LCD телевизори

• Креатор на темата Креатор на темата VINO
  • Време на започнување Време на започнување
Сепак излезе дека е до државата, на Suomi (Финска) ги најде каналите. Ако некој се сретне со сличен проблем кај Сони, пробајте на овој начин.
Фала ви на сите за советите,
Поздрав!

Сепак излезе дека е до државата, на Suomi (Финска) ги најде каналите. Ако некој се сретне со сличен проблем кај Сони, пробајте на овој начин.
Фала ви на сите за советите,
Поздрав!
затоа ти реков да пробаш со други земји, кај мене работи со германија, србија хрватска....ама посигурно е некоја европска држава

сликата е една од најдобрите во таа класа...сам може да се увериш од линковите погоре што ги пратив. Менијата се ок, брзина на менување канали е ок, усб медиа плејерот е ок, ги пушта скоро сите формати што ги имав.
Мики мене ме интересира усб делот многу. Имено кај и да е ќе треба да купам некој ТВ . Од ова што го прочитав на форумов самсунг лг или сони тој модел. eztv.it ја користам редовно и сериите од таму. ТВ ќе го користам најмногу преку усб :) па дај ако можеш поконкретно што чита што не чита сонито, како е со титловите, напиши нешто во тој дел. За слика на сите рецензии видов дека во таа класа сонито е екстра. Благодарам однапред

Sony W705B 42'', чита mp4, mkv, avi, чита .srt и sub преводи, други формати не сум пробал, не ми ни требало, веќе трета година задоволен муштерија на сонито, лани се подновив со поновава верзија.

Мики мене ме интересира усб делот многу. Имено кај и да е ќе треба да купам некој ТВ . Од ова што го прочитав на форумов самсунг лг или сони тој модел. eztv.it ја користам редовно и сериите од таму. ТВ ќе го користам најмногу преку усб :) па дај ако можеш поконкретно што чита што не чита сонито, како е со титловите, напиши нешто во тој дел. За слика на сите рецензии видов дека во таа класа сонито е екстра. Благодарам однапред
па вака. чита скоро све мп4 мкв ави(xvid i divx) не ги чита статите кодеци од divx како divx3 low motion divx4. Divx5 i divx6 ги чита. Преводите се во ред и доволно се големни за читање. Еве ти еден линк кои кодеци ги подржува сони kdl40w605b:

http://www.sony-asia.com/microsite/bravia_i-manuals/FY14/W800B/GA/codeclist.html#10

па вака. чита скоро све мп4 мкв ави(xvid i divx) не ги чита статите кодеци од divx како divx3 low motion divx4. Divx5 i divx6 ги чита. Преводите се во ред и доволно се големни за читање. Еве ти еден линк кои кодеци ги подржува сони kdl40w605b:

http://www.sony-asia.com/microsite/bravia_i-manuals/FY14/W800B/GA/codeclist.html#10
и уште нешто и не те гњавам, дали има опција за кирилица и подесување на големината на превод?

и уште нешто и не те гњавам, дали има опција за кирилица и подесување на големината на превод?
да подржува и кирилица има повеке кодни страници слично како бо bspleyerot и нема опција за подесување на големината на превод, непотребно бидејки преводот е доволно голем за читање

Charlton еве ти неколку слики за преводот:

Attachments

• IMG_20150402_100801 (Copy).jpg
    IMG_20150402_100801 (Copy).jpg
    161,2 KB · Прегледи: 36
  • IMG_20150402_100829 (Copy).jpg
    IMG_20150402_100829 (Copy).jpg
    155 KB · Прегледи: 35
  • IMG_20150402_100947 (Copy).jpg
    IMG_20150402_100947 (Copy).jpg
    233,2 KB · Прегледи: 35
  • IMG_20150402_101011 (Copy).jpg
    IMG_20150402_101011 (Copy).jpg
    179,1 KB · Прегледи: 34
Charlton еве ти неколку слики за преводот:
Кому не му се допаѓа ова, може PC-то преку HDMI кабел да си го повзре со Телевизорот, да си го пушти филмот у VLC, и може да си го подеси преводот во VLC.

Ќе може ли совет?
Сакам да го земам моделов ќе го користам за гледање на кабелска тв и по некое филмче.
Или некој друг отприлика оваа цена?

Јас не најдов подобар, конкуренција се ЛГ и Сони, ЛГ се поскапи, Филипс не ми се познати и некако не ги препорачуваат премногу и останува Сони. Провери ги Сони поевтините модели 585, 605 (би требало да имаат ист панел ама мене не ми беа исти). Од евтините имаш Грундиг, има нешто послаба слика од маркиве ама сепак провери си ако ти е да заштедиш.

Me interesira zosto na nekoi kanali koci slikata? ? Blagodaram

нема веќе сони кдлв605 можно да донесле идната недела, така да се одлучив и го купив овој модел на лг, за 10тина дена ќе напишам импресии
https://www.youtube.com/watch?v=QmhXop_Bov0

нема веќе сони кдлв605 можно да донесле идната недела, така да се одлучив и го купив овој модел на лг, за 10тина дена ќе напишам импресии
https://www.youtube.com/watch?v=QmhXop_Bov0
Еј да баш ме интересира како ќе бидеш задоволен од него оти и јас го гледав. Таа марка, големина 47“ најмногу ми одговара. Толкав зеде или помал?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom