LCD телевизори

Член од
28 ноември 2011
Мислења
147
Поени од реакции
161
Еј да баш ме интересира како ќе бидеш задоволен од него оти и јас го гледав. Таа марка, големина 47“ најмногу ми одговара. Толкав зеде или помал?
42ka едвај скрпив кеш за неа.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.955
Поени од реакции
7.074
42ka едвај скрпив кеш за неа.
Не се секирај, ќе ти се исплати, верувај. LG е квалитет. Јас зедов 32-ка, еве го како тера 3-та година, да не го почудам одличен е, а тогаш го платив 24000 иако имаше телевизори и за 18000 тогаш.

Член од
24 мај 2012
Мислења
294
Поени од реакции
114
Имам тв за 1920х1080 резолуција и цел живот ме ебава то снимката.
Прво малце помала беше сликата, и се познаваја црни линии на краевите од тв. А сега купив нов пц сега па излегува малце сликата од тв. Се решава некако проблемов?

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.955
Поени од реакции
7.074
Имам тв за 1920х1080 резолуција и цел живот ме ебава то снимката.
Прво малце помала беше сликата, и се познаваја црни линии на краевите од тв. А сега купив нов пц сега па излегува малце сликата од тв. Се решава некако проблемов?
Да не имаш Филипс? Кај другар, го пушта филмот во онаква димензија каков што е, ако пуштиш full screen, го прикажува само до ширината макс а висина, до кај ќе стигне, т.е. би останало црно горе и долу.
А ако прашуваш за слика од лаптоп, прикажана на тв преку кабел, тогаш треба да ја подесиш резолуцијата на самиот компјутер, како и приказот на самиот тв, треба да има опции како: original, stretch, zoom, 16:19, и така нешто...

Член од
24 мај 2012
Мислења
294
Поени од реакции
114
Да не имаш Филипс? Кај другар, го пушта филмот во онаква димензија каков што е, ако пуштиш full screen, го прикажува само до ширината макс а висина, до кај ќе стигне, т.е. би останало црно горе и долу.
А ако прашуваш за слика од лаптоп, прикажана на тв преку кабел, тогаш треба да ја подесиш резолуцијата на самиот компјутер, како и приказот на самиот тв, треба да има опции како: original, stretch, zoom, 16:19, и така нешто...
Знам, правам extend these displays, и на пц ми е таман и на тв ми е таман наместено 1920x1080 ама порано не беше исполнет цел екран од тв сега па излеугва малце сликата...
Иначе Skyworth ми е телевизорот.

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.123
Поени од реакции
341
Дечки, има мака телевизорот доколку често (пример секој ден) користам УСБ на него?

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Дечки, има мака телевизорот доколку често (пример секој ден) користам УСБ на него?
Нема мака, јас повеќе од година скоро секој ден гледам филмови/серии, некои денови и по 4+ часа.

Член од
31 декември 2009
Мислења
580
Поени од реакции
159
Знам, правам extend these displays, и на пц ми е таман и на тв ми е таман наместено 1920x1080 ама порано не беше исполнет цел екран од тв сега па излеугва малце сликата...
Иначе Skyworth ми е телевизорот.
imas vo seting odi vo slika i odberi aftomacki da ti bide ili skeniraj ima i ti ja mesti slikata taman da ne bega.

jas taka go resiv toa prvpat koga go povrzav pc so tv

Член од
24 мај 2012
Мислења
294
Поени од реакции
114
imas vo seting odi vo slika i odberi aftomacki da ti bide ili skeniraj ima i ti ja mesti slikata taman da ne bega.

jas taka go resiv toa prvpat koga go povrzav pc so tv
Не можи така, мораше од catalyst settings да намалувам.. важно се среди :)

Член од
13 јуни 2014
Мислења
114
Поени од реакции
55
Здраво на сите...Во сетек има еден телевизор Toshiba 40T5445DG Ме интересира дали е добар и дали вреди за 25 илјади денари?? :D
http://prntscr.com/6wkpsb

Фала однапред :D

Член од
5 февруари 2013
Мислења
444
Поени од реакции
96
Имам проблем со Quart lcd tv... Проблемот е што сител ја нема како аналогна програма... Пробав со auto tuning не ми ја наога, исто пробав со DVB-C manual tuning повторно не ја наога.. дали некој знае како можам да ја најдам..
Втор проблем е што телевизорот е лцд и подржува дигитална телевизија ненаога ниту една дигитална телевизија...
знае ли некој решение на овие проблеми... иначе користам телекабел кабелска телевизија

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.123
Поени од реакции
341
Можи преку „заразено“ USB да се внесат вирусите во телевизорот?

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
Член од
11 јули 2014
Мислења
1.123
Поени од реакции
341
Имам SAMSUNG UE32H5303 32” Full HD Smart TV и бидејќи користам boomtv преку CA Модул, си ги наместив каналите ко што се на boomtv ресиверот. Е сега имам еден проблем: ко ќе стават нов канал, не знам како да го додадам без претходно да ми се исмешаат каналите. Прочитав на интернет дека иако направам омилена листа на канали, ко ќе направам autoscan, повторно се ќе се избриши. Има некое чаре да се вметни нов канал на која сакам бројка? На интернет секаде пишва дека имало опција Add Channel ама на овој ТВ тоа го нема. Користи некој од вас ваков ТВ и дали знае како да го решам ова без многу малтретирање?

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.955
Поени од реакции
7.074
Дечки во план сум да земам нов телевизор, арно ама воопшто не сум запознаен со новиве работи што искачаат. Видов од телеком интересна понуда... Што мислите за телевизоров ?
http://www.t-home.mk/mk/107/1442/64/Korisnichki_uredi/Televizori/Panasonic_TX-40CS520.html#tabsDetails-1
Фала ви :)
Добар е телевизорот. Едина забелешка од моја страна е што има само една усб порта. Јас сакам да има барем 3 заради сигурност пошто усб најмногу се користи, ако откаже една да имаш и други резерва а не за една усб порта да се малтретираш до сервиси и со гаранции. Секако шансата за тоа да се случи е премногу мала али сепак, тоа е мое мислење. Инаку како сакаш да го земаш, во готово или на рати преку сметката? Пошто во готово е 31000, на 24 рати ти е 33000 а на 48 дури 36200 ден. Моментално во готово во Нептун е 32000 колку за споредба.
Ако имаш некој со happy картичка од Нептун или и сам можеш да си извадиш за 300 ден, можеш да го земеш овој тв:

https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=173&product_id=210374 за 26000 ден наместо 29000 колку што е.

само еден инч помал, ама имаш 500 Mhz и повеќе усб порти. Од друга страна па Панасоникот има 5 год гаранција, наспрема 2 год на LG-то али подеднакво се квалитетни и двата, на тебе е да одлучиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom