La Liga Santander 2023/24

Шампион?

• Барселона

• Реал Мадрид

• Атлетико Мадрид

• Реал Социедад

• Виљареал

• Реал Бетис

• зошто не сопрев после Атлетико?

Резултатите може да се погледнат само после гласање.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.981

Videoto najubavo vi dolovuva kako funkcionira poluavtomatskiot ofsajd, kamerite se staveni na krovot od stadionot, 12 na broj, taka da ne znam sto stavate kadar od prenos, tie kadri umrea zasto ova ne e isto ko i ona crtanjeto sto go pravea pa istite gi zemaa vo predvid, poluavtomatskiot ofsajd funkcionira poinaku.

Ja detektira polozbata na celoto delo, vklucuvajki gi i nozete, odnosno stapalata vo slucajov, sudiite samo gledaat sto kompjuterot ke im dade, i toa e toa.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.771
Поени од реакции
30.628
Искрено не ја гледав, за разлика од тебе, мене ме заболе за Барса.
Освен Реал не ни гледам шпанско, дојдов за пецкање и сеир фаќање.
Интер - Наполи гледав.
Screenshot_20241110_234402_Reddit.jpg

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.345
Поени од реакции
38.512
Добро ќе го игнорираме ли фактот дека чолка дупи на двете страни? Две недели се ситеше на Реал дежурна беше во темата како чувар во Треска трета смена.

Сега дочека кикс на Барса и постовите и беа напишани, кога свирна судијата крај ги постираше.

Дај да ја најдеме да ја рашлапаме со куровите по муцката и по газот? Брејјј ебати пичето шашаво. :pos:

Член од
29 април 2015
Мислења
4.242
Поени од реакции
4.161
Ova na tepka li vikate pomesalo toa poluavtomatskiot ofsajd stapala ili imate nekoj cvrst dokaz za toa, dajte nekoe hd video da vidime so analizi manalizi, ili asalna slika.
Zasto ist vakov ofsajd imase minatoto kolo na INter - Venezia, apsurden ofsajd so milimetar navlezen palec od kopackata na Turam u ofsajd, sto bese detektiran, duri i uste poise bese nakaj onsajd on od slikava pogore

Прегледај го приврзокот 434852

A toa deka pomesalo kopacki grafikata tesko da e slucaj, ne signalizira toa spored stopiraniot kadar od pogore kade ne mozes da vidis ubavo, si ima posebni dvizecki kameri, nad 10, monitirani na samiot stadion koi gi detektiraat igracite i topkata, ne se koristat kamerite od prenosot i kadrite nie sto gi gledame, nie tie kadri ne sme vo moznost da gi vidime preku koi se detektira igracot, topkata, odnosno momentot na pas.

Mislam, ofsajdov e stvarno smesen i beden ama deka so namera nekoj nesto pravel malomorgen, ako nekoj zgresil, toa e kompjuterot ama i toa e tesko izvodlivo so tehnologijata koja se koristi za poluavtomatskiot ofsajd.
20241110_214344.jpg

Зумирај и ќе видиш.

Член од
10 јули 2018
Мислења
1.530
Поени од реакции
2.387
Сега нашле грешки во состемот да се дешаваат пичка им материна. До толку Барса немаа ни една друга шанса за гол?!?!?!

Член од
7 август 2011
Мислења
1.056
Поени од реакции
2.200
Ова нема шанса да е од играчот на Сосиедад. Стапалото не му е во ваква положба
Коленото на Лева доволно кажува дека нема шанса стапалото да му е во таква положба.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.580
Поени од реакции
22.526
Не бе, цел свет сме слепи и не разбираме, само мадридистите и судиите во вар собата гледаат чист офсајд.
Уште се во нокдаун од Ел Класико и златната...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.981
Не бе, цел свет сме слепи и не разбираме, само мадридистите и судиите во вар собата гледаат чист офсајд.
Уште се во нокдаун од Ел Класико и златната...
Sudiite nisto veke ne gledaat vo vakvi slucaji, so poluavtomatskiot ofsajd se funkcionira isto kako i so gol tehnologijata, ako postavenata tehnologija signalizira gol ili ofsajd, tolku e, sudiite nit go tolkuvaat toa nit se zamaraat, samo mu kazuvaat na glavniot deka e ofsajd i tolku, primorani se da ja donesat onaa odluka sto tehnologijata im ja nalaga.

Nisto tuka ne se oni krivi, ako ima greska, greskata e vo samata tehnologija, ne vo var sobata, narocito pa ne kaj glavniot sudija, ili liniskiot. Slikata sto izlaga i ja gledas kako finalen produkt, ti ja kreiraat 12 kameri postaveni na pokrivot koi mozat od sekoj mozen agol da gi detektiraat igracite, i staviv video kako taa tehnologija funkcionira, tie kameri nemaat nikakva vrska so prenosot, specijalizirani se samo za ova so ogled deka imaat tocki za detekcija na sekoj igrac, i na sekoj del od nivnoto telo sto aktivira ofsajd.

E sega ako go koristea stariot nacin so crtanje na linijata, sto nema vrska so poluavtomatski ofsajd, togas najverojatno golot ke bese priznaen.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.580
Поени од реакции
22.526
Sudiite nisto veke ne gledaat vo vakvi slucaji, so poluavtomatskiot ofsajd se funkcionira isto kako i so gol tehnologijata, ako postavenata tehnologija signalizira gol ili ofsajd, tolku e, sudiite nit go tolkuvaat toa nit se zamaraat, samo mu kazuvaat na glavniot deka e ofsajd i tolku, primorani se da ja donesat onaa odluka sto tehnologijata im ja nalaga.

Nisto tuka ne se oni krivi, ako ima greska, greskata e vo samata tehnologija, ne vo var sobata, narocito pa ne kaj glavniot sudija, ili liniskiot. Slikata sto izlaga i ja gledas kako finalen produkt, ti ja kreiraat 12 kameri postaveni na pokrivot koi mozat od sekoj mozen agol da gi detektiraat igracite, i staviv video kako taa tehnologija funkcionira, tie kameri nemaat nikakva vrska so prenosot, specijalizirani se samo za ova so ogled deka imaat tocki za detekcija na sekoj igrac, i na sekoj del od nivnoto telo sto aktivira ofsajd.

E sega ako go koristea stariot nacin so crtanje na linijata, sto nema vrska so poluavtomatski ofsajd, togas najverojatno golot ke bese priznaen.
Ова денес не беше офсајд.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.450
Поени од реакции
18.707
Ти јаде газо колбавчиња а?
Само во колбавчиња ти е умот собери се
Автоматски споено мислење:

Куровите

Последно уредено:
Член од
12 декември 2007
Мислења
4.817
Поени од реакции
10.163
Рака, нога, се помеша системов. Ќе кажам пак, судијата на терен нема никаква вина. Не досуди тој офсајд, не досуди ни линискиот. Кога ВАР ќе му каже дека било офсајд, мора да суди офсајд. Со оглед на тоа што се вика ПОЛУ-автоматски офсајд, тоа полу мислам дека се однесува на можноста ВАР судиите да интервенираат кога системот очигледно ќе згреши. Тоа не се случи, тука треба да се објасни зошто. Исто така зошто снимката од системот доцнеше 10 минути за на крај да излезе со смешани стапала и се друго фотошоп левел прваче.

Kajgana Shop

На врв Bottom