Оправдан потег. Од ШОУ емисијта нема ни ш, се сведе на ППП.Темава ја префрламе во Политика и Вести, поради тоа што намената за во Филм и Тв веќе ја нема, се зборува само за политика.
:helou:
Супер кажаноИ јас со нетрпение ја очекувам емисијата ЉуБчо да го спушти малку повеќе на земја Миленко иако не го сакам ама ич зш е продадена душа ама барем знае нормално да зборува за разлика од Ѓорчев вчера. Тој е срам за политичар а не хард кор политичар како што си го нарече Миленко онака лижогзачки. Најмногу не ми се допаѓаше односот што го имаше водителот кон професорот кој искрено ми ја полнеше душава кога го слушав како го прави магаре Ѓорчев кога му ги побиваше лагите. И еден политичар да не знае дека градоначалниците пред децентрализацијата немале право да издаваат дозволи за градење беше СРАМОТА. И јас би се курчела да имам потрошено пола живот на некоја професија и да ја предавам таа истата и некој како Ѓорчев да пробува да ми соли памет дека врска немам за тоа што се бавам. Браво за професорот барем се што збореше беше аргументирано:smir:Емисијата од полтронскиот водител беше осмислена да се дискредитира Грчев и да се поентира против СДС а не да се води стручна дебата околу изградбата на црквата.
Од “петлето“ Горчев не слушнав ниеден издржан аргумент или факт за оправданоста а Грчев мудро си ги одбрани своите ставови, дури си понуди многу валидни агргументи зошто не треба да се гради на тоа место.
Наместо сликите кои што ги презентираше Горчев во договор со водителот можеле да се потрудат да најдат некои од фактите кои што ги пишав на соодветната тема.
Грешки:
Црквата ја сместија кај денешен ГТЦ, ја срушиле комунистите после земјотресот, не е проблем дека ќе се наоѓа над улица и канализација, нема да задуши просторот...:uvo:
Наместо стручна дебата со факти и аргументи добивме фијаско од политички маркетинг со изнакажани еден куп непотребни глупости. Поминаа изборите доста со таков “маркетинг“.
Дуелот иако беше “наместен“ и нерамноправен 2 на 1, во случајов Грчев успешно си поентираше и си ги покри сите грешки кои што ги има направено како прв архитект на градот а после и како градоначалник на општина центар.
ПС. Седната емисија со Љубчо?
Ќе биде интересна за гледање сеир, како Милојко ќе се препотува со нафатиран политичар од рангот на Љубчо. Можно е да ја видиме и патиката како лета. :pos2:
Супер кажаноИ јас со нетрпение ја очекувам емисијата ЉуБчо да го спушти малку повеќе на земја Миленко иако не го сакам ама ич зш е продадена душа ама барем знае нормално да зборува за разлика од Ѓорчев вчера. Тој е срам за политичар а не хард кор политичар како што си го нарече Миленко онака лижогзачки. Најмногу не ми се допаѓаше односот што го имаше водителот кон професорот кој искрено ми ја полнеше душава кога го слушав како го прави магаре Ѓорчев кога му ги побиваше лагите. И еден политичар да не знае дека градоначалниците пред децентрализацијата немале право да издаваат дозволи за градење беше СРАМОТА. И јас би се курчела да имам потрошено пола живот на некоја професија и да ја предавам таа истата и некој како Ѓорчев да пробува да ми соли памет дека врска немам за тоа што се бавам. Браво за професорот барем се што збореше беше аргументирано:smir:
Не ми е јасно како овој воопшто го удостоил горчев за муабет на таа тема!и малку понепристрасен човек да му парира на Кокан Грчев во било каква емисија
Абе самото се плетка,како недоветно.Ај за Кокан сите знаеме оти е комуњар,и си ја брка задачата онаква како што му е дадена,ама ова младово зетче,да не не стаса да се појави пред камера,нашло да му противречи без никакви аргументи на Грчев,кој и да бараше таков соговорник со фенерче,немаше да го најде.Можеби и Миленко онака како што знае да го “закопа“ рејтингот на ДПМНЕ го одбрал,оти не верувам дека случајно се нашло таму.Во секој случај гледавме само уште една епизода на ВМРО-вско деградирање со некадарни избрани “квази политичари“.Не ми е јасно како овој воопшто го удостоил горчев за муабет на таа тема!
Чек дис аутТемава ја префрламе во Политика и Вести, поради тоа што намената за во Филм и Тв веќе ја нема, се зборува само за политика.
Можеби не очекувал таков "излив" на аргументи од "соговорникот". Во секој случај нормална здрава дискусија каде гледачите (како оние за, така и оние против) ќе најдат нешто разумно-немаше. Овој потег повеќе и наштети на таа замисла отколку што и помогна.Не ми е јасно како овој воопшто го удостоил горчев за муабет на таа тема!
Работата е што поставуваат свет објект над канализација.Ти девојче треба под итно да одеш да се лечиш некаде,тоа што го пишуваш за тоа дека кретенот од професор го направил попара на Ѓорчев тоа ти се вика мижи асам да ти баам ц ц ц,ајде кажи ми зошто професорот не одговори за трговскиот комплекс кој е изграден пред ЕВН кога Ѓорчев го праша дали и кога се градеше тој комплекс имаше канализација под него или сега има канализација само поради тоа што треба да се гради црква,вие сте стварно слепи и слушате само тоа што ви годи,а за црквата кога станува збор има да се гради сакало тоа да ви се допаѓа или не. ПОЗДРАВ И ДА ЖИВЕЕ ПРАВОСЛАВНА МАКЕДОНИЈА.Поминаа годините на атеизмот.
Локацијата е одлична на прв поглед, само има една мана. Таму веќе се гради зграда (поим немам чија е), и затоа кејот е затворен со тараби.Дилетантите како Ѓорчев само го рушат рејтингот на ДПМНЕ,токму од вакви дилетанти дојдовме на дереџе да се прават безвезни и кич споменици низ Скопје,токму од вакви некадарни трчилажи кој се плеткаат во самата партија многумина го ставаат членството во мирување.Па добро бе мајката,толку ли нема во ДПМНЕ еден посалам архитект или урбанист,дури ни тоа не мора да биде,доволно е еден разумен и малку понепристрасен човек да му парира на Кокан Грчев во било каква емисија и без помош на Миленко.Се запнало како Максим по дивизија:-а Тифани,а Рамстор,ааааа.....ааа.аа....,срамно би рекол ќе беше подобро доколку воопшто не се појавеше во емисијава.Да сум на Грујово место ќе го пратам “сургун“,оти со вакви како него јавноста ќе добие впечаток дека сите во ДПМНЕ се “половични“ и појма немаат од животот.Во оваа прилика пак ќе напоменам зошто не ја спомна барем еднаш идеалната локација за црква која ќе гравитира со влезот кон плоштад,и која Камче со сватот Трифун ја купија за бадијала од Буџаку,па го споебаа цело Скопје и Македонија со изградба на деловен центар таму каде што не му е место,а не да ми мрчи мадиња со некакви безвезни “телешки“ упади од типот а ова,а она,аааа...аа.ааа...
-Инаку еве ја уште еднаш додека не е доцна идеалната локација за црква на плоштадот:
Уште пред да се започне со нејзина изградба ова беше мој предлог за идеална локација на црква на Скопскиот плоштад.Арно ама јас не сум Ока Камчев,зет на Трифун,кум со Мијалков кој е пак брачед со Грујо.Инаку локацијата ја купија Камчеви во непосредна спогодба со Буџаку (кого во меѓувреме го стресе мал инфаркт за казна) за пишливи 25 евра од квадрат.Доколку сакаше владата лесно можеше да ја поништи таа купопродажба во општ интерес на државата,и во интерес на Православните 480 000 гласачи,а не да ми гради црква над канализација во “гас-место“ како локација, иако АВС имаше и предлог да се смени локацијата со онаа на Камчеви за која и Господ ќе ги казни сите инволвирани.Всушност ни Ванчо Каргов (појма немал чија е) фирмата на братму со Мијалкови која остана единствениот монополизиран шпедитер во Македонија.Абе нешто слабо имате појма во последно време,а?Или само мене така ми се чини?Локацијата е одлична на прв поглед, само има една мана. Таму веќе се гради зграда (поим немам чија е), и затоа кејот е затворен со тараби.
Јас само кажав дека не знам кој го гради тоа. Не коментирам, ниту влегувам во разговори за матни бизнис зделки (какви што се 99.5% кај нас). Таму веќе се гради и поентата ми беше дека местото е добро за црква, но дека веќе таму нема место.Уште пред да се започне со нејзина изградба ова беше мој предлог за идеална локација на црква на Скопскиот плоштад.Арно ама јас не сум Ока Камчев,зет на Трифун,кум со Мијалков кој е пак брачед со Грујо.Инаку локацијата ја купија Камчеви во непосредна спогодба со Буџаку (кого во меѓувреме го стресе мал инфаркт за казна) за пишливи 25 евра од квадрат.Доколку сакаше владата лесно можеше да ја поништи таа купопродажба во општ интерес на државата,и во интерес на Православните 480 000 гласачи,а не да ми гради црква над канализација во “гас-место“ како локација, иако АВС имаше и предлог да се смени локацијата со онаа на Камчеви за која и Господ ќе ги казни сите инволвирани.Всушност ни Ванчо Каргов (појма немал чија е) фирмата на братму со Мијалкови која остана единствениот монополизиран шпедитер во Македонија.Абе нешто слабо имате појма во последно време,а?Или само мене така ми се чини?
Извини брат,малку поинаку те разбрав во твојот предходен пост.А тоа што таму се гради деловен објект и не е никаков проблем за една власт која треба да биде во функција на народот,а не само во функција на зетови,брачеди или кумови.Булдужерите и динамитот многу брзо ќе ја зачистат локацијата,за која ќе се преиспитаат очигледно матните трансакцијски зделки на Буџаку со Трифун и Камчеви.Па јас бе ќе ја купев спомнатата локација по 50 евра квадрат од државава (значи дупло одколку Камчеви) и ќе им ја дадев како доброволен прилог на МПЦ да изградат црква токму на тоа место.За себе ќе задржев само 4 квадрати место најскапо во Македонија,ако не и на Балканот па и во Европа.Јас само кажав дека не знам кој го гради тоа. Не коментирам, ниту влегувам во разговори за матни бизнис зделки (какви што се 99.5% кај нас). Таму веќе се гради и поентата ми беше дека местото е добро за црква, но дека веќе таму нема место.
Не ми ставај зборови во уста. Ниту го бранам Мијалков, Каргов или кој уште не, ниту имам интерес и причина да го правам тоа. Од СК сум и знам што се се изгради во центарот, иако навистина не знам чии се тие згради. Работам во центар во зграда која е направена на криво, и поради која на еден дел има само 15цм тротоар (зградата со чув-де-чув). Да се сакаше да се направи нешто со таа ткн. урбана мафија можеа да го направат тоа - и СДСМ и ВМРО.