зауздаш, оти свесно згреши во односот и детскиот реваншизам кои ништо не ти донесоа.

Твој живот е што сакаш прај, посвети го на борбата против сељачааната од ВМРО или на Грчката драхма која среќа ќе ти дари.

Во суштина би требало иселениците ............да гласаат. Затоа што тоа е пракса скоро во сите земји од опкружувањето, во Европа и во светот.

Чим толку збориме за Европа........
Колку има американци со италијанско потекло...изгледа се повеќе од италијаните во Италија..што би се случило кога и тие би имале право на глас во Италија и како домородните италијани би го поднеле тоа да некој од надвор го има решавачкиот глас за кај нив дома?

ova vaka ne e vo red ne treba da glasa dijasporata tuku lica koi se na sezonska ili kako da recam na povremena razbota vo stransvo kako gradeznici ili sofer nekoj odnosno lica koi ipak imaat postojano mesto na ziveenje vo mkd

Spored mene, i da se dozvoli da se glasa vo dijasporata,koj ke ti patuva do mestata za glasanje,nekade i po cel den,samo za da se dade glas.Ke glasaat samo onie koi se vo blizina,so sto tie glasovi i nema da imaat nekoe znacenie.
Neka se izglasa zakon,poveketo nemaat protiv,kolku da im se dade do znaenje na nasite luge vo dijasporata deka mislime na niv i ocekuvame da storat nesto za Makedonija i promocijata na nivnata maticna zemja vo svetot.

Ednas na deset godini doagaat vo zemjava, i da odlucuvaat koj ke me vodi mene vo narednite nekolku godini. Ne moze.
Се сложувам. Тие можеби ќе го имаат одлучувачкиот збор, кој понатаму може да биде погрешен за Македонската нација, а ние да ги трпиме последиците, а тие да се шетаат по Австралија, Америка и слично.

Па нека гласаат тие што се внатре, за тоа дали дијаспората да има право на глас. :D

А за тие што мислат дека цела дијаспора ќе гласи за ДПМНЕ... вие сте сите БУДАЛИ. Знам дека од тоа се плашите ама реалноста е дека во дијаспората има и Соцјалисти и Комунисти и секакви не само ДПМНЕ. Вие сте во таква заблуда што мислите дека ако некој ви извади филџан со ликот на Делчев на него, веднаш тој ќе гласи за ДПМНЕ... сте се зезнале. :D (впрочем тука е и основата по која јас не гласам за одредени партии)

Во дијаспората има толку многу мислења што сликата не е многу поразлична од таа во Македонија.

А за тие што мислат дека цела дијаспора ќе гласи за ДПМНЕ... вие сте сите БУДАЛИ. Знам дека од тоа се плашите ама реалноста е дека во дијаспората има и Соцјалисти и Комунисти и секакви не само ДПМНЕ. Вие сте во таква заблуда што мислите дека ако некој ви извади филџан со ликот на Делчев на него, веднаш тој ќе гласи за ДПМНЕ... сте се зезнале. :D (впрочем тука е и основата по која јас не гласам за одредени партии)

Во дијаспората има толку многу мислења што сликата не е многу поразлична од таа во Македонија.

Токму тука лежи зајакот во стравот и објаснувањата на некои форумџии зошто дијаспората не треба да гласа.Поведени од фактот што кога во Македонија ќе видат дијаспорец накитен со сонцето од кутлеш,лавчето, одма му се лепи етикета на ВМРО-вец.Но реалната слика во дијаспората е многу подруга,не секогаш симболите биле одраз на политичкото размислување на дијаспората,симболите се само љубов и поштовање кон родната грутка,ако СДСМ или ЛДП не знаат и не сакаат да си ги ценат симболите на државата, дијаспората им е најмалку крива.Ако дојде до гласање на дијаспората изборните резултати ке бидат изненадувачки за многу форумџии како од десницата така и од левицата.Според мене единствен проблем во целава ситуација може да биде само тоа што, мислам дека скоро целата дијаспора ќе гласа водејќи се од националните чувства а многу помалку ќе се свртат кон економската ситуација во државата.

Простете че ште ви се вмешав в една чисто ваша си внатрешна македонска работа ама ме интересира от таа диаспора колкав % са етнички македонци и колко етнички албанци.
Иначе аз лично сум гласал еднаж на парламентарни избори от Америка и сметам дека секој кој има гражданство требе да има право на глас.Аз ви гарантирам дека 90% от диаспората нема ич и да гласа.На последните бугарски парламентарни избори при официална диаспора от около 3 000 000 луге гласаа туку 90 000.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom