Лаптоп за ваучер

• Креатор на темата Креатор на темата Orthos85
  • Време на започнување Време на започнување
Како прво за сите да знаете, ако имате Vista Home, таа работи само со едно јадро.
Така да џабе купувате дво јадрени процесори.

Како второ, kupilaptop.com мислам дека носат вратени лаптопи во MoneyBack периодот од најразлични причини или изложени примероци на саеми и слично, што значи користени одредено време.Така правеа порано, незнам сега.
Лаптопите што USAnotebook ги продава и се од најновата генерација на процесори Core Duo/Dual Core, Core 2 Duo, Turion 64 и Turion 64x2-Dual Core x2 се нови - неупотребувани. Лаптопите од генерацијата P-4 спаѓаат под OpenBox.

De4ki kako stoite so ACER lap-topite se mislam da kupam acer pa kazete dali se dobri.I uste edno prasanje znae li nekoj dali mozam so 2 vaucera da kupam eden kompjuter.:helou:
Ovaa konfiguracija e:
16"WXGA HD ready
Intel Core2Duo T5800
4GB ram memory
320 HDD
VGA GF9300 256mb
DVD/Webcam/Bluetooth
Wierles b/g/n
I plus gratis Vista Home Premium
CENA:34490den.(isplatlivo zvuci):D

Za razlika od Set kompjuteri se poskapi:baeh:
Искрено, за овие пари компјутерот е гром, посебно тоа што има јака графичка.

Како прво за сите да знаете, ако имате Vista Home, таа работи само со едно јадро.
Така да џабе купувате дво јадрени процесори.

Кажи ми ако сакаш кои оперативни системи работат со дво јадрени процесори?Пиши повеке за тоа.

Pa se mislam. Telefonot otpadna, 600 evrei za telefon ne mi se davaat. E sea najdov zakon laptop, MSI GX610, so AMD Turion X2, Ati HD2600 so DDR3 memorija, 2GB ram itn itn...Kao demek nekoi igri mozze da gi vrti. Ama me machi be...AMD?!? :pop:
Inace bev na procenka za mojot, ke mi daat skoro 100eu, znaci bi trebalo da iam budzet okolu 23000den max samo za kukjishte. Vo sluchaj da ne ziam laptop, u desktop izanie bi igral vaka:

CPU: CPU CORE 2 DUO 2.53GHz LGA775 3MB 1066MHz
Motherboard: Predlog?!?
RAM: DIMM 2GB DDR2 800MHz Apacer/AM1
VGA: GeForce 9600GSO 384MB DDR3
HDD: 160GB Hitachi 7200/8MB
Optics: DVD RW +/- Samsung 22x Black SATA

Komentari, mrchenja, predlozi itn itn se dobredojdeni. Znaci dali go biva gorenavedeniot laptop, i koja maticna bi bila ok za gorenavedenata desktop konfiguracija.

Pozdrav

Јас имам НР лаптоп три и кусур години стар и имам AMD Turion 64 и нема мака процесорот работи без никакви проблеми.

Што е проблемот со страната на AMC??? :(

Ne znam so e probelmot so stranata.Ajde ke go zakcam flaerot na Amc da gi vidite lap-topite..

Attachments

• amc flaer.jpg
    amc flaer.jpg
    176,1 KB · Прегледи: 37
Bacillus, procitav deka Turionot labavo stoel so multitasking i znael pochesto da laguva ako malce go opteretish. Ima vrska toa, ti se deshavaat takvi raboti ili ova se samo maalski muabeti?!?

Pozdrav

Pa se mislam. Telefonot otpadna, 600 evrei za telefon ne mi se davaat. E sea najdov zakon laptop, MSI GX610, so AMD Turion X2, Ati HD2600 so DDR3 memorija, 2GB ram itn itn...Kao demek nekoi igri mozze da gi vrti. Ama me machi be...AMD?!? :pop:
Inace bev na procenka za mojot, ke mi daat skoro 100eu, znaci bi trebalo da iam budzet okolu 23000den max samo za kukjishte. Vo sluchaj da ne ziam laptop, u desktop izanie bi igral vaka:

CPU: CPU CORE 2 DUO 2.53GHz LGA775 3MB 1066MHz
Motherboard: Predlog?!?
RAM: DIMM 2GB DDR2 800MHz Apacer/AM1
VGA: GeForce 9600GSO 384MB DDR3
HDD: 160GB Hitachi 7200/8MB
Optics: DVD RW +/- Samsung 22x Black SATA

Komentari, mrchenja, predlozi itn itn se dobredojdeni. Znaci dali go biva gorenavedeniot laptop, i koja maticna bi bila ok za gorenavedenata desktop konfiguracija.

Pozdrav

Turionot mislam deka osven sto e pospor od intel isto taka i poveke trosi.

Inace za desktopot ok e osven grafickata, mozes da stavis Intel E5200 mesto E7200 isto 2.5 e samo so 2MB cache, i dvata se overklokiraat do kaj 4.0 :D ke zastedis nekoi 15 evra.

Graficka ima vo anhoch 9800GT za 7500 ili ako najdes 8800GT za okolu 6-6500 zemi posto u sustina istata graficka e. 9600 mnogu ja precenile kaj nas, realno ne vredi tolku, a pa taa GSO e za u kanta.

Maticna stavi bilo koja so P35 ili ako najdes za povolna cena nekoja so P45 chipset, najeftina sto imam videno so P35 bese 3600 od niko mislam biostar deka bese, sega moze da se i malce padnati cenite, toa bese pred 2 meseci.

De4ki kako stoite so ACER lap-topite se mislam da kupam acer pa kazete dali se dobri.I uste edno prasanje znae li nekoj dali mozam so 2 vaucera da kupam eden kompjuter.:helou:
Ovaa konfiguracija e:
16"WXGA HD ready
Intel Core2Duo T5800
4GB ram memory
320 HDD
VGA GF9300 256mb
DVD/Webcam/Bluetooth
Wierles b/g/n

Jas imam Acer, vo 2006 go kupiv, za 2 godini pocna da mu brci ventilatorot mnogu glasno, i kamerata nekogas raboti nekogas ne. Osven toa drugoto e ok inace isto bese dobra ponuda i zatoa go kupiv inace na kraj pamet nemase da mi padne acer da zemam.

Deka ne mu ja izvadi masta na laptopot. Turbina da imashe mesto kuler u nego ke probrcheshe, ne pa toa :vozbud:

Pozdrav

Acer vo glavno kako sto se rasprasav dobri bile sega ne mozat da bidat kvalitetni kako DELL ili Toshiba ama sepak se super za ovoj nas makedonski standard sto znaci go kupuvam.:helou:

Shto po gjavolite ti znachi toa "ne se bash kvalitetni, ama ok se za nash standard" ?!? Ili se kvalitetni ili ne se...ne deka nie pomalce gi opteretuvame komjuterite pa i da se pochkart ke izdrzzat solidno.
A i sporedbava na Acer so Dell nekako mi doagja ko da sporedis Volkswagen so BMW...i dvete se dobri koli ama razlikata e povekje od ochigledna (cena, kvalitet, status, tradicija...you name it!)

P.S. - da ne se razbereme pogreshno, voopshto nemam nishto protiv Acer

Pozdrav

Za razlika od Set kompjuteri se poskapi:baeh:[/QUOTE]
можеби се поскапи ама подобри Ч)

Ovaa konfiguracija e:
16"WXGA HD ready
Intel Core2Duo T5800
4GB ram memory
320 HDD
VGA GF9300 256mb
DVD/Webcam/Bluetooth
Wierles b/g/n

Od кај ти е понудава?

Kajgana Shop