затоа ти реков да пробаш со други земји, кај мене работи со германија, србија хрватска....ама посигурно е некоја европска државаСепак излезе дека е до државата, на Suomi (Финска) ги најде каналите. Ако некој се сретне со сличен проблем кај Сони, пробајте на овој начин.
Фала ви на сите за советите,
Поздрав!
Мики мене ме интересира усб делот многу. Имено кај и да е ќе треба да купам некој ТВ . Од ова што го прочитав на форумов самсунг лг или сони тој модел. eztv.it ја користам редовно и сериите од таму. ТВ ќе го користам најмногу преку усб па дај ако можеш поконкретно што чита што не чита сонито, како е со титловите, напиши нешто во тој дел. За слика на сите рецензии видов дека во таа класа сонито е екстра. Благодарам однапредсликата е една од најдобрите во таа класа...сам може да се увериш од линковите погоре што ги пратив. Менијата се ок, брзина на менување канали е ок, усб медиа плејерот е ок, ги пушта скоро сите формати што ги имав.
па вака. чита скоро све мп4 мкв ави(xvid i divx) не ги чита статите кодеци од divx како divx3 low motion divx4. Divx5 i divx6 ги чита. Преводите се во ред и доволно се големни за читање. Еве ти еден линк кои кодеци ги подржува сони kdl40w605b:Мики мене ме интересира усб делот многу. Имено кај и да е ќе треба да купам некој ТВ . Од ова што го прочитав на форумов самсунг лг или сони тој модел. eztv.it ја користам редовно и сериите од таму. ТВ ќе го користам најмногу преку усб па дај ако можеш поконкретно што чита што не чита сонито, како е со титловите, напиши нешто во тој дел. За слика на сите рецензии видов дека во таа класа сонито е екстра. Благодарам однапред
и уште нешто и не те гњавам, дали има опција за кирилица и подесување на големината на превод?па вака. чита скоро све мп4 мкв ави(xvid i divx) не ги чита статите кодеци од divx како divx3 low motion divx4. Divx5 i divx6 ги чита. Преводите се во ред и доволно се големни за читање. Еве ти еден линк кои кодеци ги подржува сони kdl40w605b:
http://www.sony-asia.com/microsite/bravia_i-manuals/FY14/W800B/GA/codeclist.html#10
да подржува и кирилица има повеке кодни страници слично како бо bspleyerot и нема опција за подесување на големината на превод, непотребно бидејки преводот е доволно голем за читањеи уште нешто и не те гњавам, дали има опција за кирилица и подесување на големината на превод?
Кому не му се допаѓа ова, може PC-то преку HDMI кабел да си го повзре со Телевизорот, да си го пушти филмот у VLC, и може да си го подеси преводот во VLC.Charlton еве ти неколку слики за преводот:
Јас не најдов подобар, конкуренција се ЛГ и Сони, ЛГ се поскапи, Филипс не ми се познати и некако не ги препорачуваат премногу и останува Сони. Провери ги Сони поевтините модели 585, 605 (би требало да имаат ист панел ама мене не ми беа исти). Од евтините имаш Грундиг, има нешто послаба слика од маркиве ама сепак провери си ако ти е да заштедиш.Ќе може ли совет?
Сакам да го земам моделов ќе го користам за гледање на кабелска тв и по некое филмче.
Или некој друг отприлика оваа цена?
Еј да баш ме интересира како ќе бидеш задоволен од него оти и јас го гледав. Таа марка, големина 47“ најмногу ми одговара. Толкав зеде или помал?нема веќе сони кдлв605 можно да донесле идната недела, така да се одлучив и го купив овој модел на лг, за 10тина дена ќе напишам импресии
https://www.youtube.com/watch?v=QmhXop_Bov0