LCD телевизори

Daniel.

Juventino per sempre
Член од
18 август 2009
Мислења
620
Поени од реакции
356
Сепак излезе дека е до државата, на Suomi (Финска) ги најде каналите. Ако некој се сретне со сличен проблем кај Сони, пробајте на овој начин.
Фала ви на сите за советите,
Поздрав!

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.565
Поени од реакции
926
Сепак излезе дека е до државата, на Suomi (Финска) ги најде каналите. Ако некој се сретне со сличен проблем кај Сони, пробајте на овој начин.
Фала ви на сите за советите,
Поздрав!
затоа ти реков да пробаш со други земји, кај мене работи со германија, србија хрватска....ама посигурно е некоја европска држава

Член од
28 ноември 2011
Мислења
147
Поени од реакции
161
сликата е една од најдобрите во таа класа...сам може да се увериш од линковите погоре што ги пратив. Менијата се ок, брзина на менување канали е ок, усб медиа плејерот е ок, ги пушта скоро сите формати што ги имав.
Мики мене ме интересира усб делот многу. Имено кај и да е ќе треба да купам некој ТВ . Од ова што го прочитав на форумов самсунг лг или сони тој модел. eztv.it ја користам редовно и сериите од таму. ТВ ќе го користам најмногу преку усб :) па дај ако можеш поконкретно што чита што не чита сонито, како е со титловите, напиши нешто во тој дел. За слика на сите рецензии видов дека во таа класа сонито е екстра. Благодарам однапред

Член од
12 септември 2008
Мислења
746
Поени од реакции
533
Sony W705B 42'', чита mp4, mkv, avi, чита .srt и sub преводи, други формати не сум пробал, не ми ни требало, веќе трета година задоволен муштерија на сонито, лани се подновив со поновава верзија.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.565
Поени од реакции
926
Мики мене ме интересира усб делот многу. Имено кај и да е ќе треба да купам некој ТВ . Од ова што го прочитав на форумов самсунг лг или сони тој модел. eztv.it ја користам редовно и сериите од таму. ТВ ќе го користам најмногу преку усб :) па дај ако можеш поконкретно што чита што не чита сонито, како е со титловите, напиши нешто во тој дел. За слика на сите рецензии видов дека во таа класа сонито е екстра. Благодарам однапред
па вака. чита скоро све мп4 мкв ави(xvid i divx) не ги чита статите кодеци од divx како divx3 low motion divx4. Divx5 i divx6 ги чита. Преводите се во ред и доволно се големни за читање. Еве ти еден линк кои кодеци ги подржува сони kdl40w605b:

http://www.sony-asia.com/microsite/bravia_i-manuals/FY14/W800B/GA/codeclist.html#10

Член од
28 ноември 2011
Мислења
147
Поени од реакции
161
па вака. чита скоро све мп4 мкв ави(xvid i divx) не ги чита статите кодеци од divx како divx3 low motion divx4. Divx5 i divx6 ги чита. Преводите се во ред и доволно се големни за читање. Еве ти еден линк кои кодеци ги подржува сони kdl40w605b:

http://www.sony-asia.com/microsite/bravia_i-manuals/FY14/W800B/GA/codeclist.html#10
и уште нешто и не те гњавам, дали има опција за кирилица и подесување на големината на превод?

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.565
Поени од реакции
926
и уште нешто и не те гњавам, дали има опција за кирилица и подесување на големината на превод?
да подржува и кирилица има повеке кодни страници слично како бо bspleyerot и нема опција за подесување на големината на превод, непотребно бидејки преводот е доволно голем за читање

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.533
Поени од реакции
2.904
Charlton еве ти неколку слики за преводот:
Кому не му се допаѓа ова, може PC-то преку HDMI кабел да си го повзре со Телевизорот, да си го пушти филмот у VLC, и може да си го подеси преводот во VLC.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Ќе може ли совет?
Сакам да го земам моделов ќе го користам за гледање на кабелска тв и по некое филмче.
Или некој друг отприлика оваа цена?
Јас не најдов подобар, конкуренција се ЛГ и Сони, ЛГ се поскапи, Филипс не ми се познати и некако не ги препорачуваат премногу и останува Сони. Провери ги Сони поевтините модели 585, 605 (би требало да имаат ист панел ама мене не ми беа исти). Од евтините имаш Грундиг, има нешто послаба слика од маркиве ама сепак провери си ако ти е да заштедиш.

Член од
4 април 2015
Мислења
1
Поени од реакции
0
Me interesira zosto na nekoi kanali koci slikata? ? Blagodaram

Член од
28 ноември 2011
Мислења
147
Поени од реакции
161
нема веќе сони кдлв605 можно да донесле идната недела, така да се одлучив и го купив овој модел на лг, за 10тина дена ќе напишам импресии
https://www.youtube.com/watch?v=QmhXop_Bov0

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.962
Поени од реакции
7.085
нема веќе сони кдлв605 можно да донесле идната недела, така да се одлучив и го купив овој модел на лг, за 10тина дена ќе напишам импресии
https://www.youtube.com/watch?v=QmhXop_Bov0
Еј да баш ме интересира како ќе бидеш задоволен од него оти и јас го гледав. Таа марка, големина 47“ најмногу ми одговара. Толкав зеде или помал?

Kajgana Shop

На врв Bottom