Чудно што имаш звук само од два звучника. Јас имам рисивер Денон, така да не знам овие како изгледаат во сетинзите за да ти кажам. На Денонот на пример има да наместиш на двата предни да слушаш (стерео), да пуштиш звукот да се дели на сите 5 звучници или нормално 5.1 да си тече. Читајќи го ова што го кажа претпоставувам дека може да биде да не ти се поврзани каблите како што треба (ама сепак би имал звук и на големите и центарот дури и така), или пак преку далечинското да видиш на тие опции за звук stereo/surround mode и слично. Иначе поврзувањето ти е добро.
--- надополнето: 8 јануари 2012 во 00:52 ---
Еј а може и да е ова. Јас на пример кога пуштам филм со surround преку усб-то на телевизорот ми го пушта во стерео. Е сега ќе ти кажам како е на Самсунг. После тоа одам во Menu - Audio - External speakers - Additional settings - и тука имам две опции (доколку филмот е со surround) Stereo и Dolby Digital/DTS зависи од кодекот. Е тука бирам на Dolby Digital/DTS и дури тогаш имам surround звук на сите звучници како што треба. Ѕирни во менито за аудио во телевизорот но нека ти биде пуштен DVD плеерот и surround-от, и нека ти тече некој филм кој знаеш дека има DD 5.1/DTS кодек. Пиши како си поминал.