NISTO ne mu fali na LG, jas licno doma imam samsung ps42e7s koja ja kupiv taka sto vlegov u dukjan i ja vidov gore na polica kacena i vikam daj taa, ja kupiv togas 79000den - maj 2007. Taka napraviv bidejki sakav golem ekran plazma i nemav pojma od poimot HD.
Sega stalno citam za televizori na eden hrvatski forum i veke 5mina zemaa lg42pt353 i se prezadovolni, i veke rekov brat mi 50". Maana e sto ne cita DTS zvuk, no za toa pred nekolku stranici preporacav malo programce mkv2ac3 koe DTS ke go pretvori vo Ac3 za 15tina minuti i uzivas, pusta Full HD bez problem, bez seckanje. Imam athlon4200+2gb ram+ en8800gts 640, nekogas seckaat rasturaat HD filmovi. Na plazmava cepa bez nikakov problem. Dodeka ne probam na druga plazma kako gi cita fajlovite, sekomu ke preporacuvam LG plazma i toa bas ovoj model pt353 bidejki provereno SE cita, prevod doteruvas kolku nisko/visoko go sakas nad crna podloga/pod crna podloga, golemina na font biras kakva sakas kako i sinhronizacija napred nazad takareceno PC imas vo samiot televizor.
Panasonic sum cul deka pravat kao najkvalitetni plazmi, ali mislam deka imaat maana so usb stikovi i reprodukcija na nekoi formati.