LCD телевизори

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
Знам досаден сум..Но уште овој пат изборот падна на тие три модели..Ако некој знае подетално да ми објасни какви се што се итн..
http://setec.mk/Tv-Audio-Video/ТV's/LED-TVs/PANASONIC-VIERA-TX-40CS630E68174

http://setec.mk/Tv-Audio-Video/ТV's/LED-TVs/PANASONIC-VIERA-TX-40CX400E68178

https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=1_174_173&product_id=220420

Ми се допадна многу Панасоникот тој што има 3д и 4к,па би прашал дали вреди за тие пари..
Па за панасоникот што меркаше само да знаеш за 3Д ви треба активен наочари и за пола саат ќе имаш главоболка чиниш како мигрена да имаш затоа не е баш интересно и ако сакаш со 3Д го имаш ЛГ со пасивен наочари и нема главоболка . И јас имам панасоник плазма со 3Д (стар модел) и скоро ИЧ не користам бидејќи ќе треба да докупам активен наочари и чинат околу 3000 денари едно парче и што корист ќе имам кога повеќето филмови немаат 3Д ефект освен аватар . Мој совет батали 3Д оти ние се уште сме во 20 век а камоли 21 век и земај еЛЏито тоа што си ставил линкот и супер си е,но ти си знаеш,а ако сакаш панасоник без 3Д тогаш тоа линкот што си ставил односно со QuadCore процесор . Ама LG е подобар .

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Факт е дека triluminos дисплејот на Сони, моментално е најдобар, ниту еден екран не вади толку добра и кристално чиста слика, НО ако зборуваме за софтверот внатре, т.е. Андроидот и не е баш така испеглан како на телефоните.
Во ред, пуштаат апдејти и такви ствари, но како напреден корисник мислам дека брзината со која го развиваат нештото е спора или пак нештото што го развиле е некомплетно за да го пуштат во употреба.
Прво треба уште многу пеглање на андроидот за тв, од друга страна исто така треба многу пеглање на апликациите т.е. девелоперите што ги работат апликациите да седнат и да направат посебни верзии на одредени апликации за ТВ, зошто има доста некомпатибилности, багови и крашови.

Иначе имам и Quart TV, не ми е јасно зошто толку го ругате. Можда не е Андроид, али за парите сосем солидна е машината, еве го служам повеќе од 2 години и муке нема. Дали мене ми се има погодено незнам. Згора на тоа и од АМЦ го зедов :D
Некни порачав Андроид ТВ Бокс од 40долари за него и мислам дека бомбонче ќе биде таа комбинација.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Најдоброто на пазарот во Македонија што можете да го најдете се:

Сони, Самсунг и Панасоник.

Се што гледате друго, би го ставил ниво или две нивоа подоле. Некои и многу повеќе.

Сони 2016 4K HDR моделите се најдобрите телевизори за оваа година. За мене нема подобро нешто што човек може да си го дозволи. Андроидот за разлика од 2015 моделите е далеку повеќе среден и оптимизиран. Работи 2, 2.5 пати побрзо од година постарите модели. За сликата да не правам муабет.

Ако сте човек што неќе да се замара со андроид и глупости, а сакате добра слика.. тука доаѓа Самсунгот. Тизенот на него (2.0) за разлика од претходниот (1.0) на 2015 моделите, како и кај Сонито, доаѓа со значајно подобрување, може да кажам дека се работи за најбрзиот софтвер кој го има еден ТВ моментално во свет. Мислам дека Самсунг се на добар пат еден ден да го имплементираат во телефоните како што имаат и најавено.

За Панасоник немам што многу да зборам. Македонија е многу слабо опремена со 2016 модели, незнам дали воопшто и негде има, ама можам да кажам дека високите модели од 2015 ја имаа најдобрата слика евер мејд на лцд панед со лед осветлување. Беа предобри, издржливи.. едина мана, софтверот. Кај пониските модели, виерата, кај високите моѕилата.

Ел-џито.. да не должам многу. Бела техника растурија, али кај ТВ ги ставам како средна класа телевизори над Филипсот.

Филипсот.. нема врска од Филипс. Произведен што во Кина, што во Европа од страна на ТП вижн. Катастрофа. Да, некој модел знае да извади добра слика.. ама издржливоста им е на најниско можно ниво од сите гореспоменати компании. За мене се катастрофа за парите што човек ќе ги даде. Андроидот им е ограничен на тоа дека како корисник можете само од плеј стор да симнете апликации и мене тоа ми е голем минус, за разлика од Сонито.. а, да не праам муабет за брзината и оптимизацијата.

Работам со сите нив, веке некоја година, две.. и ова е што стручно, што пристрасно мислење за телевизорите овие две години.

Член од
7 јануари 2015
Мислења
960
Поени од реакции
632

Се што гледате друго, би го ставил ниво или две нивоа подоле. Некои и многу повеќе.

Сони 2016 4K HDR моделите се најдобрите телевизори за оваа година. За мене нема подобро нешто што човек може да си го дозволи. Андроидот за разлика од 2015 моделите е далеку повеќе среден и оптимизиран. Работи 2, 2.5 пати побрзо од година постарите модели. За сликата да не правам муабет.

Ако сте човек што неќе да се замара со андроид и глупости, а сакате добра слика.. тука доаѓа Самсунгот. Тизенот на него (2.0) за разлика од претходниот (1.0) на 2015 моделите, како и кај Сонито, доаѓа со значајно подобрување, може да кажам дека се работи за најбрзиот софтвер кој го има еден ТВ моментално во свет. Мислам дека Самсунг се на добар пат еден ден да го имплементираат во телефоните како што имаат и најавено.

За Панасоник немам што многу да зборам. Македонија е многу слабо опремена со 2016 модели, незнам дали воопшто и негде има, ама можам да кажам дека високите модели од 2015 ја имаа најдобрата слика евер мејд на лцд панед со лед осветлување. Беа предобри, издржливи.. едина мана, софтверот. Кај пониските модели, виерата, кај високите моѕилата.

Ел-џито.. да не должам многу. Бела техника растурија, али кај ТВ ги ставам како средна класа телевизори над Филипсот.

Филипсот.. нема врска од Филипс. Произведен што во Кина, што во Европа од страна на ТП вижн. Катастрофа. Да, некој модел знае да извади добра слика.. ама издржливоста им е на најниско можно ниво од сите гореспоменати компании. За мене се катастрофа за парите што човек ќе ги даде. Андроидот им е ограничен на тоа дека како корисник можете само од плеј стор да симнете апликации и мене тоа ми е голем минус, за разлика од Сонито.. а, да не праам муабет за брзината и оптимизацијата.

Работам со сите нив, веке некоја година, две.. и ова е што стручно, што пристрасно мислење за телевизорите овие две години.
kaj philipsot ne si ogranicen na playstore, ukluci go unknown sources i ce imas pristap do site apk. a sony bega za 200 eur od philipsot, no slikata im e ista (mislam na 65xx i povisoki mideli)

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Ај да се разбереме само два бренда произведуваат панели Самсунг и ЛГ, сони купува панели од самсунг,сега може да зима и од лг не сум сигурен,сони има само шасија со електролити, додека самсунг и ЛГ сите делови се нивни од пластика па се до електроника

Член од
24 април 2008
Мислења
11.091
Поени од реакции
12.652
Ај да се разбереме само два бренда произведуваат панели Самсунг и ЛГ, сони купува панели од самсунг,сега може да зима и од лг не сум сигурен,сони има само шасија со електролити, додека самсунг и ЛГ сите делови се нивни од пластика па се до електроника
Ама Филипсот има убави апликации де, кому му е гајле од каде се LCD панелите ?

Верувај ми, и јас кој не се занимавам толку многу со електроника, знам да разликувам квалитет од квантитет. Имам пријатели кои се занимаваат со електроника и до денешен ден им се смејат на детиштана кои купуваат слушалки или тастатури или мауси од 100 или 200 евра, само бидејќи биле гејмерски, биле кул и не знам какви уште не.

А во пракса, ако се занимаваш со електроника и ако знаеш да составуваш цели електронски уреди, можеш истите тие кул глупости да ги составиш по цена од 50 евра, ако не и помалку - ако знаеш од каде да набавиш квалитетни делови по ниски цени, се разбира.

Ама консумеризмот си го прави своето, па затоа кому му е гајле од каде се LCD панелите, кога Филипсот си доаѓа со кул апликации и игри ?

Член од
15 мај 2016
Мислења
142
Поени од реакции
60
[DOUBLEPOST=1477734912][/DOUBLEPOST]
Те молам објасни што има повеќе на филипс што нема на вебос, значи вебос вс тој софтвер од филипс.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Jaс повеќе немам коментар. Не вреди да се објаснува:toe::toe::toe:

За Сонито ќе се согласам. Другото особено за панасоник и квалитет си нема врска.Како тоа е издржлив панасоникот а филипсот не е издржлив.
Извини ама се срамиш батко.
Незнам како ги работиш телевизорите ама ако ги работиш веројатно тоа се Панасоник телевизорите бидејќи повеќе никој не ги споменува.

Панасоникот се прави во Турска. Тоа го прави ли најиздржлив и квалитетен според тебе :confused::confused:
Јас имам едно нешто зацртано во главата. Од Турска ни тоалет хартија не купувам.
Сликата неможе ни да се рамни со големите како Samsung, LG, Sony, Philips.

Филипс се прави во Кина и е неквалитеттен.Чекај а i phone не се правеше во Кина. Или и тој нечини.

Збориш како малите деца. Tие велат Најк патиките биле од Виетнам и биле шкарт. Они сакале Амерички најк или германски адидас. Оди па најди им.
Во овој свет на глобализација и потрошувачко општество државите како Полска,Чешка и останати придонесуваат само за краен поевтин производ. Затоа и телевизорот е денес 20000 денари а не 50000 денари.

Самсунг се прави во Полска и Унгарија, и филипсот се прави во Полска поточно мојот е од таму. Разгледано ми е добро пред да земам. Филипс од Турска немаш.
Филипс апсолутно не е катастрофа туку конкуренција и тоа јака.

Панасоник никогаш не се продавал помалку отколку сега. Отворија Фабрики во Турска и го намалија квалитетот и цената,па сега си станаа марка за исмејување. Со софтвер се една голема 0
Жал ми е за стариот панасоник кој правеше супер телевизори и беше поим за квалитет.

Последно уредено:

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
[DOUBLEPOST=1477734912][/DOUBLEPOST]

Jaс повеќе немам коментар. Не вреди да се објаснува:toe::toe::toe:

За Сонито ќе се согласам. Другото особено за панасоник и квалитет си нема врска.Како тоа е издржлив панасоникот а филипсот не е издржлив.
Незнам како ги работиш телевизорите ама ако ги работиш веројатно тоа се Панасоник телевизорите бидејќи повеќе никој не ги споменува.

Панасоникот се прави во Турска. Тоа го прави ли најиздржлив и квалитетен според тебе :confused::confused:
Јас имам едно нешто зацртано во главата. Од Турска ни тоалет хартија не купувам.

Филипс се прави во Кина и е неквалитеттен.Чекај а i phone не се правеше во Кина. Или и тој нечини.

Збориш како малите деца. Tие велат Најк патиките биле од Виетнам и биле шкарт. Они сакале Амерички најк или германски адидас. Оди па најди им.
Во овој свет на глобализација и потрошувачко општество државите како Полска,Чешка и останати придонесуваат само за краен поевтин производ. Затоа и телевизорот е денес 20000 денари а не 50000 денари.

Самсунг се прави во Полска и Унгарија, и филипсот се прави во Полска поточно мојот е од таму. Разгледано ми е добро пред да земам. Филипс од Турска немаш.
Филипс апсолутно не е катастрофа туку конкуренција и тоа јака.

Панасоник никогаш не се продавал помалку отколку сега. Отворија Фабрики во Турска и го намалија квалитетот и цената,па сега си станаа марка за исмејување. Со софтвер се една голема 0
Жал ми е за стариот панасоник кој правеше супер телевизори и беше поим за квалитет.

Што да објасниш кога појма немаш. Те прашувам пак еве, вебос вс софтверот на филипс, значи не АНДРОИД! Глуп си или тренираш? Правиме споредба на вебос со гомно софтверот на филипс.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Последно уредено:
Член од
3 март 2010
Мислења
662
Поени од реакции
460
poveketo lcd televizori nudat moznost da gledas mp4 video sodrzina preku usb no dali vsusnost mozi?

vo zavisnot od tipot na mp4 videoto, kakva audio i video rezolucija poseduva zavisi od toa dali televizorot ima takva podrska
Ako televizorot nema podrska treba da se konvertira vo avi najcesto
Dali imate probano spusteno mp4 video od internet ili youtube so rezolucija od 720 ili 1080p, dali denesnite televizori mozat da gi emituvaat

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
poveketo lcd televizori nudat moznost da gledas mp4 video sodrzina preku usb no dali vsusnost mozi?

vo zavisnot od tipot na mp4 videoto, kakva audio i video rezolucija poseduva zavisi od toa dali televizorot ima takva podrska
Ako televizorot nema podrska treba da se konvertira vo avi najcesto
Dali imate probano spusteno mp4 video od internet ili youtube so rezolucija od 720 ili 1080p, dali denesnite televizori mozat da gi emituvaat
Скоро сите телевизори читаат више мкв фајл само Самсунг едино чита и DTS така да не ти треба ни конвертирање ни ништо

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.520
Поени од реакции
18.369
Член од
15 мај 2016
Мислења
142
Поени од реакции
60
http://setec.mk/Tv-Audio-Video/ТV's/LED-TVs/SAMSUNG-50J5100-ANDROID-SMART-50-127cm68992

Моите запнале за телевизоров, иако мое мислење е дека не им треба андроид. Дали е добар за парите или има и подобра понуда за тие пари? Гледајте ја цената со клуб картичка.
Телевизорот не е андроид туку оди со посебен андроид бокс кој е мизерен.
За цената добиваш само обичен телевизор кој нема ни смарт.
Подобро одбери си некој друг(ако сакаш со вграден андоирд филипс или сони имаат само)
Доколку сакаш Самсунг да биде земи го без андроид боксот и купи си ти поубав.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.091
Поени од реакции
12.652
http://setec.mk/Tv-Audio-Video/ТV's/LED-TVs/SAMSUNG-50J5100-ANDROID-SMART-50-127cm68992

Моите запнале за телевизоров, иако мое мислење е дека не им треба андроид. Дали е добар за парите или има и подобра понуда за тие пари? Гледајте ја цената со клуб картичка.
Телевизорот не е андроид туку оди со посебен андроид бокс кој е мизерен.
За цената добиваш само обичен телевизор кој нема ни смарт.
Подобро одбери си некој друг(ако сакаш со вграден андоирд филипс или сони имаат само)
Доколку сакаш Самсунг да биде земи го без андроид боксот и купи си ти поубав.
Самсунг никогаш не биле толку дарежливи за 50 инчен LCD телевизор по цена од 600 евра, но кога ќе види човек дека станува збор за модел од 5-та серија, повеќе од јасно е дека треба да се држи настрана од толку дарежливи понуди.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628

Збориш како малите деца.
Панасоникот за Филипсот е поим за телевизор. Кој малце се разбира, ќе се согласи.

Втора работа, Панасоникот ги отвори фабриките во турција само за почетните модели, кој се по прифатливи за ниската класа во Европа, се друго се произведува Словачка/Чешка.

И трета работа. Најчест телевизор донесен за сервис, збориме без Турските и остали кинески брендови па нагоре во било која компанија како Нептун, Сетек, Техномаркет.. знаеш кој бренд е? Филипсот.

И четврта работа. Unknown sources на Филипсот неможеш да инсталираш.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927

Со истите пари подобро земи LG со Веб ОС или друг модел самсунг .

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom