Лаптоп Или Таблет ?

• Креатор на темата Креатор на темата Evaaa11
  • Време на започнување Време на започнување

Лаптоп Или Таблет ?

• Лаптоп

Гласови: 30 83,3%
  • Таблет

Гласови: 6 16,7%

• Вкупно гласачи
    36
Тешки се таблетите, големи и непрактични, тел со екран од 5.5 инчи совршено заменува еден таблет.
На пример, јас не можам да гледам филм на петипол инчи, ниту да читам книга. На таблет можам и баш ми е згоден за све. Може и до навиките е. Сеа ме мрзи да станам дури и хдми кабел да местам.

На пример, јас не можам да гледам филм на петипол инчи, ниту да читам книга. На таблет можам и баш ми е згоден за све. Може и до навиките е. Сеа ме мрзи да станам дури и хдми кабел да местам.

Не знам, можда си се навикнал и ја имам таблет 7 инчи екран и одкога го зедов шаоми ноте 4 ми фаќа прашина во фиока, телефонов ми нуди многу више у поглед на перформанси и преносливост, функционалност.

Или земи си лаптоп или пак класичен десктоп компјутер, таблет никако ... промашена инвестиција, среќа во несреќа што не го купив многу скапо мојов веќе 4 години го имам дали пет пати сум го наполнил до сега т.е. не го користам ич !
А и смартфон од 5 или 5,5 инчи е многу боље инвестиција и стопати е попрактичен отколку таблет од 10 инчи !

Смартфон ти служи скоро исто како таблет, а е попрактичен. Ако ти е за сурфање или работа на факултет лаптоп ти е совршенство. Ако не ти треба за факултет или за не ми текнува како е зборот, ќе пробам да ти го објаснам:
-Не зафаќа простор;
-Можам да го користам во кревет;
-Можам да го носам сегде.
Ќе ти препорачам лаптоп. Ако ти треба за посериозна работа, игри и слично, земи десктоп, за многу помали пари ќе склопиш десктоп со перформанси на скап лаптоп :)

Смартфон ти служи скоро исто како таблет, а е попрактичен. Ако ти е за сурфање или работа на факултет лаптоп ти е совршенство. Ако не ти треба за факултет или за не ми текнува како е зборот, ќе пробам да ти го објаснам:
-Не зафаќа простор;
-Можам да го користам во кревет;
-Можам да го носам сегде.
Ќе ти препорачам лаптоп. Ако ти треба за посериозна работа, игри и слично, земи десктоп, за многу помали пари ќе склопиш десктоп со перформанси на скап лаптоп :)
Само што најевтин смартфон е 500 евра а најскап таблет е 250 евра. Инаку да исто служи како таблет само што е најмалку 2 пати поефтин.

Само што најевтин смартфон е 500 евра а најскап таблет е 250 евра. Инаку да исто служи како таблет само што е најмалку 2 пати поефтин.
nemora da znaci ima i tableti od po 500 evra klasicen primer ti se Apple
i nekoi drugi

nemora da znaci ima i tableti od po 500 evra klasicen primer ti se Apple
i nekoi drugi
Ок ја за квалитетен просек мислев. Ја имам самсунг т560 и го купив за 12 000 ден. Точно една година го користам и сум презадоволен.
ImgW.ashx

За што ти треба. Различни работи за различна употреба...
Здраво сакаv да прашам дали е подобро лаптоп или таблет што е подобро за вас или по практично што би избрале ??
ve molam glasajte na anketata gore , fala
[DOUBLEPOST=1505044538][/DOUBLEPOST]
Здраво сакаv да прашам дали е подобро лаптоп или таблет што е подобро
Имам и лаптоп и таблет. Ова го пишувам комотно од фотеља на мојот таблет. Можам и да си лежам на кревет исто. Таблетот го купив како "домашен" употреба за сите, и постари и помлади. Иако имаме повеќе лаптопи сите се тепаат да го користат таблетот. Од еден на друг во рака е нонстоп употребуван. Постари (пензионери) дома тука исто си се научија на таблет си сурфаат си читаат вести гледаат серии!!! играат игрици, нешто што на лаптоп не знаат. Многу по лесна употреба. Додека лаптопите дома фаќаат прашина.
Ќе ми дојдат гости, Нешо збориме, оп дај таблетот на маса да ти покажам нешто на интернет или слики итн. со лаптоп нема шанси да вадам.
После имаш милијарда апликации за се, со лаптоп иди барај програми итн.
За домашна употреба и за забава информации итн таблет е идеално. За работа факултет итн лаптоп.

Таблетот треба да има одлични спецификации, да има супер екран процесор рам и батерија. Да биде лесен.. Ако нема од супер искуство станува ептен фрустрирачки спор итн.и подобро да не купуваш таков, и така нема да се користи.
Значи гледај од тие поскапите таблети или не купувај уопште. Мојот е 8 инчен и мислам идеална големина, поголем е тежок и голем за работа со една рака. Овој е Леново s8-50f супер Ипс екран фул ХД 1200 x 1920, го земав за 10.000 пред 2 години и коска држи до сега.

Последно уредено:
Здраво сакаv да прашам дали е подобро лаптоп или таблет што е подобро за вас или по практично што би избрале ??
ve molam glasajte na anketata gore , fala
Треба да си решиш првично две работи, па да може да се одлучиш што ќе земеш:
-за што ти е потребен?
-колкава сума сакаш да одвоиш?

Мене таблет би ми бркал работа само во две работи од секојдневието, првата да читам нешто кога се возам во автобус или воз низ држава, а втората за мејлови додека сум по состаноци и сл.
Е сега и првата и втората работа ги покривам со телефонот, можеби поради помалиот екран е подосаден за пишување и читање, али за таквите работи ми завршува работа телефонот и не би инвестирал и за таблет.
Додека пак за работа со таблет нема шанса ни да помислам, едвај лаптопот ми ги задоволува потребите, во зависност од проектите што ми влетуваат некогаш дури и со лаптоп >30к имам мака со сецкање и кочење.
Сума сумарум, размисли за што ти треба, ако ти треба да работиш со него земи си лаптоп, ако работата ти побарува максимум пауер поинт, ворд, ексел (не и за работа со големи табели) и броусер, лаптоп до 20к и некој просечен смартфон, нема да имаш мака, ако ти е за онака колку да излисташ фб, инста, твитер и сл земи таблет (иако секогаш сум за да се земи лаптоп доколку немаш друг пц дома).
Ако имаш пари и за трите, купи си ги трите :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom